2-5 Joel (?)

Det är bara att konstatera, jag är hopplöst förälskad i SUS. Varenda spelare idag är outbytbara och fantastiska delar av det som är SUS:

Axel, Chrille, Davas, Jens, Joel, Jojje, Kalle, Linus, Max, Nisse, RZL, Simon och Stefan.

Hur kommer man till en sån slutsats efter ett sånt här resultat? Jo, läs vidare.

När matchen drar igång är SUS 11 förvirrade spelare på plats. Laget har som vanligt på senare tiden formerats några sekunder innan avspark, helt baserat på vilka som faktiskt dykt upp. Det blir alltså lite yrvaken inledning, minst sagt och det står nog redan 2-0 när Nora och Stefan anländer till arenan. Och KTH har satt 3-0 precis när Cordelia och Linus gör entré några minuter senare. Det är alltså 3-0 redan efter en kvart spelad. En ganska tråkig inledning på en match, kan man tycka. KTH har ett ungt lag och en snabb kille på topp som inte ens Jojje och Jens lyckades fånga in alla gånger. De petar in två till innan pausvilan.

Men, det är nu vi kommer till det roliga. I andra halvlek går SUS ut och tar över matchen FULLSTÄNDIGT. KTH får knappt låna bollen första 20 minuterna. SUS spelar kvickt och fyndigt anfallsspel och Axel som övertagit handskarna i paus blir helt uttråkad i SUS-målet för att han inte ens får röra bollen. Halvekens 1-0 görs av Tollmar i en tilltrasslad situation och kort därefter sätter Joel sitt första mål i SUS-tröjan, härligt, det blir nog många fler. SUS har bud på fler mål, men då sticker KTH upp och efter en klantig utspark av Axel gör de sitt enda mål i andra halvlek. SUS återtar taktpinnen men etablerar inget ordentligt tryck under resten av halvleken som ändå vinns med 2-1 alltså. Till saken hör att KTH är klara serieledare, ca 15 år yngre snittålder och dessutom hade de en tränare som såg ut såhär:
Han hojtade instruktioner på engelska blandat med en hel del svenska ord, på ett lite förvirrande sätt. Budskapet var i allmänhet att han ville att dom skulle spela enklare: MAKE IT SIMPLE! Alltså jag tror dom hörde det första gången.

Det vara nästan mer lördagsgodis än avbytare på bänken idag alltså. Chrille fick nån bristning i första och ett tag var både Jens och Jojje ner för räkning på bänken, så att vi alltså bara var tio man på plan. Men stämningen var alltså god. SUS bevarade hedern och glädjen i det vi gjorde. Nora och Cordelia verkade nöjda också, vilket kanske är allra viktigast i sammanhanget. Utan SUS hängivna supporters stannar SUS! Hoppas t ex att SUS andra halvlek piggade upp BeeJay på läktarn.

RZL utsågs av familjen Elghorn till matchens vinnare - Grattis!

Nästa lördag är sista matchen för vårsäsongen,  kl 16.00 på Stadshagen, då blir det fest!