söndag 14 juni 2015

It hurts to say goodbye - en matchrapport, en våravslutning och ett avsked.


Tack till publiken! Härliga SUS-familjen. 

Du är en saga för god för att vara sann 
Det är en saga i sig att vi funnit varann 
Vi kunde lika gärna, aldrig nånsin mötts


Laget samlas några minuter i fyra och när domaren blåser till spel i Björns sista match i SUS-tröjan, har SUS som vanligt nuförtiden 11 spelare på Hagen. Bristen på uppvärmning riskerar leda till bristningar i största allmänhet, men! Davas är bara och hämtar sina pjuck lite snabbt och Stefan är tydligen på väg. Dessutom sitter Amir vid sidlinjen och kollar på sin mobil som en chef, så allt känns trots allt ganska bra. Ytterligare en anmäld SUS-spelare saknas enligt Axel, som dock aldrig kommer på vem det var. Oklart.  

Det är lite trevande i någon minut innan SUS inser att det här blir en härlig avslutning på vårsäsongen 2015. Solen strålar och SUS målar efter en kvart eller så. Det är Dani som håller sig framme och dunkar in in bollen i en trasslig situation mitt i straffområdet, enligt uppgift efter en fin framspelning av Dan. SUS mittbackspar koncentrerar sig under tiden nästan uteslutande åt att inte tappa bort Tolkarnas målvakts höga utsparkar i solskenet och behöver endast vid undantagsfall ingripa i något slags anfallsförsök. Max och Leppen inte bara stänger igen respektive kant, de är också flitiga speluppbyggare. Bollen flyttas fint fram och tillbaka och i våg efter våg sköljer SUS över Tolkarnas karga kust. Hallberg slår 5-6 farliga hörnor i rad och strax därefter spelar han fram Tollmar som gör
2-0 med ett "distinkt avslut" nere vid stolproten.

Du är en saga för god för att vara sann
Det är en saga i sig att vi funnit varann

Borde SUS ha fått en straff i slutet av första? Ja. Men domaren var bra ändå. Speaking of domare så dök plötsligt Kindness upp vid sidlinjen, i civila kläder. Han älskar SUS helt enkelt.

Halvtid. SUS nås via Facebook av beskedet att Crille är och kampsportar. Märkligt. Men tur att vi har nya Nisse i målet. Säkerheten själv. Det syntes redan på uppvärmningen, dvs. rörelsemönstret när han långsamt gick mot målet precis innan avspark. Laget snackar ihop sig lite om ditten och datten. Axel snackar med Kindness. Om vad? Ingen vet. (EDIT: Jag hade råkat sticka åt honom en hundralapp för mycket efter en träningsmatch i våras, så nu kom han ner för att lämna tillbaka den. Han ville försäkra sig om att SUS skulle veta att man kan lita på honom. Jag passade på att boka honom till A-B i oktober.) Hallberg pratar rätt mycket om sina hälsenor. Stefan ger råd: du är gammal. Det ryktas att ordföranden har skickat ett uppmuntrande mail till Björn innan matchen och skrivit något i stil med att allt annat än hattrick i sista matchen = fiasko. Några nickar instämmande och Björn ser lite stressad ut. Men bestämd.

Pip pip. Solen i ryggen och avspark. Det här kan bara sluta på ett sätt.

Tolkarna körde avsparken och sen var det ganska jämnt i ett par sekunder innan SUS snodde bollen och Kalle spelade fram Björn till 3-0. Det hela tog ca 12 sekunder. 4-0. Björn med en MOSTERLÖPNING från egen planhalva hela vägen in i Tolkarnas straffområde där han möter Eriks fina passning och stänker in sitt andra mål för kvällen. Vilken start.

SUS spelar ut och hade inte Tolkarna varit ett trevligare lag än många andra i H7SUS så hade stämningen blivit trist här. Istället är det mestadels rätt trevligt på plan. Jaja, det var såklart en del meningsutbyten och existentiella ifrågasättanden, men i stort sätt trevligt alltså.

Edit: Visst gjorde Tolkarna sitt reduceringsmål redan i första halvlek. Vaknade i natt och mindes plötsligt allt. Deras kontring, undertecknads alibi-löpning djupt i eget straffområde och den horisontella passningen rakt igenom SUS backlinje. Det trista avslutet och deras kortvariga glädje. Skit också. Edit 2: Nähä. Det var visst i andra trots allt. Fiasko. 

Eller var vårt möte redan bestämt långt innan vi fötts

5-1 Eriks kanonskott i krysset. Undertecknads självklara röst på årets snyggaste mål. "Ett SKOTT" som Bosse Hansson vräkte ur sig när Eder pangade in 1-0 (?) för Brassarna mot Sovjet i VM 1982. Eller möjligen Hegerfors omdöme "En rackarrökare", från Bonieks mål i samma mästerskap? Snyggt hur som helst. Här vill Dan ha en assist. Och det kan han väl få.  

Vid ett tillfälle, efter att Björn har runnit igenom för elfte gången, kommer deras nummer 9 fram till SUS backlinje och påstår något i stil med att "den där killen är verkligen snabb alltså". Vi försäkrar honom om att det helt enkelt verkligen inte stämmer, varpå han blir lite ledsen och säger "jaha, ja jag misstänkte att det kanske var våra backar trots allt".  

6-1 Iman! Vilken stilfull och glädjande comeback. Underbart att se honom på planen igen och det var givet att hans mål skulle komma. Stefan tittfintar bort hälften av Tolkarna och friställer Iman från halva plan. Det är inte alltid det lättaste. Axel, från sin position i backlinjen hinner till jogga fram till mig och säga just: hoppas att han inte tänker för mycket nu, innan Iman iskallt städar av sitt läge.

7-1 Björn!!! Det fullbordade äkta hattricket. På straff, efter att vinden blåst lite för mycket i Henriks tröja och helt stoppat upp löpningen. Domaren faller för det och blåser han också. Som alla minns missade Björn två straffar förra året, bl.a. pga. psykningar. Men här är han iskall. Klart han ska avsluta sin tid i SUS med ett straff och ett hattrick. Som en skyttekung! BJÖRN BJÖRN BJÖRN.  

Vem vet, inte du
Vem vet, inte jag
Vi vet ingenting nu
Vi vet inget idag
Vem vet, inte du
Vem vet, inte jag
Vi vet ingenting nu
Vi vet inget idag

1-0 Dani (Lepp)
2-0 Tollmar (Hallberg)
3-0 Björn (Tollmar)
4-0 Björn (Erik)
5-1 Erik (Lepp)
6-1 Iman (Stefan)
7-1 Björn (straff)

Gulddojan: Björn. 








29 kommentarer:

Henrik Hallberg sa...

BJÖRN BJÖRN BJÖRN!

Axel sa...

Ord kan inte beskriva den hör texten och de hör bilderna.
TACK SUS TACK JS TACK BJÖRN

ADG sa...

Klippet sågs - tårar fälldes - älska SUS

Björn sa...

Tack Johan för underbar matchrapport. Fäller en tår här också. STJD.

Simon Öhrlin sa...

KungBjörn

Erik sa...

Vackert!

Axel sa...

Helt drömavslutning för Björn. Det är få förunnat att sluta med sån stil.
1-0 var f ö Dani, som dunkade in bollen efter trasslig situation i straffområdet.
2-0 var Tollmar som frispelad med målvakten avslutade distinkt vid stolproten.
Imans mål var härligt med friläge från halva planen, dvs sjukt mycket tid att tänka innan avslutet, men det blev ändå iskallt.
Eriks mål var kanske årets mål, helt otroligt skott faktiskt. Det var ju från rätt långt utanför straffområdet.
Det var ju underbart att Kindness kommer förbi! Jag hade råkat sticka åt honom en hundralapp för mycket efter en träningsmatch i våras, så nu kom han ner för att lämna tillbaka den. Han ville försäkra sig om att SUS skulle veta att man kan lita på honom. Jag passade på att boka honom till A-B i oktober.

Björn sa...

Ja så här dagen efter är det bara att konstatera att det var en fantastisk dag igår. Tänk att avsluta med sista sparken i mål. Otroligt. Tack också för kul kväll igår.

Lite statistik. Dan passade till 1-0, fint inspel från kanten.
Tollmar passade mitt första, 3-0. De hade avspark i andra men mitt mål gjordes efter ca 12 sekunder. Erik passade mitt andra, 4-0, där sprang jag faktiskt ända från egen planhalva (även om det inte gick så fort...).
Sen gjorde väl de faktiskt 1-4 där i andra?
Henke fälld men jag fick äran att ta straffen, satte den trots att KS filmade!

dale sa...

jag vill ha asspoäng på eriks rackarrökare. fantastisk matchrapport! hurra för superbjörn!

Björn sa...

KS? JS såklart!

Axel sa...

KS=Kung Seidefors

Anonym sa...

RZL storbölar i soffan framför hejdåvideon, kommer sakna Björns "NÄÄÄÄÄÄÄJJJJ!" vrål tvärs över plan i klassisk Gunde-anda....

Grattis till hattricket


RZL

Björn sa...

Jag kan inte se mig mätt på det här... Eriks mål var verkligen ett fantastiskt skott! Iman, iskallt och härlig comeback!

Axel sa...

Kanske de bästa rörliga material som publicerats på STJD någonsin, där bilder och musik höjer varandra tills tårarna till sist blir oundvikliga.

Erik sa...

Så elegant kameraföring efter straffen. Vilken åkning!

SirMoose sa...

Mycket värdig avslutning, trots väldigt höga krav på en sådan när det kommer till en trotjänare och poängmaskin som Björne. Stabil straff, svårt att tro att det missats vid tidigare tillfällen.

Kan inte heller undvika att kommentera vilket tungt gäng som var med på inomhusträningen. Även tempot fantastiskt.

Axel sa...

Ja, vilka spelare SUS har! Håller med Erik om kameraåkningen efter straffen, den är så stadig men ändå känslig och följsam att man får rysningar av välbehag.

Axel sa...

Två luckor i assiststatistiken om jag uppfattat det rätt:
1-0 Dani (Lepp)
2-0 Tollmar (?)
3-0 Björn (Tollmar)
4-0 Björn (Erik)
5-1 Erik (Lepp)
6-1 Iman (?)
7-1 Björn (straff)

Vem passade Tollmar? jag gissar Hallberg men är osäker.
Vem passade Iman? jag gissar Stefan men är osäker.

Anonym sa...

Mkt fin film JS! Bra gissat Axel - jag passade Iman. Tack för allt Björn! Kommer sakna din röst på planen(och dina mål förstås!).
"13

Axel sa...

Kul med hela 20 kommentarer.

Henrik Hallberg sa...

Jag tar assisten till 2-0!

Axel sa...

Bra! Då kan jag inom kort publicera Half-time-stats 15'

måljonas sa...

Mycket vackert. Saknar redan Björn.

Jonas

måljonas sa...

Blir det en ceremoni i samband med A mot B där vi pensionerar Björns blå byxor så att ingen någonsin får spela i sådana i SUS igen?

Axel sa...

MYCKET god idé Jonas. Vi får inte gräva ner oss i sorg utan istället se möjligheterna.

Björn sa...

Oktober brukar ju vara rätt kallt så inte omöjligt att det blir spel i långbrallor då. Å andra sidan kommer jag ju tillhöra Dream-team så...

Axel sa...

Du vet säkert vad Danne som håller i Dream Team tycker om dom där byxorna.

Davas sa...

Det vore fint att hissa de blå byxorna, och för evigt se dem fladdra från en flaggstång på Hagen. De skulle stå som en tvåtungad flagga i vinden, och man skulle nog se dem från hela stan. Vore ett hedersamt landmärke.

Axel sa...

Vore kul med en trettionde kommentar också.