fredag 18 december 2015

SUS-familjen sluter upp

Det är fantastiskt att bevittna den uppslutning som skett efter de svarta rubriker och dystra mejl som kablades ut i måndags. Jag vågar påstå att den akuta ekonomiska situationen verkar löst! Om ett tillräckligt stort antal spelare inkommer med sina årsavgifter för 2016 tidigt i januari så lär faran definitivt vara avfärdad.

Hur blev det såhär frågar sig säkert många? Jo, ett tungt ansvar ligger på mig som i försvinnande liten utsträckning ägnat mig åt att informera och påminna om medlemsavgiften. När fokus från match till match helt legat på att få ihop en slagstark elva till matchstart så har det här med att driva in medlemsavgiften hamnat litegrann i skymundan. När den bedrövliga ekonomiska situationen konstaterades av vår kassör i söndags kom det som en chock, men när jag tänker efter är det kanske inte så konstigt att så pass många inte betalat in när vi inte har drivit på och påmint om det särskilt ofta under säsong. Till kommande säsong ska vi alltså bli mycket bättre på den punkten. Den stentuffa inställningen på planen och den avspända inställningen till allt annat runtom planen ska under 2016 kompletteras med ett mer vaksamt öga på de ekonomiska bitarna. SUS är inne i en mycket intressant förändrings- och föryngringsprocess och säsongen 2016 känns som en av de intressantaste på mycket länge.

Vi har en hel del intressanta planer för försäsongen och först ut är en inomhusturnering, GAZ-cup den 10 januari. Hoppas på mycket folk och stort intresse. Fönstret står också öppet för nyförvärv.

A


5 kommentarer:

Axel sa...

Redan en spelare i varje lagdel anmäld! Erik i mål, Axel på backen och Simon framåt. Nu behöver vi bara sju-åtta spelare till!

SirMoose sa...

Länge har den hårda policyn "Inte betalt medlemsavgiften - Inte spela match" drivits av de konservativa delarna av styrelsen. Liberalerna har stått emot men nu är det uppenbart att den hårda linjen tar mark och får mer att säga till om. Något för inrikeskommentatorer och sportjournalister att titta närmre på månne?

Axel sa...

Kanske har jag varit naiv. Vissa har ropat efter strängare gränskontroller länge men regeringen, förlåt jag, har stått emot. Jag gillar inte alls den nya politiken men krissituationen har tvingat fram den. Man får dock inte glömma att omsvängningen inte innebär att SUS lagledning ändrat sin grundsyn på spelarna.

Axel sa...

Den stenhårt skjutande inomhusdemonen Thomas Pihl har signat upp sig för Gaz! För att citera en gammal SUS-profil: Underbart!

Axel sa...

Det fortsätter att komma in avgifter! SUS-legendarer som Roffe Porseryd och Lasse Hallon har t ex varit med och chippat in, de längtar som många andra till 50-årskalaset! Verkligen skönt att känna att SUS LEVER!

Nu är vi sju anmälda till GAZ! Det räcker nog för att vinna alltihop men det vore roligt att dela upplevelsen med några SUSare till! Jag tror 9-10 spelare vore optimalt.