lördag 29 augusti 2015

Kronis - SUS 3-1 (0-0)

Mål
Jens (?)

SUS totalt oberäkneliga natur fångas här i Lamins val av skodon inför andra halvlek


SUS har verkligen många, för att inte säga alla, strängar på sin lyra. Vi kan förlora trots överfull trupp av stjärnor (som förra veckan) men vi kan också förlora trots heroisk insatts av 10 slitande SUSare och ett blixtinkallat nyförvärv pga osannolika flytmål för motståndarna i slutet av matchen (som idag). Det är en imponerande bredd. 

Om man kan gradera förluster så föredrar jag personligen denna veckas förlust, den var nämligen rätt susk. Matchdagen inleds som vanligt med några avhopp och en panikvärvning. Fyrklövern har inga problem att hantera situationen psykologiskt och får istället segervittring i den interna iMessage-chatten.
Laget komponeras som följer:

Erik
Axel Jojje Jens Max
RZL Lamin Öster Dan
Daniel Jonatan

Bänken: tom (0)

Strategin blir att dra ned tempot och sen blixtra till i snabba spelvändningar. Inställningen är utmärkt i laget, alla kämpar hårt och med fokus. Första halvlek vinns av SUS chansmässigt. En rad fina avslut var värda ett bättre öde. Lamin skott som tippades i ribban och Dannes skott som gick i stolpen och studsade på målvaktens rygg - ut, var de mest uppenbara lägena där mer sannolikt utfall varit mål. 
Andra halvlek fortsätter ungefär som första. Kronis har kanske mer boll med det är SUS som skapar chanserna. Ändå är det Kronis som får göra 1-0 efter en blunder av Max som slår ett uppspel rakt på forward som blir fri med en annars utmärkt Erik i mål. SUS biter dock ihop och lyfter upp spelet och skapar viss press. Massvis med strålande hörnor från Danne var nära att resultera t ex. Och till slut rakar Jens in en retur till 1-1. Då var det ca 15 kvar och SUS fortsatte att anfalla för seger. I en tillfällig framstöt får då Kronis en frispark till höger på SUS planhalva. Det blir en lång svepande boll som fångas upp av vinden och otagbart viner in i krysset. Oerhört tursamt för Kronis. Efter detta lyfter SUS igen spelet men en misslyckad bakåtpassning blir till ännu ett skitmål och 3-1 ridå.

Jaja, skitsamma. Det var kul att spela idag iallafall. Det var ett mycket bättre kämpande och fokuserat SUS idag som nog borde fått åtminstone en pinne med sig. Nya tag nästa lördag.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Från BEEJAY.
SUS ger oflytet ett ansikte,
K. blir serverade alla 3 poängen,
försvarsspelet var den här gången bra,
tillfälliga misstag går inte att försvara sej emot,
det händer även Zlatan.
Framåt borde SUS gjort 4 mål,
det positiva är att SUS underhåller publiken,hela tiden...
Fick sällskap på läktaren av en Kungsholmsprofil,Torkil..
Han tyckte,"SUS borde ha vunnit,bra åsikt...
Mvh

Axel sa...

Att ha dig som åskådare BeeJay är en ynnest. Idag borde du fått se fler SUS-mål!

Max sa...

Jag ber om ursäkt för min miss. Slarvigt.

Axel sa...

Du gjorde det mästa rätt i övrigt Max, att man gör en sån grej när man är trött är mänskligt, ja rentav suskt.

Axel sa...

Gulddojor till Lamin o Öster på innermitt, dom gjorde det grymt bra på nya positioner.

Axel sa...

Vem passade Jens? Nån som minns? Det är viktigt för statistiken.

Anonym sa...

RZL nickade till Jens mål

Axel sa...

Tack