onsdag 10 oktober 2007

Matchrapport: SUS - Tudor 2-3

Tyvärr blev det säsongens andra torsk mot Tudor och därmed missade vi chansen att få plussstatistik på samtliga lag i serien och bli moraliska seriesegrare. Mycket tråkigt med en förlust men ok: Tudor var seriens bästa lag. Ett stabilt lag på samtliga platser som, så när som på sista 5 minuterna, spelade hela matchen mot oss med startelvan.

Att det var ett toppmöte märktes i det höga tempo som drogs upp direkt. Detta trots att regnet öste ner i princip hela matchen. Vi hängde med bra och hade en hel del chanser direkt även om Tudor nog hade lite mer boll än oss. Vi fick dock bästa möjliga start då Nico efter bara några minuters spel styrde in en hörna från Linus vid bortre stolpen. Tudor klagade på hands och hade väl inte helt fel i det men 1-0 blev det i alla fall.
Bara minuterna senare kom dock kvitteringen på ett tidigt inlägg från deras högerkant som en anfallare mötte med pannan framför händerna på Jonte. Innan halvleken var över hade Tudor även hunnit göra 1-2. De bröt ett misslyckat uppspel av oss i mitten och kunde sedan, i ett misstänkt offside-lage, prickskjuta in bollen vid Jontes högrastolpe. I halvtid kändes det att vi fortfarande hade chansen att ta hem matchen om vi bara kunde få till längre anfall och lite mer skott på den stundtals skakiga Tudor-målvakten.
Vi spelade också upp oss lite i den andra halvleken, framför allt offensiven som var lite lamslagen i första halvlek. Men som sagt, Tudor är ett bra lag så den där riktiga SUS-pressen kom aldrig även om vi långa stunder hade ett rejält övertag i mitten av andra halvlek. Vi fick också in en kvittering. Emil tog sig loss efter högerkanten efter en sanlös fint vid sidlinjen (vändning/vricknig/tunnel i ett) och slog en lyra mot bortre stolpen där Max omarkerad kunde dra bollen stenhårt i taket från en meters avstånd.

Vi hade hela tiden varit medvetna om Tudors styrka vid fasta situationer. Tyvärr fick de dock göra segermålet efter en hörna där deras mittback klev upp och blev helt ensam mitt i vårt straffområde och stenhårt nickade in bollen. Snyggt men lite för enkelt.

Innan vi gick in till omklädningsrummet för att vrida ur de dyblöta tröjorna tackade vi Tudor och den utmärkte domaren för en god match och gratulerade till seriesegern.