söndag 13 maj 2007

TABELLEN DIVISION 7D, 070513

SUS TILLS JAG DÖR har tagit en titt på tabellen och kommer här med en kort analys av seriens toppskikt.

Smaka på den här: Tudor Arms-Essinge 11-0.
Tudor har utan tvekan seglat upp som någon slags toppkandidat till seriesegern, hittills utan förlust och med en förkrossande målskillnad. Att SUS, i matchen mot Tudor, passade på att göra sin sämsta insats på år och dar är alla överens om... men faktum är att det var Tudor som gjorde SUS dåliga med ett medvetet och inövat spel som de behärskar till fullo. National fick oavgjort, 0-0, i sin match. Det tyder på en medveten tillbakadragen taktik; vilket kanske är det enda sättet att möta ett taggat Tudor på. Samtidigt är det första målet otroligt viktigt. Får man hål på dem är halva slaget vunnet.

Kronis kan vi nog räkna bort. Trots nuvarande tabellplacering. De inledde med två raka förluster mot Panama och Norrtull, två lag som visserligen inte är dåliga på något sätt, men som SUS slagit relativt enkelt. Därefter har de tagit en poäng mot, för SUS TILLS JAG DÖR, okända Atlas och vunnit mot seriens två strykgäng - Rara Avis och Stockholm BOIS. Kronoberg är alltid roliga att möta, men de är inte bra. SUS kan här räkna med sex enkla poäng!

I FKNS har SUS ännu en värdig utmanare till seriesegern. Senast SUS tog sig an National var under försäsongen, då FKNS på Åkeshovs BP lyckades vinna en hård match trots decimerat mannskap. De är utan tvekan starka och har inlett med storsegrar med Stockholm BOIS och Essinge (stackars Essinge som redan tvingats möta, och förlora mot, alla topplagen). De tog som sagt också poäng mot Tudor... och spelar idag kl 13.00 på Åkeshov match mot Panama. Seger med två mål innebär serieledning, men också att en kvartett har brutit sig loss från övriga lag i serien.

SUS är det fjärde av dessa lag.
Förutom den spelmässiga plumpen mot Tudor (själva resultatet är nog inte så mycket att snacka om) har SUS inlett "som vanligt". "Som vanligt" i SUS-termer innebär ett snyggt kortpassningsspel, en hel del gula kort och massor av mål framåt. Det roligaste i år är dock det engagemang som byggts upp runt laget. De som av olika anledningar inte spelat matcherna har trots det kommit föbi Stadshagen för att stötta laget - sånt betyder mer än många tror.

Truppen är lika bred som djup, och den nya ledningen (Fyrklövern) har coachat laget mer eller mindre perfekt hittills. Man har identifierat möjligheter och agerat snabbt. SUS TILLS JAG DÖR tänker framförallt på Axel och Tobbe Trollkarl, som bägge flyttats fram från tidigare mer tillbakadragna positioner - och nu gör succé. Om Björn fått order att ligga högre upp i planen vet inte S.T.J.D - men han gör det, och det gör han rätt i.

Danne Lepp och också imponerat med sitt flinka djupledsinspirerade kantspel. En lirare. Nicke har visat upp en pondus inte många i laget kan bidra med. Han står alltid rätt och det är en fröjd att se honom kämpa med hela kroppen när han ibland ska rusa ikapp en motspelare.

Det enda tveksamma hittills är lagets försvarsspel. Vi skriver laget, inte backlinjen. När SUS släpper in mål beror det nästan alltid på att mittfältet tappat bort markeringen och låter deras spelfördelare placera in bollen bakom vårt centrala försvarslås. Bättre kommunikation, i kombination med att Jojje & David tar lite mer djup, kommer att göra SUS dubbelt så starka. SUS TILLS JAG DÖR är övertyga om att det löser sig framöver.

SUS har spelat mot, och slagit, tre lag som samtliga på en bra dag kan ta poäng mot topplagen. Essinge, Panama och Norrtull - de lär inte vinna serien, men de har spelat bra och har alla individuellt skickliga matchvinnartyper i laget.

På torsdag står Stockholm BOIS för motståndet. Vi vet alla vad som förväntas då.

3 kommentarer:

Axel sa...

En mycket bra analys av serien så här långt. Det storartade i år är framförallt engagemanget kring laget. Det är som att SUS IF har feber och enda medicinen är seger.

SirMoose sa...

Panama-FKNS 2-5 så de återtog serieledningen.

Men jag tycker vi har ytterligare lite att plocka fram. Om man tittar på våra renodlade forwards så finns många mål att hämta. Igår spelade förvisso Axel anfallare och gjorde två mål men i övrigt har vi väl bara producerat två forwardsmål?

Med tanke på spetsen vi har där och förra årets produktion från anfallarna så ser det mycket ljust ut.

Daniel sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.