måndag 28 maj 2007

HUR KÄNNS DET, DAVID DOMEIJ?

SUS TILLS JAG DÖR fortsätter att uppmärksamma SUS-spelare som förtjänar det. Det här gången tar vi oss ett kort - men ack så intressant och givande - samtal med försvarsgiganten David Domeij.


Många lag, speciellt internationellt, spelar nu för tiden med offensiva ytterbackar. SUS, som enligt tradition är ett lag som skapar trender, ligger återigen steget före med extremt offensiva mittbackar. Både du och Jojje är delaktiga i anfallen högt upp i planen och motståndarna verkar inte veta hur de ska försvara sig mot detta. Har det växt fram naturligt (av egoistiska skäl, för att ni vill göra mål) eller är det en medveten långsiktig taktik för att återigen chocka division 7D?

Det är nog en gammal SUS tradition. När jag började i SUS sa Pelle Karlsson, mittbacksgigant på 80- och halva 90-talet, 'vi tar varannat anfall' och det lät som en förnuftig taktik. Så Jojje och jag försöker nog bara förvalta arvet. Och sen är det ju kul att göra mål. Jag tror den stora chocken för de andra lagen är att vi också har offensiva ytterbackar och att Jojje och jag då och då tar lite djup.

SUS har bara släppt in 8 mål på 6 matcher! Tycker du att försvaret är bättre i år än tidigare?

Hela laget spelar bättre. Det märks att vi spelat några år tillsammans. Och sen verkar alla ha lite bättre kondition och verkar vilja lite mer i år. Nytändning! Fast vi kan bli ännu bättre. Vi har släppt in 8 skitmål i år och det är onödigt. Inga fler.

Tycker du att SUS ska spela upp bollen via mittfältet, eller slå längre bollar på forwards?

Vi ska spela SUS-fotboll. Snabba passningar via mittfältet. Det är det spelet SUS är bra på. Och så överraskar vi med en långboll någon gång ibland. Men inte för ofta. För det är ju inte särskilt kul att vinna med 5-0, om man inte spelat snygg och underhållande fotboll.

Till sist - hur känns det?

Härligt. Veckan efter vinst går man på moln!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Intressant att offensiva mittbackar är något nedärvt från tidigare generationer sus'are. Fascinerande verkligen.

Davas sa...

Håller med Axel. Kände faktiskt inte till detta. Men det här visar på värdet av att ha en god kontinuitet i truppen. Ungtuppen Jojje har uppenbart lärt sig “varannan-principen” från den något mer erfarne David. Och så en dag någon gång runt 2031, kanske man kommer kunna läsa på SUS TILLS JAG DÖR om hur Jojje är den som fört traditionen vidare till någon ur nästa generationen SUS — om nu David, visserligen mot förmodan, skulle ställt skorna på hyllan vid det laget. Säkerligen lär det då talas om cykelsparkar och andra delikatesser. Och morgondagens SUS-backar kommer att ha en hel del att leva upp till.

Daniel sa...

Allt David säger är så klockrent. Det är så SUS. Jag älskar det!

Jojje sa...

Tycker det funkar bättre nu när vi tar mer djup.Det är för riskabelt att satsa på offsidefällor.Jag måste också framhäva DD:s grymma inställning, gör nästan aldrig en dålig match.

Johan seidefors sa...

Nästan?