onsdag 2 maj 2007

Skadelistan

Två matcher in i säsongen dras vi i truppen redan med en rad småskador som förhoppningsvis läker snabbt och komplikationsfritt men som inte desto mindre stör förberedelserna inför lördagens drabbning med Panama.

* Håkans knä är fortfarande ett frågetecken. En partiell korsbandskada spökar och beslut om operation eller ej har inte fattats av operatören än.
* Magnus "Slaktarn" Uhlin ådrog sig i fredags en fotledsdistorsion och var haltande så sent som i söndags. Detta hindrade honom visserligen inte från att ge sig på Danne, v g se nedan. Med Manges goda läk-kött och rehabvana borde spel på lördag kanske vara möjligt, de närmsta dagarna får bli avgörande.
* Daniel Garmén rapporterar från sjuksängen att han kom undan med en enkel hjärnskakning efter Slaktarns omilda behandling i Söndags, v g se nedan. Spel på lördag torde dock vara möjligt även om en Peter Chech-mössa rekommenderas.
* David Sköld sträckte baksidan av låret i fredags och tvingades bryta matchen. Han utsåg omedelbart sig själv till lagvärd mot Panama. Rapporterna talar dock om en mirakulöst snabb återhämtning. I skrivande stund är det dock för tidigt att uttala sig med större säkerhet om huruvida det kan bli spel eller inte på lördag.
* David Sauter har enligt vad SUS TILLS JAG DÖR erfar drabbats av svullnad i vänster stortå efter Tudor-matchen. Svullnaden med tillhörande smärtor har kommit gradvis och var igår så illa att hans deltagande på lördag får betecknas som "i fara".
* Själv är jag förkyld men räknar med tillfrisknande lagom till matchstart. Jag hade faktiskt känning av halsont redan innan matchen mot Tudor och jag väljer att förklara min egen svaga insats med det.

Lagläkaren låter hälsa att det är viktigt att rehabiliteringen prioriteras de närmsta dagarna så att vi får ett slagkraftigt lag mot Panama på lördag!

2 kommentarer:

Daniel sa...

Fördelen med en stor trupp blir alltså uppenbar redan i tredje omgången. Även om det nu mest är småskavanker så känns det bra att vi har fullgoda alternativ på samtliga platser.

Jag kör JOFAs VM-hjälm på lördag. Oslagbar passform...

Davas sa...

Var ute och sprang idag, ungefär 8 kilometer, med några ryck i tuffa uppförsbackar. Blödningen i lårets baksida känns fortfarande, men muskeln bär. Må blodet fortsätta strömma...