lördag 12 maj 2007

Matchrapport, Norrtull - SUS

Det fina spelet fortsätter! Det som var bortblåst mot Tudor är tillbaka med råge efter Panamamatchen och nu vinsten idag mot Norrtull.

Fyrklövern hade 20 starka spelare att välja mellan och kunde endast ta ut 16 till spel vilket medförde att 4 spelare fick stå över, skönt med en bred trupp!



När matchen väl drog igång så var det intressant att se hur SUS spelade mot ett 3-5-2 system. Hård press och utnyttja kanterna var melodin och det gav snabbt resultat i from av en mängd hörnor. SUS spelade inte ut motståndarna men var klart bättre men det tog på krafterna och våra snabba byten var snabbare än någonsin.

En av ovannämnda hörnor numera även kallad "varianten" som går ut på att Danne slår en inåtskruvad hörna mot bortre stolpen där Björne dyker upp som gubben i lådan och knoppar in den. "Varianten" gav resultat och SUS tog mycket riktigt ledningen med 1-0.

SUS skapade en mängd målchanser och trots ett jämnt spel så skapade inte Norrtull något riktigt farligt mycket tack vare ett fantastiskt försvarsspel. Axel hade en hel del målchanser som kunde resulterat i mål men i första halvlek så fick han inte till det sista men Axel skulle visa att hans forwardposition var en genidrag av fyrklövern.

2-0 kom till efter ett inlägg från vänster där Tobbe tog ned den på bröstet, låret och knät. Ett mycket tekniskt moment som renderande i en perfekt pass till Brasse-Linus som drog till med ett säkert avslut.

I halvlek så var det som vanligt mycket god stämning och ingen oro anades. De flesta i laget har tydligen glömt borrt den berömda SUS-kvarten som lyst med sin frånvaro de senaste åren, men tyvärr så gjorde den comeback idag.

Jag gick och fyllde på vatten och han knappt uppfatta att Axel rann igenom och la in 3-0 efter ett mönsteranfall signerat Mange och Linus. Men orken trött och då passade SUS-kvarten på att dyka upp. Det slarvades på mittplan, det slarvades med uppspel, det slarvades rent allmänt. Vår Kapten JS röt åt bänken att säga någonting, göra någonting. Vi tog alla åt oss rejält..

Efter försvarsslarv så styrde Nico oturligt in Norrtulls reducering på ett inlägg. 3-1
Strax efter det så ringde det igen bakom Jonas i buren. Norrtull bollade irunt i backlinjen och skickade sedan en perfekt långboll som de slog in. 3-2

Moralen i SUS är ju däremot starkare än någonsin och när andra lag darrar av nervositet så stiger SUS kämpaanda och kvalitet. Pressen på Norrtull ökade och Axels stressande av Norrtull mittback gav honom en gratischans som han förvaltade med matchavgörande 4-2.

Johan visade nu upp sina bästa sidor med inlägg a´la Vasques, tunnelförsök, crosspassar och vem kan inte uppskatta hans stenhårda frispark på Norrtullaren som stod för nära och gav honom ett gult kort. Johan sparng runt och log sista delen och den var en fröjd att se hur hans humör fick SUS att spela av matchen på bästa sätt.

Tobbe skickade in ett perfekt inlägg mot första stolpen som missades av alla och efter studsen dök Danne Lepp upp och nickade in 5-2. Gott så.

Matchen slut och en härlig vinst för SUS. Det firar jag just nu med ett fantastisk glas bubbel, skål alla fans!

9 kommentarer:

Axel sa...

bra matchrapportering! Grymt kul med seger. Bra kämpat idag.

Anonym sa...

Och vilket underbart publikstöd! Vilken lagkänsla!

Björn sa...

verkligen en skön seger och otroligt jobbig match, tycker David+Joje var grymt bra i försvaret idag.

Emil sa...

Underbart gubbar! Extra skönt att läsa om hur vi efter "Sus-kvarten" lyckas resa oss och trycka in ett par extra baljor. Plus också till att Johan plockar fram flinet sista kvarten.

Daniel sa...

Inledningen på matchen när vi kom ut och körde över NSK såväl fysiskt som mentalt blev avgörande. Det gör vi om på torsdag.

Vad vinner man förresten när man tippat rätt resultat? Inför nästa match tycker jag vi ska satsa en svettjuga...

Johan seidefors sa...

Emil, det ryktas om att du valde gårdsstädning före match...

SirMoose sa...

NSK var på intet sätt dåliga men det kändes som att de spelade för mycket som man gör på träning. Spelade runt fint och har "linjer" i spelet på ett sätt vi aldrig haft. Men dessvärre för dem så är fotboll en praktisk sport och där var vi bättre.

Jag tycker segern var glasklar trots vårat lilla tapp i andra. Tittar man på chanserna borde segern varit större. Jag har en del skott- och volleyträning att göra och jag tror fler än jag är lite missnöjda med utdelningen.

Men sett till hela matchen får vi med beröm godkänt och det är alltid lika kul att konstatera att vältränade junislag med enhetlinga träningsoveraller inte har en sucke mot framtunga SUS.

Anonym sa...

Måste hålla med Domeij. Vilket underbart publikstöd! Förutom att lyfta spelarna på plan så gjorde den massiva uppslutningen det roligare att sitta på bänken -vilket i sin tur ökade viljan att byta. Fullsatt på torsdag?

Daniel sa...

Nu har jag uppdaterat statistken på resultatsidan. Gå gärna in och dubbelkolla. Framför allt passning till 3-0 och eventuella varningar. Vad jag kan minnas fick vi inga...