tisdag 8 maj 2007

SUS TILLS JAG DÖR spionerar på sina motståndare



Norrtull denna härliga del av Vasastan har ett fotbollslag som vi ska spela mot på lördag. Laget heter Norrtulls SK och är knappast okänt för någon i vårt gäng, speciellt inte efter de två fina matcherna mot dem förra året (3-3 och 6-3 med SUS siffror först). Kommungränsen till Solna går precis vid Norrtulls gamla tullstugor (byggda år1733) och här kan man även skåda den gamla gränsskylten.

Tullstugorna

Gränsskylten

Förra året så fyllde Norrtulls SK 80år, det är med andra ord en förening med anor längre tillbaka än SUS IF. De har en likhet med SUS och det är att de aldrig spelat högre än näst lägsta divisionen, imponerande!

Norrtull har en gedigen ungdomsverksamhet med ca 600 ungdomar i träning. Detta genererar att de har en del junisar som får spela A-lagsfotboll i div VII. Förra året så spelade 16st som var under 20år i laget. De tränar regelbundet två gånger i veckan och som vi märkte förra året så försöker de precis som vi att spela fotboll och inte som vissa andra lag bara skicka långbollar på forwards.

Som en liten parantes så kan man ju i sammanhanget nämna att undertecknad är ordförande i bordtennissektionen i Norrtull. Bordtennissektionen är mindre men mer framgångsrik men det ska vi inte prata om nu. Nu ska vi koncentrera oss på veckans uppgift och det är att spöa Norrtulls SK.

2 kommentarer:

Johan seidefors sa...

men SUS har ju spelat i sexan? vi äger Norrtull...

Daniel sa...

Precis!
Jag skulle helst inte se fler jämförelser alls klubbarna emellan.

NSKs ungdomsverksamhet är väl det bästa med föreningen. Deras P94 lag 2 dominerar helt i Sanktan. Senast 1-1 med mersmak mot BP på dammiga gruset på Östermalms IP.
http://www.sportnik.com/group/20356

Pingissektionen verkar dessutom välskött med en imponerande bredd och spets...