måndag 28 maj 2007

En tredjedelsanalys

Sex matcher in på säsongen börjar tabellen för div 7D att få ett visst utseende:



Som förväntat ligger en tättrio i topp. Tudor har inlett allra starkast och i kraft av segern mot oss leder dom. Smarta värvningar och ett uttalat syfte att vilja gå upp till 6an har hittills fallit väl ut för det brittiska laget. FK National Sthlm spelade 0-0 med Tudor vilket imponerar men delade också på poängen mot Norrtull vilket är mindre imponerande. Vad gäller målskillnaden är det inga tydliga tendenser i topptrion annat än att vi kanske tillåtit fler skitmål. Målproduktionen framåt är det dock inget fel på med ett genomsnitt på 4,167 per match. Vidare har det utvecklats ett mellanskickt i tabellen dit Kronoberg, Norrtull och Panama hör. Det är värt att notera att SUS redan slagit samtliga dessa lag och det med visst eftertryck. Kommande omgångs match mellan Essinge och Atlas blir sannolikt en vägvisare för vilket av dessa lag som hakar på mellanskicktet och vilka som får göra Rara Avis och Stockholm BoIS sällskap i botten. De två bottenlagen har hittills endast tagit varsin poäng mot varandra och inte mycket talar för att de ska rå på de andra lagen.

Hittills kan man konstatera att SUS IF på många sätt går att känna igen från tidigare år. Möjligen går det dock att ana en positiv tendens som handlar om en högre lägstanivå. Målskyttet har äntligen lossnat för både Emil och Daniel som nu på allvar tar upp kampen med årets överraskning Björn i skytteligan.

Skytteligan
Namn, Mål+Assist=Totalt
Björn 6+1=7
Daniel 5+5=10
Emil 4+2=6
Axel 3+2=5
Jojje 2+0=2
Dan L 1+2=3
Linus 1+2=3
Tobias 1+2=3
Jonas Ly 1+0=1
Davas 0+2=2
Johan 0+2=2
Aaron 0+1=1
David D 0+1=1
Nico 0+1=1

Våra innermittfältare Johan, Davas och Nicke har stått för en kopiös arbetsinsats och givit stadga och kontinuitet på plan. Backlinjen med våra målfarliga innerbackar har sett mer och mer samspelta ut för varje match som går. Minnesvärda mål har även producerats av nyförvärvet Tobias och de vindsnabba yttermittfältarna Linus, Lyckstedt och Lepp. Och vem kan glömma Aarons och Nicos framspelningar från ytterbackspositionerna? Totalt 9 spelare har gjort mål - vilken bredd!

Mycket talar för att både tabellen och skytteligan fått ett utseende som i stora drag kommer att stå sig. Eller finns det SUS'are som tänker annat och prickar in formtoppen till de sex hetaste sommarmatcherna?

18 kommentarer:

Daniel sa...

Klockren statistik och analys - STJD i ett nötskal.

Anonym sa...

Är inte fyra olika målvakter också ett tydligt tecken på SUS fantastiska bredd?

Anonym sa...

Och Danne med 5 pass + 5 mål, målskytt och framspelare i ett, imponerande!

Davas sa...

Jag saknar nummer åtta i statistiken, i analysen, på planen. Operera dig nu, rehabilitera, stretcha och återvänd. Ingen annan i laget bär upp din L-tröja.

Davas sa...

Jag har lagt märke till att SUS gjort 25 mål, men att det bara delats ut 23 assist. Är det någon som vet hur någon har räknat? Fick Danne 3-0-målet (självmålet) mot Kronis, och ska någon belönas med en assist för passen inifrån mitten, ut mot Dannes vänsterlant?

Vilket det andra assist-lösa målet är, vet jag inte. Har för mig att Björne claimade assist för Dannes straffmål. Fick han det?

Davas sa...

För övrigt är det naturligtvis oerhört imponerande att lagledningen har så bra koll på assist/mål-ration som den har.

Daniel sa...

Björn fick inte assist för straffmålet? Bör han ha det - alla utom Björn får svara ;-)?

Det andra assistlösa målet stod Jojje för, även det mot BoIS, då han bicycletade in bollen efter tilltrasslad situation efter hörna. Vad jag minns efter misslyckad rensning.

Jag satte assist till mig själv för självmålet senast. Så självmål borde också stå som målskytt.

Fyra olika målvakter är otroligt starkt!

Jag har ett excel-ark med all statistik som jag tror t.o.m. Björn skulle vara stolt över.

Tror vi alla saknar nr 8!!!

Daniel sa...

Svaren på de flesta (alla?) av Davas frågor finns även under:

"UPPDATERAT SPELPROGRAM & RESULTAT + TABELL"
"DIVISION 7D 2007 "

i högerkolumnen...

Björn sa...

stämmer med Jojjes mål, antingen deras målvakt eller en back som inte lyckades med en rensning efter hörna och då hängde Jojje där lite lätt i luften...

max sa...

Tycker inte att det är assist vid självmål eller straff.

max sa...

Kul att se att vi har gjort nästan lika mål som tudor trots deras 11-0 vinst mot Essinge.

Johan seidefors sa...

Ass på självmål? Hmmmmmmmmm. I så fall måste jag nog hävda att man ska få poäng för assisit till assisten också - som i hockey.

Daniel sa...

Ass. borta - och därmed slutsnackat om hockey (Håkan undantaget) på STJD

Davas sa...

Aha, jag förstod Johans kommentar som en tveksamhet inför att ge assist till den som passade Danne. Tycker lätt att Danne ska ha assist-poäng för sitt inlägg, som uppenbarligen var så väl avvägt och så svårbemästrat att den långbenta var tvungen att lobba den över egen keeper.

Johan seidefors sa...

Sluta nu. Jag är bara sur för att jag inte har några poäng än. Det är klart du ska ha assist för inlägget till deras självmål.

Anonym sa...

Jag tycker av personliga skäl att Danne ska behålla assisten på självmålet. Men, hur funkar det i officiella sammanhang? Vi eftersträvar väl att ha en statistik som är klinisk ren från godtycke?

max sa...

I officiella sammanhang så får man inte assist för fixad straff eller vid självmål, därav min ståndpunkt.

max sa...

Inte ens i hockey..