torsdag 10 maj 2007

Fyrklövern informerar: Prioriteringsregler vid trupputtagning

Fyrklövern, SUS IFs sportsliga ledningsgrupp har tvingats slå fast prioriteringsregler för trupputtagning 2007. Eftersom vi är ett kompisgäng så använder vi inte ”toppning” av truppen för att undvika att falla in i elittänkande, godtycke och tråkig stämning. Uttagningen ska vara rättvis. Vi har 3 paragrafer:

§1 Några är alltid direktkvalificerade om de anmäler sitt intresse:
Axel (Fyrklövern)
Daniel (Fyrklövern)
Davas (Fyrklövern)
Jojje (Fyrklövern)
David D (Trojkan)
Linus (Trojkan)
Johan (Lagkapten)
En av målvakterna
Vi har bestämt det för att vi anser att det är rimligt att de som slitit med laget i 10 år, de som nu sliter med laget, samt vår lagkapten ska ha den här förmånen. Så är det hursomhelst den här säsongen.

§2 Resterande platser (8 platser eller mer beroende på om alla direktkvalificerade är med eller inte) går till de utespelare (utav totalt 16st) som visat störst intresse genom att närvara på träningar och matcher. Vi har järnkoll på allas närvaro. Man får stå över matcher i turordning så att de som varit med minst får stå över först tills alla stått över en gång, sedan börjar man om. En person som anmält intresse på bokat.se men sedan mot sin vilja ställs vid sidan av truppen får det tillfället registrerat som närvarande och tappar alltså inte positioner i närvarotabellen. Lagvärden får naturligtvis också närvaro.

Om alla de direktkvalificerade alltid är med (vilket är mycket osannolikt) så innebär det att övriga utespelare i truppen får spela minst varannan match i snitt. Det kan tyckas att det låter lite men i praktiken blir det sannolikt mer, särskilt för de som har hög närvaro. Vi fattade inte att trycket skulle bli så här stort i år men det verkar hålla i sig så det är lika bra att vara beredd på att detta kommer att fortsätta. Vi tar inte in några nya i truppen nu som ni förstår.

§3 Särskilt ömmande fall. Denna regel har inte fått någon utarbetad praxis än och den är inte tänkt att användas annat än när Fyrklövern är helt ense om att någon ska särbehandlas. Hittills är Russells Tudormatch enda exemplet och det var för att han i år bor i UK, har gjort nya klubbmärket och endast kan vara med någon enstaka match. Ett annat typfall skulle kunna vara en spelare som varit borta en längre tid p g a skada och därför hamnat efter på närvarolistan. Vi vill naturligtvis undvika att hänvisa till §3 då det kan framstå som godtyckligt, men vi anser att en lagledning bör ha viss handlingsfrihet.

2 kommentarer:

Johan seidefors sa...

SUS TILLS JAG DÖR tycker att ni gör ett grymt bra jobb... och det är bra med tydliga regler för hur det hela ska gå till.

Björn sa...

instämmer!