fredag 18 maj 2007

SUS IF – Sthlm BOIS 6-0 (1-0)

Rubriken hade lika gärna kunnat var "Hawaii – Sthlm BOIS 4-0". Matchen var nämligen avgjord två timmar innan den startade. Då satt Max, Axel, Björn och jag själv och avnjöt en Hawaiipizza på Pizzeria Amigo. Degen var lövtunn och kraften från ananasen gjorde oss starka. Exakt hur starka tror jag dock ingen av oss insåg…

Övriga förberedelser inför matchen gick också bra. Vi var många som var tidigt på plats, matchen innan (Tudor-Atlas 6-1) slutade tidigt så det fanns gott om tid att värma upp och truppen var som vanligt fylld av hungriga spelare. Vi formerade oss enligt följande
Jonte
KP, Axel, Jojje, Nico, Aaron, David (lagvärd 1a)
Björn, David Sk, Johan, Linus, Jonas, Magnus (lagvärd 2a)
Emil, Daniel, Max

Trots de fina förberedelserna var vår start av matchen ganska seg. Inte alls som mot NSK senast då vi direkt tog tag i taktpinnen med hög intensitet och mycket snack. Nu var vi lite mer försiktiga men hade trots det ett klart övertag i bollinnehav och målchanser. BoIS höll ett ganska lågt tempo och som så många gånger förr föll vi in i det. Hela första halvlek var också fylld av onödiga felpass, forcerade avslut och dålig markering. Bakåt var det dock inga direkta farligheter. Axel, som spelade mittback med Jojje när David var lagvärd första halvlek, spelade tufft och enkelt och samspelet i backlinjen var som vanligt stabilt. Nico, KP och Aaron tätade kanterna och kom även fram för att slå inlägg.

Med kanske tio minuter kvar av halvleken driver Linus in bollen från höger i höjd med straffområdet. Björn kom i en löpning från andra hållet och passningen från Linus satt på foten. Med en back i ryggen och målvakten på väg ut såg Björn chansen att skjuta direkt. När han skulle göra det puttar backen honom i ryggen och domaren blåser straff. Det var ingen hård knuff eller särskilt fult men trots det var det en solklar straff. Utan den hade Björn enkelt gjort mål. Jag tog hand om straffen och placerade den till höger om målvakten. Skönt! 1-0 höll sig halvleken ut.

I andra halvlek tog Magnus över lagvärdskapet och David kom in som mittback igen. I övrigt spelade vi nog också lite bättre men framför allt blev BoIS trötta. Jojje bjöd på första läckra målet för dagen då han vid en tilltrasslad situation efter en hörna drog på en bicycleta som letade sig in utan chans för målvakten. Nu var vi på gång! 3-0 kom efter en väl avvägd boll från Aaron som gick över deras mittback och mot mig . Målvakten var på väg ut och bollen studsade så det enda raka var att lobba. Efter det målet hade vi vår bästa period under matchen då den täta markeringen och intensiva spelet återkom under en tiominutersperiod. Det var på något sett spiken i kistan för BoIS som nu blev allt mer uppgivna. Vi körde dock på och efter ett fint anfall på vänsterkanten, där vi var fyra susare i straffområdet mot två BoISare, nickade David D ner bollen till Emil som säkert satte dit den på volley. Mycket snyggt!

Björn hade som vanligt många lägen efter fina djupledslöpningar men var fortfarande mållös med kvarten kvar. Då fick jag bollen till höger, bröt in och släppte den i steget till Björn som helt självklart sköt den ribba in, nära krysset, till resten av Stål-familjens stora glädje. Vi skulle hinna med att göra 6-0 också. Emil tog sig runt sin back på vänsterkanten som han gjort så många gånger denna säsong, och skar in mot mål. Jag kom snett inåt bakåt, lite mer släpande än vanligt, och Emil la en perfekt passning som jag kunde dra in i taket över målvakten. Med tanke på hur enkelt Emil går runt högerbackar bör vi kunna göra om den kombinationen om och om och om igen… Minuten senare blåste domaren, som jag tycker var riktigt bra om än liiiite petig, av matchen.

Förutom målen var några intressanta detaljer att:
- Deras målvakt gick av efter 6-0 och lämnade målet obevakat. Tur för BoIS att det bara var minuten kvar då.
- Johan, våran lagkapten och ordinarie volante, gick ner på mittbacken i slutet av andra halvlek bredvid David och att Jojje därför ett tag spelade yttermittfältare.
- Lyckstedt satte en grymt distinkt nick efter ett flygande anfall men att det blev bortdömt för domaren tyckte jag ruffade vid främre stolpen. Antagligen domarens sämsta domslut då vi bara sprang axel mot axel i och faktiskt inte påverkade spelet det minsta. Men trots allt - sorry…
- Tudor värvat en anfallare från IK Frej som gjorde 4 raka mål mot Atlas och sedan gick och duschade.
- SUS slutade träna under säsong 1984. Det är 23 år sedan.
- Nya tröjorna = seger!

Med 4 av 6 mål gjorda av Hawaiigänget bör nu även resten av SUS IF ha insett det geniala i denna uppladdning. Hur många blir vi på pizzeria Amigo inför matchen mot Kronoberg nästa lördag?

9 kommentarer:

Daniel sa...

Som vanligt är jag inte säker på alla detaljer så fyll gärna i...

Daniel sa...

Man skriver en matchrapport, går och lägger sig och sedan när man vaknar verkar fortfarande ingen ha läst den. VAKNA SUS!!!

Anonym sa...

Jag har läst den och den var alldeles alladeles underbar!!!

Jojje sa...

Bra matchrapportering som vanligt Danne !!
Tror det är många SUSare som ligger på sofflocket så här i helgtider, vi har ju ändå haft ett tufft spelprogram den senaste tiden. Vissa kanske måste koppla bort fotbollen ett litet tag. Själv tycker jag att sus är så mycket mer än "bara" fotboll,mer en livsstil.
Skönt at National tappade poäng igår.

Anonym sa...

Utmärkt matchrapport och match. Nya tröjor, ananas och underskattning verkar vara nyckeln till framgång i år!

Björn sa...

Läste faktiskt bloggen sent igår men måste missat matchrapporten med några minuter... kanonbra rapport Danne!

Björn sa...

förresten, borde inte jag få en assist för straffen...

Johan seidefors sa...

Bra matchrapport... kopplingen till hawaii känns rätt och vi kanske borde anamma teamat fullt ut. Bastukjol någon?

Anonym sa...

Som vanligt en utmärkt rapport. Är Johans,roll som volante anledningen till att han inte längre signerar med ZZ utan med JS?