söndag 25 mars 2007

Träningsrapport, 070325

Det är lika bra att starta med det tristaste: David Domeijs knä.
David blev ikväll den tredje SUS-spelaren på kort tid som drabbas av en potentiell långtidsskada. Dr Haglund fick som vanligt nu för tiden ta en titt, men S.T.J.D fick ingen diagnos den här gången - vilket vi väljer att ta som någonting positivt. Hur som helst: Tur att inomhussäsongen är över för den här gången.


Om vi tar det positiva med kvällens träning finns det massor att prata om.

* Danne var tillbaka i spel och med fyra veckor kvar till premiären känns allting nu mycket bättre.

* Björn visade storform och gjorde lite som han ville på planen.

* 17 spelare kom ned och tränade. Inklusive lillebror Thomas Seidefors, som länge varit på gång till klubben. "Kanske nästa år".


När spelet kom igång efter uppvärmningen stod det klart att vi inte hade någon boll. En miss Fyrklövern fick oväntat lite kritik för. Istället hördes ett nostalgiskt lyckosurr när vaktis kom in med en sliten gammal filtboll. Typiskt härliga SUS att vända någonting negativt till en positiv upplevelse.

Nostalgi eller ej, bollen var mer eller mindre omöjlig att kontrollera, men såklart väldigt charmig att spela med. Tempot var som vanligt högt och spelet böljade som vanligt rätt kraftigt, då alla de tre lagen la fokus på det offensiva. Just oförmågan att kunna kontrollera bollen gjorde att kontringarna blev många och avslutningarna vilda. Bollen flög hit och dit och ibland i mål - oftast när den lämnat Björns fot. Det märks att vi vill ut på en större plan, då det fysiska spelet börjar blir mer påtagligt. Nedan ser vi till exempel Sköld... ja, vi vet inte riktigt vad han gör, men det är definitivt någonting fysiskt.


De tre lagen var som vanligt uppdelade i vit, svart och röd... och ikväll var det det röda laget som tog kommandot, och som spelade bäst och vann mest.

Axel, Nico, Chrille, Danne & KP

Janne, Jojje, Mange, Danne L & Skölden

Sauter, Totte, Linus, Björn & Johan

Nästa vecka är det träningsmatch mot Storkyrkopojkarna, Axels moderklubb. De gick som bekant upp i sexan förra året och lär bli en viktig värdemätare inför säsongen. Var står SUS egentligen?

1 kommentar:

Anonym sa...

SP/F är även morderklubb för mig och Sauter. Så det finns flera i SUS som är extra taggade inför uppgiften.

tråkigt med DD´s knä.