torsdag 22 mars 2007

SUS TILLS JAG DÖR TAR TEMPEN PÅ MOTSTÅNDET - NORRTULLS SK


”Under 2007 kommer ännu en satsning att göras mot division 6 efter tre raka säsonger med placeringar i övre halvan av division 7. Dessutom har NSK ett B-lag som spelar i R4:an. Hemmamatcher spelas på Stadshagens IP konstgräs (A-laget) eller Östermalms IP (B-laget). Hör av dig om du vill vara med och lira!”

Så lyder klubbens mission statement som presenteras på hemsidan.

För två år sedan spelade NSK i en märklig nordost-serie, division 7 A, med lag som Åkersberga, Solna och Östermalm. Med åtta segrar, tre oavgjorda och sju förluster hamnade laget på en helt ok fjärdeplats i tabellen. Det belönades inte med uppflyttning, men väl en förflyttning – till innerstadsserien 7 D.

2006 möttes SUS och NSK två gånger (duh!) och vid det första mötet, på Hammarbyhöjdens BK, lyckade NSK nå ett oavgjort resultat: 3-3. Enligt Dannes matchrapport (från SUS-Nytt) var det en rätt öppen och trevlig match, som spelades på en soldränkt plan. Efter att ha tagit ledningen med 1-0, fick sedan SUS senare i matchen hämta in två underlägen... så en poäng känns nog rätt fair.
.
På hösten var SUS dubbelt så bra och vann med klara 6-3. Matchen, enligt Sauters matchrapport, påminde om det första mötet - med den skillnaden att målen bara rann in. "Saken är biff och inte ens en vegetarian kan klaga, vi gjorde tjusiga mål och jag tror inte ens att Mange blev skadad", slutklämde Sauter i rapporten.
.
NSK slutade femma i serien, sex poäng efter SUS. Sett till 2005 så förlorade laget en match mer och slutade en placering längre ned i tabellen. Ska NSK lyckas vända den negativa trenden i år? Tidiga försäsongsrapporter tyder på det.


Den fösta träningsmatchen slutade med en betryggande seger:

NSK A - ANTHROPI 5-0 (2-0)
Årets första träningsmatch gick av stapeln på Stadshagens grus söndag kväll. Under goda förhållanden presterade NSK ett väldigt fint spel med goda eller mycket goda intentioner.

SUS TILLS JAG DÖR fick tag på Martin Carlon, som svarade på ett par frågor:

1. Berätta lite om klubben Norrtulls SK?

NSK bildades 1926 och har alltid spelat i de lägsta två divisionerna - ganska imponerande kan man säga. 2001 slutade klubben sist i division 8 med 4 poäng men sedan dess har det gått bättre. Uppflyttning 2003 och därefter tre raka säsonger i division 7 där laget slutat på övre halvan. 2004 missade man uppflyttning till division 6 med ett i målskillnad! Truppen i år är nästan densamma som förra året men som alltid har det dykt upp några nya, inklusive en ny spelande tränare - det återstår att se vad han kan åstadkomma!

2. Vad har laget för målsättning i år? Konkret: Vill ni gå upp i division 6?
Att förstå fotboll bättre, vilket gör oss bättre individuellt och bättre som lag, vilket i förlängningen leder till goda resultat, kanske hela vägen till 6:an.

3. Vad tycker ni om det nya konstgräset på hagen?
Mycket fint :)

4. Tränar ni regelbundet?
Tränat 2 gånger i veckan under vintern och fortsätter med det under säsongen.

5. Beskriv Norrtull SKs spelidé med tre ord:
Keep the ball
Tack till Martin Carlon och framför allt till Max, som piskat in svaren.
.
Max spelar alltså ping pong för NSK, vilket skulle kunna leda till konflikter längre fram. Och hur var det nu egentligen med den där 3-3 matchen förra året?

6 kommentarer:

max sa...

Bordtennis om jag får be.

Var inte med i något av mötena mot NSK förra säsongen med anledning av att en annan NSK ledare hade sin svensexa respektive bröllop dessa datum. Jag blev alltså hindrad från att deltaga av en Norrtullare.

Anonym sa...

Jippi! Ett motståndarlag som har tränare och tränar 2 gånger i veckan. Jag säger bara -Ka'tching! 6 iskalla poäng rätt ner i fickan.

SirMoose sa...

IT-ansvarige på mitt jobb lirar i Norrtull. De har kört på Bosön och har alltså kontinuerliga träningar flera dagar i veckan.

Så det är bara att hålla med Axel - minst fyra säkra poäng, troligen sex.

Igår förlorade Norrtull för övrigt med 1-3 mot KRIS på en trist grusplan i Haninge. Något sådant skulle inte kunna hända i SUS: Förlust, grus, Haninge!!!!

Johan seidefors sa...

Jag vet inte var Haninge ligger, och jag vill inte veta.

Anonym sa...

Jag vill inte heller veta men jag gör det iallafall. Det ligger ungefär mellan Fittja och Trosa.

Anonym sa...

Härligt med kaxighet... O vad ja hoppas ni får äta upp det....