torsdag 8 mars 2007

SUS TILLS JAG DÖR TAR TEMPEN PÅ MOTSTÅNDET

FK National Stockholm känns som ett lag vi bara måste slå två gånger nästa år! Inte bara för att de vann bägge mötena mot oss förra året, utan mer för att de verkar ha exakt samma typ av ursprung, samma inställning till Uppflyttningsspöket, samma snittålder och samma träningsmentalitet – dvs. vinter”träningar” och inget mer. SUS TILLS JAG DÖR gillar allt detta, men konstaterar kallt att det inte finns plats för oss båda. I år är det vår tur.


FKNS kom tvåa i serien 2006, på målskillnad. Det skilde faktiskt bara tre kassar till hemska Storkyrkopojkarna. De vann bägge mötena mot oss, men torskade sammanlagt fyra matcher (två gånger Tudor, Alla Tiders och Kronis!!!) och var faktiskt bara åtta poäng före SUS när serien summerades.

Hemmamatcherna spelades på otäcka Essinge IP och laget vann alla dessa utom den sista. Kan månne gruset ha varit den främsta ingrediensen i den näst intill perfekta segersoppan? Det är lätt att misstänka det… och vad händer i så fall nu när FKNS tar klivet över till Åkeshov? Hmmm. En sak som dock eventuellt talar till FKNS fördel är att de börjar säsongen mot, på pappret, lättare motstånd i form av Stockholm BOIS och Essinge IK FF.

Hur som helst så ser SUS TILLS JAG DÖR
fram emot vårens sista match, den 16/6, då vi möts för första gången i år. Och sedan efter sommaruppehållet vänder serien…

Vi ställde några frågor till Mats Gunnå hos FK National Stockholm:

Berätta lite om FKNS:
FK National är en relativt ung klubb, bildad 2004 där den ursprungliga kärnan i truppen lärde känna varandra under studieåren vid Uppsala Universitet. Klubben avancerade upp direkt från division 8 efter första säsongen för att därefter ha harvat på två säsonger i rad i division 7. Förra säsongen är den enda då vi spelat mot SuS. Klubben var till och med uppe och vände i division 6 under vintern 06/07 men StFF schabblade och tryckte ner oss i sjuan igen på grund av någon överklagan. Truppen är lite till åren gången med en snittålder kring 30+, även om vi har några ungtuppar som extra krydda.

Målsättning för året… vill ni gå upp:
Målsättningen är att vinna varenda match, men tveksamt är om vi vill gå upp i sexan paradoxalt nog…

SUS och FKNS mötte två gånger förra året, hur upplevde ni de matcherna:
Om inte minnet sviker så har bara FKNS och SuS mötts två gånger? Första gången borta på ett regnigt Farsta IP där FKNS gjorde en heroisk upphämtning och vann med 3-2. Returen hemma i grusgrytan på Essinge IP var desto enklare med en klar 3-1-vinst. Matcherna mot SuS upplevdes som en av de mer välspelade och roliga under säsongen. Två lag som vill spela och ha kul.

Tränar ni:
Både ja och nej. Under vintern lattjar vi boll inomhus medan vi inte tränar något ute under säsong, kör på ren känsla och talang.

Beskriv FKNS spelidé med tre ord:
Full fart framåt


--

SUS TILLS JAG DÖR tackar för svaren och konstaterar att FK National verkar vara vårt typ av lag. Vi gillar er, men vi måste slå er. Två gånger.

7 kommentarer:

Daniel sa...

Helvete, de är ju verkligen SUS 2.

Hoppas att de åtminstone kör gemensam uppvärmning...

max sa...

wannabees.. det sjuka är att de verkligen kom tvåa i serien och inte blev uppflyttade.

SUS B-lag känns bättre än SUS 2.
:)

Anonym sa...

Det kommer bli störtsköna segrar mot FSNK!!!

Johan seidefors sa...

Men ska vi inte försöka möta dem på försäsongen då? En värdemätare!

Daniel sa...

Vi skulle behöva en till träningsmatch utöver S(f)P så om du har kontakt med dom Johan så kör!

Anonym sa...

Skön blogg och tack för spaltmeterna. Riktigt kul att läsa om motståndet för säsongen 07, hoppas ni får svar från samtliga.

Träningsfight är en lysande idé. Johan, hör av dig om intresset finns, du har min mail.

Anonym sa...

..och en månad senare kan man konstatera att drömmen ska bli verklighet. Träningsmatch mot FKNS är bokad 15/4.