fredag 16 mars 2007

NYTT KLUBBMÄRKE

Nu kan STJD äntligen presentera SUS nya klubbmärke. Efter idogt arbete har vår egen Kristian Russell tagit fram ett märke som tar det klassiska SUS-märket in i 2000-talet and beyond... På tröjorna kommer de röda fälten lämnas och resten broderas.

Det hela började på Fyrklöverns första möte hemma hos Axel där vi kom överens om att ta fram ett nytt klubbmärke i samband med de nya tröjorna. Att ha Russell i laget kändes som den perfekta möjligheten att få fram något nytt. Något fräscht. Något spännande. Något typiskt Russell.

Russell var inte svårövertalad och började direkt spotta ur sig idéer.

Första utkast:

(klicka på bilderna för större versioner)

Sedan följde:

och:


Diskussionerna om vilken som ska väljas har varit många och långa. Förutom det rent utseendemässiga har framför allt frågan om tryck kontra brodyr samt hur märket skulle utformas utifrån detta stötts och blötts i livliga mailkonversationer. Det ledde fram till nya versioner från Russell:


Där vi alltså till slut valde en av dessa som ska broderas på matchtröjan. Möjligheten att trycka någon av de övriga varianterna på i princip vad som helst finns ju också.

STORT TACK till Skölden och Russell som lagt ner mycket jobb och engagemang i detta. Inte konstigt då att slutresultatet blev så lyckat!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Stiligt! nu känns det som att matchstället håller allsvensk kvalitet, minst...

SirMoose sa...

Lite Arsenal-metamorfos över nya märket. Vid första anblicken blir man som konservativ livstidsspelare/supporter arg för att det inte ser riktigt likadant ut som det gamla. Sen tittar man igen, funderar, visualiserar hur det kommer att gifta sig med tröjorna och vips är man lycklig igen. Ser verkligen fram emot att få bära det nya stället med det nya märket.

Anonym sa...

Det är supersnyggt!! Russell har verkligen jobbat intensivt. Det är intressant att studera de olika versionerna och hur det nya märket sakta utvecklats från det gamla. Vi i fyrklövern älskar ju det gamla märket men ville ta chansen att göra ett ordentligt fotavtryck i SUS-historien. Att år 2007 ha ett klubbmärke av Kristian Russell är ju helt klockrent. Se gärna mer av Kristian på http://www.kristian-russell.com/

Johan seidefors sa...

Jag håller med Linus. Klart att det inledningsvis är svårt att lämna det gamla, men å andra sidan har inte det SUS vi nu har på bröstet känt 100% tycker jag.

Det här är det nya SUS!

Daniel sa...

Visst är det gamla fint och det ska inte glömmas bort bara för att en ny variant kommit till. SUS-nålen är ju tidlös.

Men det nya märket kommer ta oss till nya höjder (uppflyttninsspöket gottar sig...)

Elgen sa...

Snyggt märke, det nya.
Har alltid tyckt att det gamla hade något av Sovjetunionen över sig. Eller om det bara var 60-tal. Nya SUS lyfter med nya märket och nya tröjor.
Åt historien ska vi binda vackra kransar.
Sekr