tisdag 27 mars 2007

LÄGESRAPPORT INFÖR TRÄNINGSMATCHEN

Snön ligger vit på taken etc.

Så här på måndagsnatten kan det vara på sin plats att presentera ett par eventuellt obekanta fakta rörande våra välbekanta motståndare i den åstundande träningsmatchen på söndag - nämligen Storkyrkopojkarna.

Som påpekades i kommentaren efter senaste träningsrapporten är SPJ moderklubb åt såväl Axel som Sauter och Max. På den tiden valde många funktionärer och fans att se bort när dessa hemska övergångar trots allt inträffade mellan klubbarna. Som alla vet och förstår är det med dagens rivalitet en omöjlighet. Figo (Barca till Real), Sol Campbell (Tottenham till Arsenal) eller Johan Andersson (DIF till Bajen) vet vad vi pratar om.

Björne har sin vana trogen tagit fram all (och då menar vi ALL) upptänklig statistik kring mötena de senaste åren (från 2002 och framåt). Som alla förhoppningsvis kan se nedan talar allt för en SUS seger på söndag.


SUS TILLS JAG DÖR lyckades även få tag på SPJs Jonas Jonsson som inför stundande match ställde upp och svarade på ett antal frågor:
I serien 2006 hade vi varsin storseger. Ni med 4-1 på våren, och vi med 5-0 på hösten. Hur ser ni på mötena med SUS, som ju alltid brukar vara heta bataljer?

Svar: Sus håller varje säsong en hög nivå med genomgående bra spelare vilket gör att ni alltid är en svår motståndare. Ni brukar också ha en massa avbytare som till slut brukar suga musten ut motståndarna. I fjol gjorde ni det i höstpremiären mot oss som exempel.

Ni gick upp i sexan förra året med minsta möjliga marginal. Hur mycket pröjsade ni Alla Tiders för att lägga sig i sista fajten? (10-0)

Svar: Vet inte om ni såg matchen (kanske iofs fanns annat att göra för er den fredagskvällen kl 20.15 än att titta på div 7 fotboll) men Alla tiders gick faktiskt in för fullt för den matchen. Matchen inramades också av nyduschade och ölstinna Nationalspelare som naturligtvis trodde att deras avancemang redan var klart i och med sin storseger matchen innan vår.

SP ställde upp med sitt kanske bästa lag någonsin med idel offensiva spelare på planen.. Vi gjorde 1-0 i vårt första anfall och efter 5 min stod det 3-0.. Då började vi tro att detta kanske ev, skulle kunna gå. Målen fortsatte att rinna in med ojämna mellanrum och i halvlek stod det 6-0.

När det återstod en kvart av matchen gjorde vi 9-0 och National blev nu förvånansvärt tysta på sin del av läktaren. Några min senare gjorde vi 10-0 och tysta och besvikna Nationalspelare lämnade arenan. SP:s kanske främsta insats genom tiderna var genomförd.

Vad är ambitionen inför kommande säsong?

Svar: SP:s ambition är faktisk att hålla till i toppen av div 6. Vi har i stort sett samma trupp som i fjol, ökat träningen något (vilket inte var så svårt) och har lyckats krydda med några ytterliggare klassspelare.

Beskriv Storkyrkopojkarnas spelidé med tre korta ord?

Svar: Fysik, erfarenhet och viljan att vinna :-)
--
Tack till Jonas (SPJ) och Björn för hjälpen. SUS TILLS JAG DÖR kommer naturligtvis att rapportera från arenan, men hoppas att vi ses på plats istället!



6 kommentarer:

max sa...

Nu kör vi över pojkar och flickorna från gamla stan!

Davas sa...

Matchen lär vara på LÖRDAG.

Daniel sa...

Vilken uppladdning - helt perfekt med såväl statistik som lite information från motståndarna.

Men det är som sagt lördag som gäller. LÖRDAG!!!!! 16.30. Åkeshovs BP.

Johan seidefors sa...

jajaja

Anonym sa...

Mycket bra genomgång inför matchen!

Anonym sa...

kan tilläggas att statistiken är från 2000 och framåt men att SUS inte mötte Storkyrkopojkarna mellan åren 2000-2001.