lördag 31 mars 2007

Matchrapport SP - SUS IF 1-1 (0-0)

Äntligen var det dags för årets utomhuspremiär. Det var ett väl förberett SUS som kom till spel. 16 man i truppen och många var på gränsen till övertända. Fyrklövern kämpade in i det sista med den svåra laguttagningen:



Janne gick in och tog målvaktshandskarna vilket förtjänar en eloge. Fyrklöverns Daniel G petade sig själv till förmån för Magnus och jag själv var så sugen på att studera Nick-Krille som högerytter att jag klev undan till förmån för honom. Björn skulle prövas i en ny roll som släpande forward bredvid formstarke Magnus. Man kunde konstatera att vi mönstrat en på pappret mycket kompetent startelva och en sällsynt stark bänk därtill. Den stora överraskningen som presenterades var nya lagkaptenen Johan, som med fyrklöverns fulla stöd efter mild övertalning drog på sig bindeln.

Det visade sig nästan omedelbart att detta skulle bli en väldigt tät drabbning. SP kom till spel med endast 12 man men hade stor pondus på mittfältet. Första halvlek handlade mycket om kamp och inte så mycket om skönlir. Skölden hade en hörna i bortre ribbkrysset, Max hade någon chans och vi borde fåt straff när Björn gjordes ner i straffområdet. Stefan gjorde ett bra inhopp på mitten och visade att han fortfarande är att räkna med. Halvleken slutade rättvist 0-0 och chansmässigt var vi nog närmast ett mål. Janne konstaterade i pausen att han inte behövt mota ett enda skott från deras sida. Magnus hade känt ett ”hugg” i vaden och kände sig tvingad att kliva av. Jag glömde fråga hur länge han beräknas vara borta.

I andra halvleks inledning drogs tempot och precisionen i passningsspelet upp i SUS och vi hade en period där vi var nära att skapa några heta lägen. Mitt i denna positiva trend kom dock en kalldusch när SP gör 1-0 på ett skott strax utanför straffområdet. En tydlig markeringsmiss från vår sida där jag tror att det var mittfältare som inte följt med hem. Janne i målet kunde knappast lastas.

Vi bet dock ihop och körde vidare och vann mer och mer mark. Passningsspelet började fungera bättre även om vi hade svårt att utnyttja ytorna på kanterna som vi brukar. Johan och David på mitten tog ett allt större kommando och via mycket piggt ytterbacksspel från Leppen och Nico lyckades vi öka pressen på våra motståndare. Det var dock svårt att få till riktigt vassa lägen. Nick-Krille hade ett fint skott och Björn hade en farlighet på gång. Men när det var ca 10 min kvar och det mesta talade för en 0-1 förlust fick jag efter samspel med Daniel G lite utrymme för att ladda ett skott från ca 3m utanför straffområdet. Skottet satt i målvaktens högra kryss. Han var på den men kunde inget göra. Efter det så jagade vi ett segermål men inga riktigt bra chanser uppstod.

Efter matchen kunde vi konstatera att resultatet nog var rättvist och att vi fick vara nöjda även om vi nog kände att vi inte fått ut maximalt av vårt kunnande. Backlinjen gjorde en mycket stabil insats och visade stor spelskicklighet när man på bra sätt följde med upp i anfallen. Uppspelen gick oftast utmed marken och vår strävan att spela via mittfältet fullföljdes oftast. Problemen låg dock närmast i det offensiva spelet där vi hade svårt att skapa ytor och ta lämpliga löpningar. Nya Tobias fick en hel del speltid både som ytterback och yttermittfältare och såg inte ut att ha några problem att anpassa sig till det stockholmska fotbollstänkandet. Experimentet med Björn på topp gav inga helt konklusiva svar inför fortsättningen. Fyrklövern fick annars svar på flera av de frågor som de ställt sig innan matchen.

Vi får avslutningsvis tacka SP för en god match och lycka till i div 6!

7 kommentarer:

Daniel sa...

1-1 kändes ganska rättvist även om vi hade fler chanser. De hade väl ett skott i stolpen. That's it - så defensiven var det inget fel på. Offensivt borde vi satsa på att komma runt bättre på kanterna nästa match. Men SFP var bra, tunga att möte. Bara önska dem lycka till i serien...

SirMoose sa...

Jag vill påminna om Johans geniala och tunga friskark i stolpen. Måste varit från 30-35m som han överaskade målvakten med en grym frispark. Dessvärre tog den i stolpen, annars hade troligen säsongens mål redan varit gjort.

Jag lägger in en liten inflikning om en av SUS passiva medlemmar:

Roffe E är troligen SUS mest meriterade medlem, men det på domarsidan. Han var enligt legenden den tidens Anders Frisk. Kontroversiell men ändå klassad som Sveriges kanske bästa domare. Ska ha dömt semifinal i Europacupen och enligt vissa även en final. Till det mängder av allsvenska matcher och landskamper. Mig vetterligen dock inget mästerskap.

Roffe har mängder av coola historier och fantastiska souvenier från fotbollsvärlden. Vissa lag och länder trodde att domaren skulle bli "bättre" av ett lyxigt hotellrum, ordentligt med sprit och ett par väldigt trevliga tjejer. Försök till mutor var inte ovanligt men som SUS-spelare och medlem skakade Roffe bara på huvudet och var inte rädd att ta obekväma beslut som att blåsa straff för bortalaget.

Han sägs ha mängder av saker från vimplar till tröjor till bollar från stora lag och matcher. En sann legend i SUS!

Anonym sa...

Glömde Johans frispark - vilket är jävligt konstigt. Det var väl det mest kvalitativa i hela matchen.

Suveränt med lite info om Roffe!

Slaktarn sa...

Välspelad match. Mycket kämpa till en början. Och linjerna kom ju längre matchen led.

Hur många veckor blev det...
Fick en känning (bristning) i höger vad (på högersidan).
Bedömmer inte att det är allvarligt alls. För fem år sedan hade jag inte gått av, och då hade det gått åt fanders...
Nu blir det lättare träning redan denna vecka.

Anonym sa...

Tack för en bra genomförare SUS! Trodde vi skulle få stora problem med er efter många återbud men vi lyckades hålla jämn tag. Hela SP kommer att hålla på er i serien i år och har vi tur så möts vi i 6:an nästa år. Ps: var inte er nr 16 lite väl gnällig ;) /Jonas SP

max sa...

Fick inte Nick-Chrille ett gult för tackling i ryggen på en lirare? Jag är säker på att det var någon hos oss som fick ett gult i första halvlek.

Anonym sa...

Tackling i ryggen från Nick Chrille !?!? ;D

You don't say...