lördag 10 mars 2007

SUS TILLS JAG DÖR TAR TEMPEN PÅ MOTSTÅNDET



Första gången vi mötte Rara Avis, så vitt undertecknad redaktör kan komma ihåg, blev vi inledningsvis både irriterade och provocerade av deras energi och ihärdiga jagande. De pressade högt och var på oss överallt, vilket är minst sagt ovanligt i ett division 7 där bra kondition och uthållighet inte hör till vanligheten.

Säsongen var 2005 och Rara Avis slutade fyra i tabellen på 30 poäng. Lika många som SUS, och med exakt samma facit (9 vinster, 3 oavgjorda och 6 förluster), men med väsentligt färre antal gjorda mål:

SUS 57-38
Rara Avis 32-38

Kanske avgjordes det hela redan på våren då ett taggat SUS, trots ovan nämnda press, lyckades slå tillbaka Rara Avis med 5-0 på Stadshagen. På hösten, på gruset där Rara huserar, lyckades vi bara nå 2-2 – en missräkning. I övrigt gjorde Rara Avis en rätt bra säsong där de slog Kronis, Westermalm och Storkyrkopojkarna… och fick oavgjort mot Makkabi (som krossade oss två gånger) som senare vann serien.

Förra årets spelade de i den lite sämre 7A-serien (tillsammans med Stockholm BOIS, som också är tillbaka i 7D i år) och slutade femma i en serie där bara sju lag fullföljde säsongen. Trist.

Kul att de nu är tillbaka där de hör hemma. Trist bara att de envisas med att spela på gruset.

SUS TILLS JAG DÖR ställde ett par frågor till ordförande Andreas Lantz, så här inför den kommande säsongen:

1. Berätta lite om klubben Rara Avis?

Rara Avis består av kompisar som alla har varit på gränsen till proffslivet i sina unga dagar. Laget började spela i Stockholms Universitets studentliga våren 2002. Efter att ha åkt ur i kvartsfinalen hördes röster om att "ta steget" och lira mer seriöst. Hösten 2002 ansökte laget till seriespel, och på våren 2003 gjorde Rara Avis sitt intåg i FotbollsSverige!

Truppen består av ca 25 man, give and take a few. Klubben har även ett par utlandsproffs, som gör gästspel lite då och då.

Rara Avis ståtar i en vinröd tröjfärg, med vita shorts och strumpor.

2. Vad har laget för målsättning i år? Konkret: Vill ni gå upp i division 6?

Då det är 5-årsjubileum för klubben i år så skulle en plats i 6:an sätta nästa milstolpe för klubben. Men vi satsar först och främst på att fortsätta vår bana och spela gladfotboll (kombo mellan futebol-del-arte och tysk grisfotboll). När vi spelar i harmoni är vi svårslagna.

3. Vad tycker ni om det nya konstgräset på hagen?

Tyvärr har inte STFF insett våra talanger, så vi harvar fortfarande på gruset. Helt oförståeligt, enligt vår mening.

4. Tränar ni regelbundet?

Yes, en gång i veckan. Under säsong, alltså. Vi förespråkar träning under eget ansvar under övriga delen av året.

5. Beskriv Rara Avis spelidé med tre ord:

Futebol-del-arte
Tysk grisfotboll
Och en touch av italienska ådror

6. Tilläggsfråga - förra året spelade (tvångsflyttades?) ni i division 7A. Vad var den stora skillnaden mellan de bägge serierna?

Vi har sen vi gick upp i 7:an (1 år i 8:an, och i år blir 4:de året i sjuan) fått byta serie varje år. Varför vet vi inte, men vi har aldrig känt oss särskilt prioriterade av STFF, se även svar på fråga 3 ovan… Vi tvångsflyttades inte, snarare har vi väl blivit ”över” varje år. Av förståeliga skäl vill inga lag möta oss av rädsla att förlora, men vi hör hemma i innerstadsserien. Stadshagen är vår bas, och kommer så vara. Vi har tidigare spelat i en Nacka-serie, och förra året härjade vi lite på Östermalms IP och Lidingö. Någon större skillnad mellan lagen i de olika serierna är det inte.

Inga kommentarer: