lördag 17 mars 2007

OM SUS - GEOGRAFI

I den äldre generationen SUS kom många, för att inte säga majoriteten, från de södra förorterna. Vid tunnelbanestationer längs linje 18 & 19, som Hökarängen, Gubbängen Rågsved och Hagsätra kunde man allt som oftast se SUS-spelare anlända på söndagseftermiddagarna för middag med mamma.

Nu är det nya tider. SUS är på riktigt det innerstadslag klubben alltid utgett sig för att vara, med en klar majoritet boende innanför tullarna... och en ännu större om man tillåts tänja på gränserna en aning. När man kollar igenom de 21 spelarprofilerna som publicerats på STJD får man fram följande fakta, med tillhörande slutsatser:

Födelsestad


Stockholm: 13
Uddevalla: 1
Vallentuna: 2
Upplands Väsby: 2
Göteborg: 1
Enköping: 1
Karlstad: 1

.
8 av 21 spelare är inte födda i Stockholm = brett upptagningsområde
1 av 21 spelare är född i Göteborg = inga fördomar
13 av 21 spelare bor i innerstan = tycker att det känns jobbigt att åka till Gubbängen
.
Bostadsområde

Vasastan: 5
Kungsholmen: 3
Södermalm: 5
Österort: 1 (Östra Kvarholmen)
Söderort: 5 (Enskede, Aspudden, Huddinge, Liljeholmen, Kristineberg)
Norrort: 2 (Vallentuna, Solna)

Ingen bor i Gubbängen



Stockholm växer så det knakar och på alla sätt utom just det här med tullarna/broarna så tillhör de representerade söderförorterna numera innerstan. Solna är Solna, med allt vad det innebär, och Vallentuna ligger fortfarande lite för långt från stan för redaktörens personliga smak.

Ett annat och förmodligen bättre sätt att se på statistiken är att födelseort och hemadress inte betyder någonting. I hjärta och själ har vi alla vårt hem på gamla fina Stadshagen.
.



2 kommentarer:

Daniel sa...

Piken om träning i avlägsna Gubbängen är uppfattad och välförtjänt men det stod mellan det eller ingen träning alls...

Vad sägs om att sluta gnälla och ge en billös stackare skjuts från St Eriksplan? ;-)

Johan seidefors sa...

Haha.
Mitt nya dilemma är att jag egentligen "måste" gå och kolla på Darin ikväll på Tyrol... och han går på 19.30. Eventuellt tar jag mig ur det, och i så fall är bilen tillgänglig. Hör av mig under dagen.