måndag 23 april 2007

(UPPDATERAD MED BILDER) SUS IF - Essinge IK 4-2 (2-1)

JAAA, säsongen startade med en vinst i duggregnet på Stadshagen. Stor matchvinnare för SUS blev också Kungen av duggregn, Björn, som med två mål i snabb följd helt punkterade matchen. Båda på framspelning från Johan.

Laddningen i omklädningsrummet innan var som sagt löjlig. Utdelning av nya tröjor, strumpor och shorts - det visade sig att nya SUSmärket var allra snyggast mot ljusblå bakgrund på målvaktströjan. SUS IF - musiken i högtalarna och 16 laddade spelare. Vi ville bara ut och värma upp, ut och visa upp oss för världen i våra snygga tröjor, ut och få göra avspark i säsongens första match. Den stenhårda domaren hade dock andra planer och krävde allas uppmärksamhet i omklädningsrummet för en tiominuters lektion i spelets regler.


Uppvärmningen blev därför av det kortare men intensivare slaget och när vi samlades för den sedvanliga genomgången minuterna innan match var det nog många som gäna varit lite varmare i kroppen. Det som värmde desto mer var att vi fick lite publik. Håkan bjöd på finbesök då han dök upp med sonen Viktor. Döpt efter namnen Bengtsson som, precis som pappa Håkan gjorde för 6 år sedan, nu dominerar i 08 Stockholm. Dessutom kom Mange upp på kort (13 min) varsel och tog på sig lagvärdsjackan. Vilket SUS-hjärta!!! Pamparna inom föreningen representerade lämpligt nog av den störste av dem alla, ordförande Ingemar.

Laget fördelades enligt följande:
Jonte
Janne, Jojje, Nico, Dan (KP, Tobias)
Axel, Davas, Johan, Linus (Chrille, Björn)
Emil, Daniel (Max)

Förra året var Essingen ett hopplöst tjongande lag. Det var då det. Nu bjöd de direkt på ett ganska fint passningsspel med bra rörelse. Då vi dessutom låg lite för långt ifrån defensivt och hade svårt med mottagningarna offensivt så fick de en hel del utrymme och boll. De skapade också en halvchans i matchen första minut och det kändes att vi skulle få kämpa hårt för att ta tre poäng denna kväll.

I den tredje minuten misslyckade de dock med en inspark och Davas kunde möte den med pannan högt upp i plan. Via en back damp bollen ner framför mig som fick precis lagom lyft på den med högern för att den skulle segla över målvakten och in i mål. Skönt start och tävlingen om säsongens första målskytt var avgjord...

Bara minuterna senare får de dock en frispark utanför vårat straffområde. Den slogs av deras duktiga innermittfältare rakt på pannan på en framrusande och tillsynes omarkerad anfallare. Jonte hade inte en chans, 1-1. Efter detta är det en jämn första halvlek. Kanske att vi har lite mer boll men den rinner ifrån oss allt som oftast i det blöta gräset. Emil hinner visa upp sin fina kontroll och snabba löpningar då han ett flertal gånger tar sig runt på vänsterkanten. Tyvärr kunde vi andra i mitten inte finna de löpningar som krävdes för att det skulle bli riktigt farligt. Med bara minutrarna kvar av första halvlek får vi hörna från vänster som Linus slår med sedvanlig precision. I mitten dyker Jojje upp och nickar stenhårt in 2-1. Ett mycket psykologiskt viktigt mål.

Efter halvtid börjar vi ligga lite närmre i markeringen och spelar lite tuffare. I och med detta kommer även resten av spelet igång. Tyvärr dömer domaren dock oftast till deras fördel i tveksamma lägen så det blev lite gnäll från vår sida. Domaren var som sagt stenhård och tolerade inte det minsta pip. Max var trots det den enda som lyckades snacka till sig ett gult kort. Själv ledsnade jag helt på domaren då han dömde inspark efter det att Emil blivit fult stämplad i samma situation som han slår bollen via deras back ut över kortlinjen. Ett horibelt domslut men det värsta var att han gick fram till den nermanglade Emil och sa åt honom att byta. Johan sa det bäst samtidigt som han snyggt fösta bort domaren därifrån "Vad är det för stil?". Han är vår kapten!

Matchen avgjordes i mitten av andra på några få minuter. Vi fick frispark mitt på deras planhalva. Johan pekade vart han skulle slå den. Björne lydde order och nickskarvade den förbi den utrusande målisen och in i mål. 3-1 och stort jubel förstås.

4-1 kom på en hörna som jag la ut på en helt fri, och ivrigt harklandes, Johan. Bara metern utanför straffområdet gick han på skott. Ett skott som gick ut med marken perfekt till Björn som återigen kunde styra in den i mål. Denna gång med fötterna. Med fem minuter kvar höll detsamma på att hända igen. Johan sköt, Björn försökte styra. Chanserna för ett dubelt hattrick (mål+assist) gick dock upp i rök i och med Björns luftspark. Innan dess hade Essingen gjort 4-2, en tilltrasslad situation i vårt straffområde där bollen till slut gick via stolpen in i mål, och gått ner på en trebackslinje. De fick dock inte till någon direkt forcering utan vi var nog närmre 5-2.

Det var många glada och faktiskt lite lättade miner i SUS efter matchen. Skönt att få premiären överstökad och det med en vinst. Essingen bjöd på riktigt bra motstånd men när vi väl fick ordning på markeringen och bollmottagningarna tog vi över. Något att komma ihåg tills på fredag då vi möter Tudor.

Uppdaterad statistik finns som vanligt här.

13 kommentarer:

Daniel sa...

Jag är inte helt 100 vad gäller assist osv. Dessutom vore det kul med lite bilder...

Anonym sa...

Strålande!

Skönt att höra att ni redde ut det så enkelt. Laget var underbart vackert i de nya ställen.

Björne tvåmålsskytt varav ett på nick, det hade man fått bra odds på innan matchen. Stort björne!

Håkan

Anonym sa...

Utförlig matchrapport. Sweet!

SirMoose sa...

Jag slog hörnan till Jojjes 2-1 mål. Johan sitter och jublar på bänken.

Jag tycker Björne kom in och höjde tempot vid alla sina byten. I första var det först när han kom in som anfallen blev längre och i andra avgjode han matchen efter två intränade fasta situationer.

Anonym sa...

Björn var matchens lirare, men även kapten Johan måste framhållas. Hans dominans på mitten bara växte under matchens gång. Alltid spelbar och med en lösning för varje situation. Verbalt slagfärdig också: "Ordning och reda i SUS!" och "vad är det för stil egentligen domarn?" är redan klassiker.

Daniel sa...

Tack Linus, det var den jag var osäker på. Sorry. Text och statistik är nu uppdaterad.

Björn sa...

härlig seger igår och skönt med ett nickmål, det är inte varje dag det händer... men så var ju vädret perfekt igår också!

Davas sa...

Vad sägs om att ge Björne ett par gulddojjor? Och Johan en?

Anonym sa...

Låter vettigt. 2 gulddojjor till Björn och 1 till Johan.

SirMoose sa...

Hoppas alla läst "annonyms" inlägg under "halvtid". Johan är SUS Henrik Rydström.

Jag tycker att även Jojje ska berömmas. Han visade grym vilja och drev på, särskilt när det stod och vägde i andra innan Björne avgjorde. Till det ett viktigt och snyggt nickmål. SUS-Cannavaro.

Anonym sa...

Underbart!
Skönt att kunna följa SUS direkt via mobilen. Inte konstigt att STJD nu ligger topp-10 på bloggtoppen.

Björn sa...

har ältat missen på Johans andra skottpassning i stort sett hela dan, hade suttit fint med ett hat-trick i första matchen...

trist att missa nästa match bara, men ni får klara er ändå...

Anonym sa...

Gillar bilden på Mange, han ser så seriös ut. En hjälte som tog jackan när det behövdes!