onsdag 4 april 2007

4 maj 2002: SuS IF - Tensta United FF 3-2 (1-1)

Efter en knackig start på säsongen 2002 var det i tredja omgången dags att möta Tensta United som året innan spelat i 5an, blivit tvångsdegraderade men hade kvar alla spelare. Att vi vann matchen känns så här i efterhand som SUS största bragd den senaste 10-årsperioden.

För den lite mer nytillkomne introduceras här även begreppet "SUS-kvarten". Denna kvart med riktigt dåligt spel från vår sida var mer eller mindre obligatorisk varje match, ofta i början av andra halvlek.

Så här lät det i Linus matchrapport:

- - -

Poäng: 1-1 Daniel (Linus), 2-1 Max (Aaron), 3-1 Max (Linus)
Laget: Jonte
Aaron, David, Johan E, KP, David S
Micke, Björn, Johan, Daniel, Stefan
Max, Linus
Matchvärd: David S
Dojjan: Jonte 3, David D 2, Max 2.
Utvisning: Max (2 gula kort)

Sällan har jag sett så glada människor i ett så dåligt väder. Men det fanns en bra förklaring och det var att SUS tagit säsongens första seger och det mot laget som tippas ta hem serien.

Med bara tolv och en halv spelare, Stefan bakis och lirade bara andra, kändes det lite tungt att gå ut att möta Tensta United som till denna säsong blivit tvångsdegraderade från 5:an.


När Kalle, deras mittback som vi nu alla känner, sa att de hade kvar hela laget utom en spelare från förra året kändes det inte lättare. För att allt skulle se mörkt ut startade årets regnväder samtidigt som matchen. Logiskt nog startade de matchen klart bäst och de rullade ut oss ganska friskt. Vi hade ännu en gång stora problem med uppspelen vilket gjorde att vi sällan fick något andrum i försvaret. Där spelade vi dock ganska bra och de få chanser de fick tog Jonte säkert hand om. Tillslut orkade vi dock inte stå emot och de gjorde 0-1 efter en fast situation. Jag vet att det är fel men då kändes det som att det skulle skita sig. Det var inte långt till paus och jag hade hoppats på att klara 0-0 till dess. Men SUS är ett moralstarkt gäng och vi tog målet som en motivationskälla. Istället för att falla ihop började vi spela ordentligt. Och utdelning kom. På årets kanske snyggaste anfall gjorde Danne 1-1. Det började hos Jonte som skickade ut bollen till Aaron. Sen var det snabba pass till Johan, Björn, Max och fram till mig som la den till Danne som i friläge snyggt la in bollen i bortre hörnet. Stor glädje och paus.

I den satt Johan ute och när han sen skulle sätta avsparken sträckte han sig och gick av. Världsklass!



Vi deppade inte över och efter ”SUS-kvarten” kom vi in i spelet. Under denna kvart hade dock Jonte räddat oss otaliga gånger och även tagit en straff. På en kort hörna tryckte Aaron in bollen framför mål där Max sin vana trogen sköt två tre skott från nära håll innan han fick in 2-1. Skönt med ett riktigt viljemål. Då de nu började flytta upp sitt lag ännu mer fick vi ytor. Efter en hörna från dem skickade Jonte ut bollen till Micke som slog en långboll till mig. De hade bara en back kvar och Max var fri i mitten så bollen förpassades dit varpå Max drar på en vänstervolley. Mycket oväntat med tanke på att han hittills i år bara gjort extremt fula mål och inte direkt är känd för sin vänster. Detta spelade dock mindre roll då bollen, via lätt touch från målisen, går ribba in. Grymt snygg och 3-1!

Strax efter får de en utvisning för en armbåge på Max som ingen såg. De pressar och får in 2-3 på en hörna men vi håller ut. Mycket tack vare Jonte som gjorde en av de bästa målvaktsinsatser jag sett i SUS. Han var grym och kryddade det med en straffräddning. Enda trista var att Max fick sitt andra gula i slutminuten och är avstängd i nästa match.

Bäst var Jonte. Som jag sagt: Fantastiskt! Vi försvarade oss bra och där var David D tongivande. På mitten kämpade Björn grymt och Max gjorde ju två mål. Sen får alla gott omdöme för den höga moralen och kämpa andan vi visade.
- - -
En match att minnas när det går lite segt...

3 kommentarer:

Anonym sa...

Underbar rapportering! För oss som inte var där känns det nu som att man var där.

Björn sa...

det var en skön seger kommer jag ihåg, och det mot det bästa laget vi mött senaste säsongerna... de hade ett mycket högre tempo iaf till en början, men vi jobbade oss fint in i matchen, och så gjorde ju Jonte som sagt var en stormatch.

max sa...

Ett av mina bästa minnen från fotbollsplanen.

Utvisningen jag fick med mig lämnade efter sig ett evigt minne då en flisa från framtanden slogs bort.

Min utvisning gjorde ingenting för mig då vi vann denna fantastiska match i spöregnet.