lördag 28 april 2007

Tudor Arms - SUS: 3-1

SUS TILLS JAG DÖR såg ett blek SUS IF förlora mot ett betydligt mer taggat Tudor Arms, och har efter det försökt att forcera fram ett par trovärdiga bortförklaringar:

* SUS är ett hemmalag, som ofta blir lite ängsligt på bortaplan.
* Alla lag går på pumpen på vägen mot serieseger, så även SUS IF.
* Det blåa bortastället kändes inte alls rätt. Axels tröja hade hål i ryggen för guds skull.
* Precis som Allsvenskan är Division 7D en serie där alla kan slå alla så här i inledningen.
* Tudors matchboll var ett skämt.

Matchbilden cementerades från start, där Tudor tog kommandot och vann alla första, andra och tredjebollar. I och med att SUS är vana vid tveksamma inledningar så kändes det dock inte speciellt alarmerande då de gjorde 1-0. Men matchbilden förblev oförändrad och Tudor malde på med långa bollar mor kvicka forwards, kombinerat med en hög och intensiv press som hade en förkrossande effekt på SUS uppspel. Vi kom ingenstans och ”tvingades” slå meningslösa bollar mot ensamma anfallare.

Vid 2-0 rullade de sig enkelt fram på vänsterkanten (Stefan blev lurad av en avblåsning på grusplanen bredvid) och slog ett fint inlägg som damp ned i närheten av deras fullständigt omarkerade center, som lugn och ro lät bollen studsa rätt innan han behärskat dunkade in den.

Halvtid.

I den 47’e minuten rullar SUS för första gången i matchen upp ett fint anfall som slutar med att Danne passar Axel, som i sin tur får på årets drömträff. Bollen far i en perfekt båge innan den träffar nätet, och lämnar deras målis hängande i luften flaxandes i tomma intet. Snyggt! Nu jävlar liksom. I fem minuter.

Deras 3-1 kändes oerhört orättvist, men samtidigt typiskt för den här matchen. En uppenbart offsidestående forward får domarens tillåtelse att spela vidare och kan enkelt rulla in bollen. Efter det föll SUS ihop på ett sällan skådat sätt. Felpassningar, missade möjligheter och förlorade närkamper. Allt kändes hopplöst och det var nästan skönt när domaren till slut blåste av.

Max gjorde en bra grej och lyckades få deras mittback utvisad. Sånt gillar undertecknad. Men det var tyvärr höjdpunkten efter Axels kasse.

Det går inte att skylla på någon spelare, även om vi var många som villigt erkände att vi spelat under normal förmåga efter matchen. Vi kom helt enkelt inte igång mot ett motstånd som redan från början passar oss väldigt illa. Innan returen bör det funderas en del på hur vi ska formera oss och hur vi ska agera för att inte detta ska upprepas.

Med det sagt – nya tag nästa vecka. Mot nykomlingen Panama ska vi betala tillbaks med besked. Kom igen SUS!


Dojja till Axel för det snygga målet.

3 kommentarer:

Axel sa...

Korrekt analys Johan. Vill annars tillägga att vi i fyrklövern officiellt tar på oss förlusten. Vår ovana att forma truppen och dra upp riktlinjer för ett framgångsrikt spel på planen lyste igenom.

Den här förlusten var å andra sidan kanske det bästa som kunde hända i det här skedet eftersom vi i Fyrklövern tvingas att sätta oss ner och tänka, analysera och konkretisera en ny vinnarstrategi för SUS IF.

Johan seidefors sa...

Fyrklövern är det bästa som hänt SUS sedan Trojkan, och då fattar alla vad jag menar. Träffade precis Russel utanför Berns och vi pratade lite om matchen, och kom fram till... någonting som jag glömt. Fuck it.

Anonym sa...

I mixade zonen, i halvlek (0-2), ställde jag frågan till Linus, hur han tycker att det går. Svaret "det finns tre sorters fotboll, Herrfotboll, Damfotboll och SUSfotboll"
Hmm.

Prawitz