onsdag 11 april 2007

2000 - säsongen SUS IF lämnade 8an

Som tidigare diskuterats här på STJD inleddes utomhussäsongen 2000 med en träningsmatch mot Kantarell. De hade kontaktat oss för att få en jämn match då vi året innan hamnat på liknande placeringar i 8an. De visste ju inte att vi värvat en del. Bl.a. Johan och Ettan. Kommer ihåg att de såg ganska överaskade ut och nästan blev lite sura för vi var så överlägsna. Matchen slutade, om jag inte missminner mig, 11-0.

Det var startskottet på en säsong där SUS skulle vinna 12 matcher, spela 1 oavgjord och förlora 3. Turkiska SK utgick tidigt under säsongen och Badboll lämnade föga förvånande WO i sista matchen - skitgäng.
I och med detta vann vi serien med 6 poäng före våra bittra rivaler på den tiden, Legolas FK som vi tog 4 poäng mot under säsongen. Och det var väl framför allt matcherna mot Legolas som är mest minnesvärda än idag. Vart det namnet kom ifrån tror jag ingen vet men vare sig det var hästen eller alven som stod som förebild så kändes namnet aldrig särskilt respektingivande. På plan kunde de dock ställa upp med en respektingivande startelva fylld med, för SUSare, kända ansikten. Ett starkt lag på samtliga platser, precis som SUS. Det förekom även stor rivalitet utanför planen med smärre ordkrig på gästböcker osv. Legolas gick upp i sjuan året efter men, precis som vi i SUS förespått skulle hända det nystartade laget, tappade de sedan allt, dalade ner i åttan och försvann. SUS firar 40 år i år, grabbar!

På fjärde plats kom Björnligan som lyckades besegra oss i båda matcherna.

Andra minnesvärda detaljer från 2000.
- Axels bakfyllestraff mot Legolas i höstmatchen. Den beskrivs i matchrapporterna som en väldigt snäll hemåtpass. Matchen slutade 2-2 efter nickmål av Johan och inlägg direkt i mål av Milko.
- Max vann skytteligan med 10 mål. Linus, Johan och Björn gjorde 6 var. Sammanlagt gjorde 15 spelare mål.
- Max hann även med att slita av sig shortsen i frustration efter två missade frilägen i förlustmatchen mot Wasasönerna.
- Milko tog hem gulddojjan med sammanlagt hela 13 poäng.
- Johan blev utvald till såväl "Årets Rookie" som "Årets spelare".
Seriesegern firades med skumpa, gräddstuvad pyttipanna och stor stark samt shotsbricka.

5 kommentarer:

Axel sa...

Vad många verkar ha glömt är att jag i min karriär som lagets straffskytt han med att sätta en supersäker straff mot Storkyrkopojkarna eller om det kanske var Bolivia. Ständigt dras den där mindre lyckade straffen fram. Istället för det livslånga strafförbud som ålades mig hade man kanske kunnat nöja sig med att konstatera att man inte slår straff om man är bakis. Danne är iofs grymt stabil så han är ju given förstaskytt.

Davas sa...

Jag lider med dig, Axel, och har som bekant drabbats av samma öde. Ja, inte för att jag någonsin satt en straff i SUS-tröjan, i ordinarie tävlingsmatch. Men ändå.

max sa...

Det var en härlig säsong.

Minns de tuffa matcherna mot Legolas och Björnligan främst.

Det där gänget vasasällskapet spelar nu i femman med robert Laul på topp.

Daniel sa...

Vore kul om någon kunde gräva fram ett gammalt ex av SUS-nytt och läsa vad det stod om Kantarellmatchen. Vad blev egentligen slutresultatet? Hur många mål gjorde Ettan? osv...

Matchrapporter på hemsidan började vi med först på hösten 2000.

Björn sa...

kan det ha stått nåt i SUS-nytt... vad jag kommer ihåg var det en rätt bedrövlig match som kändes loj efter en kvart när både vi och Kantarell insett klasskillnaden. Kommer också ihåg att planen var fantastiskt ojämn...