fredag 27 april 2007

23 augusti 2002: Tudor Arms FC - SuS IF 3-4 (3-2)

I den bejublade reportageserien "Old School" följer här en matchrapport från hösten 2002 då vi besegrade Tudor med 4-3. Det är helt enkelt en handbok i hur man besegrar dem som förhoppningsvis kan fungera som ytterligare tändvätska inför kvällen. Tyvärr hittade jag inget från 7-1 matchen. Men det känns å andra sidan som om 4-3 är ett troligare resultat ikväll. Eller? Kanske har vi för stor respekt för dessa engelsmän?
Linus rapporterar igen - bilderna lade jag till:
- - -
Poäng: 1-0 Maxim (Micke, Danne), 2-2 Micke (Danne), 3-3 Målis-Jonas (Maxim), 4-3 Danne (Målis-Jonas)
Laget: Jonte
Hasse, Jojje, Janne, Målis-Jonas, K-P
Johan, Björne, Micke, Pontus, Aaron, Axel
Danne, Maxim, Jonas
Dojjan: Målis-Jonas 2, Jojje 1
Publik: Några stycken, som vanligt.

Jonas spelade på topp

En varm sommarkväll på Hagen slog SUS Tudor Arms med 4-3. Resultatet gör att SUS hänger på i toppen. Matchen var ytterligare ett bevis på SUS styrka och en av matchvinnarna blev det på ett för oss lite ovanligt sätt.

Efter den sköna segern i derbyt mot Tudor Arms kretsade mycket av snacket kring Målis-Jonas. Han hade klivit fram och gjort en kanonmatch med flera avgörande insatser. Kanske inte så märkligt att han blir lite av en matchvinnare då han tidigare visat att han är en bra målvakt. Det märkliga är att han spelade ute.

Matchhjälten

Första kvarten var briljant. Vi spelade snabbt och rullade ut Tudor totalt. De fick inte nudda bollen och det kändes som att det skulle bli en promenadseger. Dock fick vi ofta inte till den avgörande passningen och de riktigt vassa chanserna uteblev. Efter en kvart fick vi till slut lite mer fart i ett anfall. Ett inlägg går långt till Danne som direkt lyfter den till Micke. Mickes skarvnick når den framrusande Maxim i höj med straffområdslinjen. Med ett hårt volleyskott förpassar han bollen i nät för sitt första mål i SUS tröjan.

Tudor hade fram till dess inte haft något men det tycktes att det gått för lätt för oss så vi började slappna av. Det var allt de behövde och efter två mindre lyckade insatser av oss hade de vänt matchen till 2-1. Efter det låste sig spelet för oss och vårat försvarsspel fungerade inte alls så bra som det gjort tidigare under säsongen. Som tur var hade Jojje en kanonkväll och hans snabbhet och styrka räddade oss från fler baklängesmål.

Janne och de andra i backlinjen kanske tog det lite väl lugnt?


Trots den lilla svackan körde vi på och på en långboll fick inte deras mittback iväg bollen. Den gick istället till Danne som klackade fram den till Micke som gick på djupet mellan deras backer. Avslutet var vackert. Micke uppfattade att deras målvakt var en bit ut från målet och chippade bollen över honom och in. Mycket snyggt och ett sätt att överlista målvakten som visade sig vara effektivt.

Innan paus gjorde de 3-2, högts oförtjänt. Jag tror de hade tre chanser och gjorde tre mål. Inte kul för Jonte som var chanslös på alla målen. Deras tredje var för övrigt frukten av ett märkligt/felaktigt domslut samt ett osportsligt uppträdande från dem. Kutym är att ge tillbaka bollen om man har en spelare skadad och spelet avblåses, det gjorde de inte.

Vi kom inte igång riktigt som vi kan i andra halvlek men vi var trots det bättre en dem. Ett bra anfall på vänsterkanten kom efter lite strul in till Maxim i mitten. På en hög studs sköt han ett skott som blockerades. Bollen gick rakt upp i luften och när den kom ner sköt Målis-Jonas i 3-3. Tungt att göra mål när man egentligen är målvakt och extra plus eftersom han då var vänsterback.

Bara minutrarna efter satte den självförtroendebubblande Jonas fart igen. En 40 meters rush rakt in mot mitten kröntes med en pass till Danne några meter utanför straffområdet. Danne gjorde som Micke och chippade bollen över målvakten med en nudd. Otroligt snyggt och härligt att ett så snyggt mål får bli matchavgörande.

De hade tre farliga chanser på slutet. En skravnick av Jojje gick rakt i magen på Jonte. Sen gjorde Jonte en bra benparad på ett läge från kanten och i slutminutrarna lobbade de bollen utanför i frittläge. Skönt för Jonte att få göra en avgörande räddning. Innan dess hade han främst fått sysselsätta sig med att plocka ut bollen ur mål och göra utrusningar och rensa bort bollen med fötterna.

Ikväll blir det blåa tröjor och förhoppningsvis lika många målskyttar


Hos oss ska Målis-Jonas ha mest beröm. En kanonmatch från hans sida. Han började på bänken men hade efter timmen stigit till kapten och målskytt. Starkt av en målvakt! I defensiven var Jojje kung. Då många av oss kom fel i positionerna var han hela tiden med. Rensade, nickade och tog boll. En bra match gjorde även Maxim, som kom mer med i spelet än tidigare, och Aaron, som verkar orka mer för varje match han spelar. Annars var vi som ofta när vi vinner, ganska ordinära. Märkligt men skönt att vi fortsätter vinna dessa jämna matcher då vi presterar under vår förmåga.

1 kommentar:

max sa...

Det ska bli grymt kul ikväll, jag är väldigt laddad.

Matcherna mot engelsmännen är alltid speciella och tuffa. Jag som irländare alltid laddar lite extra inför dessa matcher.

Gooooooooo Sus!