torsdag 19 april 2007

Försäsongen summeras

Med bara några dagar kvar till säsongspremiären känns det lämpligt att se tillbaka på de senaste månadernas gemensamma träningstillfällen.

Vinterns första träff var i Enskedehallen den 7e januari. Dit kom hela 19 spelare för att först ge synpunkter på den nya organisationen och sedan träna i hela 2 timmar. Efter det blev det ett ofrivilligt uppehåll p.g.a. brist på inomhushallar i några veckor. Efter det att träningen väl återupptogs den 11 februari har det dock varit minst ett träningstillfälle per vecka förutom under påsken.

Totalt under försäsongen hade vi således elva träningstillfällen. De fördelades på åtta inomhusträningar, en inomhuscup samt två träningsmatcher utomhus. Axel och Janne var med varje gång - RESPEKT!
Förutom besök i de välkända Enskede-, Brännkyrka- och Eriksdalshallen har SUS under vintern även besökt Gärdeshallen och Gubbängshallen. Träningsmatcherna spelades på Åkeshovs BP.

Uppslutningen har för det mesta varit väldigt god med över 14 spelare per tillfälle. Enda undantaget var inomhuscupen och träningen dagen efter den.

Negativa inslag har varit de skador vi råkat ut för. Knäskador på Daniel och Håkan samt, det vi väl främst kommer ihåg, Runes avslitna hälsena. Resultaten i träningsmatcherna, som vi förvisso spelmässigt dominerade mot starkt motstånd, får även de räknas in här tycker jag.

Den höga nivån på inomhusträningarna samt ryktena om allt mer utspridd individuell träning har dock sammanfattningsvis gjort att SUS IFs försäsong 2007 präglats av en sällan skådad målmedvetenhet. Truppen är starkare i år på varje plats och lagkänslan är på topp. Det ska Essinge IK Fotboll få erfara på söndag. Kl 19.00. Stadshagen. Konstgräset.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Klockren summering! Nu börjar allvaret...

Johan seidefors sa...

Jag är så fokuserad att jag har huvudvärk och inte kan (känner för att) jobba. Det blir en heldag med treo och bloggen istället... skönt.

Axel sa...

Jag upplever något liknande.

Daniel sa...

Uppladdningen inför träningsmatcherna var bara en försmak för det man känner inför söndag. Nu är det på riktigt!

SirMoose sa...

Fyrklövern har fått önskad effekt på truppen. Nu hoppas vi på att de likt Wenger och Fergusson har förmågan att få samtliga spelare att känna att just de är den viktigaste av alla. 2007 - Nya SUS!