måndag 11 maj 2009

SUS IF -Muza 3-1 (3-0)

Snacket i omklädningsrummet gick ut på att detta var en mycket viktig match som antagligen skulle komma att definiera hela denna säsongen. Vid vinst var känslan att uppflyttningsspöket skulle kännas mer verkligt än någonsin. Vid förlust kunde det lika gärna bli en vanlig berg- och dalbanesäsong som med största säkerhet slutar med en andraplats. SUS i medvind brukar ju också av tradition ta ut segrarna än mer i förskott än vanligt och bara ställa ut skorna till match. Det kan gå hur bra som helst mot lite sämre motstånd men brukar straffa sig allt som oftast om vi måste kämpa för segern. Lag som Muza, med stor individuell skicklighet men med lite sämre "organisation" brukar också passa oss ganska dåligt om vi inte får till det egna spelat. Det krävdes alltså ett extra fokuserat SUS denna lördagseftermiddag.

Laget
Jonte
Max, Jojje, DD, Nico, Janne
Axel, Johan, Björn, Davas, Lyckety, RZL, Stefan
Ettan, Daniel, Trollkarlen

Efter att domaren, som var värdelös såväl vid sidan (vart gömde han sig innan match?) som på (petig på helt fel detaljer och utan känsla för spelet) plan, väl dykt upp började vi matchen ganska bra. En bra start brukar vara extra viktigt mot Muza då deras röststarka publik sällan är sena att vända sig mot sina egna spelare i sådana lägen. Med facit i hand var det nog också vår starkaste period. Vi kom igång hyffsat med passningsspelet och kunde gång på gång utnyttja att Muzas svaghet fanns i backlinjen. Framför allt Axel, som gick på sin ilska efter att inte hittat domaren innan match, satte högsta fart och det blev ganska snabbt rejält hetsigt vid Muzas avbytarbänk och på plan.

1-0 kom efter ett genombrott av just Axel in mot deras målområde. Målvakten kom ut och Axel slog den då rakt in i mitten där såväl jag som Ettan stormade fram mot öppet mål. Bollen for mellan benen på Ettan till mig som bara behövde sätta bredsidan till. Skön start.

Detta var dock enda gången vi tilläts anfalla på detta sätt av domaren, som gillade att blåsa offside. Vi hade nog 4-5 anfall där en boll slogs in parallellt med mållinjen från kanten och någon framstörtande SUSare blev avblåst för offside vid bortre stolpen. Att döma offside som ensam domare är givetvis svårt men just vid dessa lägen är det ju uppenbart att spelaren måste ha varit ganska långt bakom bollen när den spelades. Björnes bortdömda mål var det mest fraperande exemplet, han var kanske 10m onside efter en monsterlöpning från egen planhalva.

Nåväl. SUS anfaller så klart på andra sätt också. 2-0 gjorde Tobbe lite senare i bortre burgaveln efter pass av Johan. Kliniskt.

Efter det tog Muza över lite mer. Kombinationen hög press av Muza och stark motvind gjorde att vi fick det svårt att lyfta laget/bollen och vi fick allt för stora avstånd mellan lagdelarna. Ett tag tvingades därför Jonte och vår backlinje stå emot deras anfall och mittfält själva. Tur då att vi har en urstark backlinje och att Jonte var briljant i målet. Hans utrusningar och benparader var av yttersta div 6 klass och räddade oss ett flertal gånger. När vi väl fattat att det var läge att backa hem lite med hela laget blev det bättre försvarsmässigt och målchanserna för Muza blev allt färre. Tyvärr skadade sig båda Jojje och DD i sin kamp för att freda vårt mål men in klev Nico och Davas och tog över mittbacksspelet med bravur.

Just bredden i truppen verkar allt mer vara SUS stora styrka denna säsong. 18 man klara för match timmarna innan avspark verkar vara en förutsättning för att vi ska bli 16 spelare i truppen till match som i sin tur behövs för att ha ett helt lag i slutet av matchen. ALLA BIDRAR!

3-0 kom extra skönt i Muzapressen efter att en lång boll från Davas skar igenom Muzas backlinje perfekt till Ettan. Ettan spurtade ifrån sin bevakare och vräkte in bollen vid första stolpen. Ni vet hur det såg ut på inomhusträningarna i vintras - Otagbart!

Andra halvlek fick vi medvind och spelet blev lite bättre stundtals. Muza fick dock ytterligare förstärkning i form av en råstark ytterback och en mycket duktig innermittfältare. Ett tag kändes det som om de var 13 spelare på plan och ytterligare 10 på bänken. Det senare stämde nog till och med. Det var en ruskig omsättning på spelare.

Vi fick fortsätta inrikta oss på försvar och kontring vilket ledde till en viss frustration i SUS och det var inte många muntra miner där ett tag. Domaren gjorde dessutom sitt bästa att blåsa sönder matchen. Han lyckades bl.a. med konststycket att visa ut Björn efter två gula pga bortpetad boll samt varna Axel för snack. Det händer ju liksom inte...

Muza gjorde i alla fall till slut ett mål efter ett fint anfall och avslut men mer blev det inte. Sammafattningsvis kan man väl konstaterar att Muza var bra men inte tillräckligt bra för att göra tre mål på en halvlek mot ett SUS på försvar (en i sig unik händelse).

Gulddojjor ska så klart delas ut också och de går till två spelare som verkligen fick visa sina styrkor denna match.
2p: Jonte - självklart. Parader och utrusningar i mängder när vi var som värst tillbakapressade. Jonte glänste!
1p: Max. Enkelt och resolut backspel precis som resten av backlinjen men dojjan får han för förmågan att lyfta långt och krigarinställningen. None shall pass!

Fyra raka SUS-segrar alltså. I nästa match väntar Kronis som verkar vara allvarligaste utmanaren tillsammans med Oranje om seriesegern. Vi får hoppas att vårt anfallsspel får lite mer utrymme då men går inte det har SUS 2009 nu även visat att vi kan vinna matcher genom att spela klassiskt försvarsspel och kontra. Så många dimensioner!

17 kommentarer:

Davas sa...

Skandal: #13 är bortglömd i laguppställningen!

Daniel sa...

Ooops - Fixat nu!

Davas sa...

I övrigt prickfritt!

Björn sa...

två dojjor för matchrapporten! förra året i sexan gjorde nog gott för vår defensiv förresten, det var ju mest försvarsspel som gällde då...

max sa...

Jonte var bäst, senast jag såg honom göra så här många räddningar var nog mot Tensta UTD.

Axel sa...

Klockren matchrapport.

Anonym sa...

Mer ilsken Axel tycker jag !

Citat "domarfi**an" innan matchen kändes väldigt DIF-supporter-på-ett-inrikesflyg-hårt !!!


RZL

Axel sa...

Jag ska köra mer på det där. Känner mig fortfarande förbannad faktiskt. Mycket har man stått ut med genom åren men den här lirarn var ju heeelt värdelös som domare. Han skötte inte sina uppgifter överhuvudtaget. Det är fan respektlöst. Får vi honom igen vidtar jag åtgärder.

Ettan sa...

Grym matchrapport Danne.
Domaren var bra skön. Vi får en utvisad för bortsparkad boll, de får inte ens gult kort vid dråpförsöket på Bohlin i slutet av andra. Samtidigt var det ju en del av taktiken att få Björne utvisad - han kan ju inte vara med i nästa match ändå.

Adam Oranje sa...

Man kan ju bara gissa hur rapporten sett ut om Muza lyckades vända matchen resultatmässigt med sina blixtinkallade spelare. De har en ful ovana att slänga in landslagsmän i andra halvlek och vända matcherna, så till viss del kan jag förstå Kronis agerande.

Davas sa...

Man frågar sig genast, vad gör Zaires landslagsmän vid Muzas avbytarbänk, på Stadshagen en söndagseftermiddag? Har de inte Premier League-matcher att spela, träningar att gå på? Mytbildningen om Muza verkar inte veta några som helst gränser.

Adam Oranje sa...

Premier League av idag handlar ju bara om pengar. De vill givetvis se hur fotboll ska spelas: med kärlek :) Då är det inte så konstigt att de känner suget att hoppa in!

Björn sa...

inte utan att jag börjar tänka på Milko appropå mytbildning och grymma ytterbackar.

Axel sa...

Vår bedrift i lördags var alltså större än man först befarade. Vi slog ett lag fyllt av landslagsmän och Premier League-spelare. Helt otroligt!

Johan seidefors sa...

Adam - vill du gå över till SUS? Tror du skulle passa bra hos oss.

Adam Oranje sa...

JS: Vem skulle då vara Oranjes röst i etern? Jag fakturerar varje minut på STJD som representation. Vi har kanske varken kocklandslaget, Zaires landslag eller blogglandslaget i vår förening, men ändå lyckas vi klamra oss kvar i sjuan...

Davas sa...

SUS ställer upp i blogg-VM. Mäktig tanke.