måndag 4 maj 2009

Getting ready for Muza!

Så här finner jag inspiration i min uppladdning inför nästa match:


Gåshud eller hur? Minnena från VM-sommaren -98 sköljer över en och man vill bara dansa runt på en grön fotbollsplan.

PS. Sångaren Wes kommer från Kamerun vilket kanske inte alla i Muza gör (nån som vet?), så kopplingen till matchen på lördag kanske haltar. DS.

6 kommentarer:

Jonte sa...

I unga år jobbade jag ett par år tillsammans med Muzas lagledare, Abel Mambengo. Han kom i alla fall från Zaire.
Jag är medveten om att det inte heter så längre, men för Abel som var politiskt aktiv var det mycket viktigt att det var just Zaire och ingenting annat.
Ni kan se honom på TV Kongo på Öppna Kanalen emellanåt. Politik och fotboll var hans stora passioner och det var redan då Muza som gällde.

Det var på Trafikrestauranger, och jobbet gick kort och gott ut på att packa mat och dryck till SJ:s restaurangvagnar. Inga höga intelligenskrav direkt.
Abel (tror att han var far till nio barn) lyckades dock sedermera få sparken och det var just hans politiska engagemang som ledde till uppsägningen.
Luncherna tillbringade han nämligen på centralstationen för hätska debatter med andra representanter från olika afrikanska rebellgrupperingar.
Sen kom han tillbaka två timmar senare med outnyttjad lunchkupong.

Hemma i Zaire ska han tydligen ha varit boxare. Det var ingenting han ville prata om och snart flourerade ett rykte om att det var pga att han skulle ha dödat någon i ringen...

På jobbet fanns det dock inga såna indikationer, Abel var tvärtom väldigt snäll och tystlåten, men vid ett tillfälle lyckades en chilensk diskare tänja gränsen. Abel lackade ur, lyfte upp honom och slängde in honom i diskmaskinen.

Abel är, för övrigt, utan jämförelse den starkaste människa jag stött på, så det är skönt att han bara står vid sidan av planen.

Anonym sa...

Undrar om det är något av detta som gjort att samme Mambengo numera är uppsatt på förbundets svarta lista?

Axel sa...

Intressanta noteringar Jonte! Det är precis sån här utförlig information som vi behöver när vi kartlägger våra motståndslag. Zaire heter väl Demokratiska Republiken Kongo idag och ligger inte så långt ifrån Kamerun.

Jonte sa...

Muzas lagledare på förbundets svarta lista?

avd. "Det ser mörkt ut på Kameruns avbytarbänk"

Ettan sa...

Samma världsdel i alla fall. Ska bli jäkligt kul att lira match igen!

SirMoose sa...

Jag hade precis tänkt anmäla mig till matchen mot Muza, och så ser man Sauters inlägg. Mattan drogs bort under mina fötterna, jag fick en hink vatten över huvudet, en kalldusch. #12 Jonas Lyckstedt. Jag har haft #12 längre än någon i laget spelat i SUS men vad är det värt?!?! Ett par dåliga säsonger så är man glömd. Raul var inte lysande för ett par säsonger sedan men titta på honom nu.

Sauter, jag ser verkligen fram emot din comeback. Kul för dig, verkligen.

Jonte, Stefan, Trollkarlen, K-P, Mange med flera. Är ni sugna kanske vi kan få ett b-lag eller liknande.