måndag 18 maj 2009

Kronis - SUS 0-6 (0-3)

Det var faktiskt lite nervöst innan. Kronis skulle enligt uppgift träna TVÅ gånger i veckan och hade full pott poängmässigt, förvisso 3p på protest efter torsk mot Muza. Det kändes framför allt viktigt att visa att SUS kan vinna över en sådan motståndare. Helst stort!

När domaren väl blåste igång matchen kändes det dock nästan direkt, på känt SUS manér, som om vi skulle ta hem det här... lätt! Vi kom igång med rörelsen, passningarna, snacket. Vi dominerade t.o.m. i luftrummet! På så vis fick vi ihop ett gäng fina anfall där vi var nära att komma till avslut. Enda avslutet var en nick i burgaveln av Daniel efter Davas fina inlägg som följde ett riktigt drömanfall. Synd att det inte var Stefan som mötte det med pannan istället...

När Stefan väl fick chansen att nicka efter en hörna blev han puttad i ryggen och domaren blåste straff. Linus bytte ut. Daniel in. Nervöst. Målvakten åt ena hållet. Bollen åt andra. 1-0.

2-0 kom även det efter en hörna. Efter en tilltrasslad situation for bollen rakt upp i luften och Nico var den enda i närheten som uppfattade vart den tog vägen. Hans nick gick via Kronisben in i mål.

Efter det tappade vi lite av dominansen och Kronis tilläts rulla en del boll. Med tanke på hur det kan se ut med SUS-kvartar osv var känslan därför att vi borde dryga ut ledningen ytterligare när vårt spelövertag varit så pass stort. Ettan gjorde slag i sak efter att ha blivit helt friställd på ett inkast från Stefan. I dålig vinkel dundrade han in 3-0 i bortre, stolpe in.

Pausvila och glada miner i solskenet. Vi lyckades tagga till hyfsat och lovade varandra att inte släppa in Kronis i matchen. Och det gjorde vi inte. Efter en slarvig bakåtpass kom Daniel fri mot en utrusande målvakt och avslutade högt i bortre burgaveln. 4-0 till SUS och Kronis var ett slaget lag. Vi spelade på och Ettan gjorde sitt andra mål för dagen efter fint förspel av Linus som tog emot, gjorde en liten fint, väntade in och la bollen perfekt till Ettan som rundade målvakten och rullade in bollen i öppet mål ur snäv vinkel. Johan gjorde 6-0 efter att Max brutit, avancerat och lagt en perfekt cross till kaptenen som iskallt avslutade vid sidan av målvakten.

Kronis var på det hela taget väldigt uddlösa. Ett homogent lag där alla kunde spela boll men utan det där lilla extra. Dessutom var de ju faktiskt otroligt gnälliga, något vi iofs inte var sena att haka på. De fick också en spelare utvisad mot slutet. Han var ett kapitel för sig - som nån annan får skriva...

6-0 i seriefinalen alltså och solen bara sken vidare på SUS. Känslan efteråt var mäktig då det dessutom fanns gått om supportrar på plats att fira segern med. Skadade Jojje och Chrille var där. Mot Muza senast var SUS yngsta passiva medlem, Cornelia, och kollade. Denna dag hade de två andra, Ordf. Ingemar och Dr Garmén, tagit sig upp till Hagen för att visa sitt support. Dessutom var familjen Halldén tungt representerad samt Linus/Jontes mormor/farmor som dök upp för andra matchen i rad. Kungligt!

Denna dag var alla bra. Nico och Eric höll ihop backlinjen med resolut spel samt mycket bra snack. Precis som mot Muza förra veckan tillät de bara skott utifrån och då stod Jonte rätt placerad. Emil satte standard på mitten direkt när han lyckades med allt (mottagningar, luftdueller, passningar) första 20 och Davas for fram på sin kant och kom till farliga lägen mest hela tiden.

Björn Halldéns Gulddojja:
2p - Max. Samma enkla, tuffa backspel som förra veckan. En extra dojja för att han helt manövrerade ut deras hetsporre, som till slut blev utvisad, såväl fysiskt som psykiskt (inte så svårt) samt la en perfekt kross till Johans mål.
1p - Davas. Tuffa djupledslöpningar av högsta klass kombinerade med fina inlägg och en och annan fint (eller hur var det nu?)

Vi har nu slagit lag 2-4 i tabellen och nu väntar matcher mot mittgängen Cassi, Tolkarna och Carioca innan vi tar oss an tabelljumbon KFK innan sommaruppehållet.

8 kommentarer:

Ettan sa...

Föredömligt skriven matchrapport. Snygga mål, speciellt ditt andra! Kandidat till årets mål. STJD!

Björn sa...

precis det här jag väntat på hela dagen. och som alltid en mycket bra rapport!

max sa...

kanonrapport!

Personligen min bästa match sen jag sadlade om till back.

Björn sa...

känns skönt att dina svepande crossbollar börjar sitta också Max!

max sa...

En ass till dig ska det bli denna säsong!

max sa...

Appropå snacket i backlinjen så var vi bättre i andra när vi föll ner lite och behöll bredden. I första så tvingade jag ofta ner sköld för långt i planen.

Bra snack i pausvilan ordnade till detta.

Sporttyckaren sa...

underbar läsning och slutmening ger ett perfekt underlag till underskattning de kommande matcherna =)

Axel sa...

*tarogd*

snabb halsning fran SF

Axel