lördag 2 maj 2009

MATCHRAPPORT: SNIPERS - SUS 1/5 14.00

”We came, we saw, we kicked its ass!”

Ja, det är svårt att inte tänka på Dr Peter Venkmans klassiska citat en dag som denna. För liksom Ghostbusters i New York, lyckades ett sargat SUS på Stora Essinge, med hjälp av humor, kamratskap och skapladdade vapen (i form av en aldrig sinande offensiv), besegra en på förhand svårbedömd motståndare – även om Snipers kanske inte går att likna vid ett spökmonster från en annan dimension… men ja, ni fattar vad vi menar. Eller vänta – var Snipers bara en manifestation av Uppflyttningsspöket? Skrämmande tanke.

Hur som helst.


Ännu en perfekt försommardag. Ännu en väl utförd match. Delar av SUS blev inledningsvis lite impade av Snipers proffsiga sponsorbanderoll som hängdes upp bredvid planen (Stjärnurmakaren) men när laget därefter synkroniserat började värma upp i övning efter övning förstod vi att de inte hade något att komma med.


När matchen väl började var det SUS för hela slanten. 0-1 från Emil kändes väldigt rätt, men redan där borde SUS haft ledningen med 3-4 bollar. Avsluten var minst sagt iskalla. Precis som SUS pratat om innan matchen spelade Snipers på energi och inspiration och mycket riktigt stack de upp emellanåt och lyckades vid ett tillfälle rinna igenom SUS i övrigt 100% defensiv. 1-1. Mot slutet av första var det återigen bara SUS och tillsist lossnade det. 1-2 genom Trollkarlen som verkligen levde upp till smeknamnet. Det här var hans match! 1-3 genom RZL som uppmärksamt smög bakom backlinjen och högg som en kobra på det låga inlägget.

Halvtid.

I andra dröjde det inte länge innan matchen var över. 1-4 Emil (här minns vi inte riktigt hur det gick till, men det var säkert snyggt). 1-5 var otroligt snyggt. Axel fick en fin pass av Dan Lepp (som fö kommer att vinna assistligan i år) och tjongade upp bollen i närheten av krysset. Stenhårt. 1-6 var JS som stal bollen inne i straffområdet och drog in den i bortre burgaveln. Snipers gav upp. La sig ned och dog (och ångrade sin kommentar om att SUS inte imponerat i serien). De kom inte över halva plan (DD och Jojje stötte högt och stal alla chansbollar som seglade upp) och SUS tryckte skoningslöst på. Vid 1-7 var RZL fri inne i straffområdet och snappade upp bollen efter att JS sparkat hål i luften på en perfekt passning från kanten (från vem?). Björn började i det här läget av matchen känna sig oerhört frustrerad och bestämde sig för att ta saken i egna händer. Han vann bollen videget straffområde (känns det som) och dribblade på St Erikscupsvis förbi hela Snipers och la bollen i mål. Snyggt. Strax efter var det återigen Mr Lepp som serverade den perfekt tillagade bollen till en hungrig Danne som enkelt la in 1-9.


20 minuter kvar och SUS jagar tvåsiffrigt. Men trots fem helt öppna lägen inne i straffområdet ville bollen inte in. Skott efter skott strök ribban, men Snipers höll ut och lyckades till och med göra ett snyggt tröstmål på matchen sista spark.

Sammanfattningsvis ser SUS oroväckande bra ut. Vi vet inte vilka Tolkarna är – men vi vill ha dem nu! Kronis går bara inte att ta på allvar, så det tänker vi inte göra heller. Nej, det blir serieseger i år, så är det bara. Skit också.

(Domaren var förresten också bra, det måste nämnas. Honom vill vi ha igen.)

4 kommentarer:

Axel sa...

Fantastisk matchrapport som vanligt och den skrämmande slutsatsen är nog tyvärr helt riktig. Det är något så hjärtskärande tragikomiskt med ett lag som håller på med såna där övningar innan match och sen går ut och får sån dunderstryk mot ett slappt lag som SuS. Jag tycker faktiskt synd om Snipers på riktigt, dom var sympatiska. I matcherna mot Handelskamraterna förlorade de förra året med 2-6 och 0-11. Utmaningen när vi möter dom i höst blir naturligtvis att slå dom med mer än 11 mål alltså. Då kan vi konstatera att SuS även är överlägsna Handelskamraterna utan att behöva arrangera något möte.

Johan seidefors sa...

7 målskyttar, det känns tryggt.

Björn sa...

härlig rapport som vanligt!

Ettan sa...

Grym matchrapport. Ska bli kul att möte dem i höst. Mina 15 baljor är det långt kvar till... :(