onsdag 28 februari 2007

Det sista ur FOGIS...

Återigen har det visats att STJD har bloggsveriges uppmärksammaste läsekrets. I genomgången av spelarlicenserna missade jag Juan "Jojje" Sagrera och det tog inte många minuter förrän denna miss noterats av en läsare.

* Juan Sagrera licenierades för SUS IF 2002-04-01. 1994-2001 spelade han för Vallentuna Bollklubb. 1991-1993 hörde han till Norr O Sörgårdens AIF.


I licenssammanhang är det tydligen så att en spelare som slutar med fotbollen och alltså inte går till annan klubb automatiskt får sin licens förlängd år efter år. Några klassiska SUS-spelare ligger därför kvar i licenslängorna:

* Anders Elghorn som med sin mål- och barnproduktion är att betrakta som Det Nya SUS IFs stora fadersgestalt. Om dagens spelartrupp är lika trofast och stryktålig behöver vi inte oroa oss för nyförvärv än på några decennier. Han licensierades för SUS IF 1985-04-01 men var väl redan vid den tiden veteran i laget (FOGIS går inte längre bak än 1985). När spelade Anders sin första respektive sista match för SUS IF? Vi är många som undrar.
* Christofer Elghorn, den argsinte målspottaren och dansinstruktören, licensierades för SUS IF 1991-04-01 men har sedan några år lagt fotbollsskorna på hyllan. Jag har för mig att hans sorti kom plötsligt under en inomhusträning -ett klassiskt om än dystert ögonblick i klubbens historia. Han spelade 1988-1990 i Reymersholms Idrottsklubbs A-lag.
* Dennis Videmyr, känd för att var lika kvick på fotbollsplanen som i klipprummet på TV-sporten, dyker upp i SUS IFs licenslänga redan 1985. Sanningen är antagligen att han spelat med klubben längre än så (FOGIS går inte längre bak i tiden). Frågan är när han gjorde sin sista match? Vilken sida millenieskiftet var det?
* Hans "Hasse" Olsson licensierades för SUS IF 1999. Hans väg dit var dock lång och krokig, han värvades från Pröpa men fostrades på 80-talet i Lillsjö. Däremellan avverkades Gröndals IK, Mariehems Sportklubb och Mariebergs SK. Hans resoluta spel på innermittfältet har garanterat lämnat spår i dagens SUS IF och snacket går fortfarande om hans absoluta gehör för Foreigner-samplingar.
* Maxim Pavlenko licensierades för SUS IF 2002-04-01. Med okonventionella uppvärmingsövningar och ett avigt skott vann han SUS-fansen hjärtan. Han förändrade vår syn på hur fotbollsshortsen ska sitta för alltid. Sen försvann han bara - varför? Kanske var det forskningen på Karolinska Institutet som tog all hans tid.

Imorgon sex till klassiska SUS-spelare!

6 kommentarer:

Axel sa...

Rätta gärna eventuella sakfel!

SirMoose sa...

Det sägs att Altmeister Elghorn spelade sin sista match samtidigt som den klassiska liraren Mattias Näslund spelade sin enda och en annan klassiker, Milko, gjorde sin debut. Torde varit runt 2002.

Axel sa...

Milko kom till SUS 1999 enligt FOGIS. När var den berömda festen som innebar hans avsked?

Anonym sa...

härlig läsning, ser fram emot fortsättningen...

Milko var väl med ett par år iaf?

Daniel sa...

Efter att ha rannsakat min egen bakgrund tror jag Milko försvann 2001...

SirMoose sa...

Teorierna om Milko har nu sitt svar under dagens, 1/3-07, Fogis-legender. Läs där.