måndag 19 februari 2007

FYRKLÖVERN STÄLLS MOT VÄGGEN

SUS TILLS JAG DÖR ställde ett par frågor till Daniel Garmén, representant för Fyrklövern.



Först och främst - tack för direktrapporteringen från SVASS-Cupen. Att du fanns tillgänglig framför datorn gjorde att 10-tals SUS'are från hela stan kunde följa turneringen direkt via nätet.
Det var ett rent nöje och mitt sätt att känna mig delaktig. Att STJD inte skulle uppdateras kontinuerligt under en pågående turnering vore konstigt med tanke på den höga nivå bloggen annars har. Kul att så många skriver inlägg och kommentarer. Mycket tack vare STJD har hela SUS fått en rivstart på säsongen 2007.


Vad tycker du om lagets insats i turneringen - glad eller besviken?
Otroligt positiv insats. Vi har ju haft det lite tungt på Lidingö de senaste åren. Att resa sig efter den inledande förlusten och därefter ta tre raka segrar inom full tid, följa upp det med vinst på straffar i semifinalen och därmed gå till final tyder på en stark moral och kämpaglöd. Att prestera ett sådant spel efter bara två gemensamma träningar är också imponerande. Att vi sedan förlorar på straffar i finalen är så klart trist men inget att haka upp sig på. Som man kan se på filmerna från turneringen så är marginalerna väldigt små i det momentet."


Axel vann skytteligan ganska överlägset - tur eller skicklighet?
Självklart skicklighet. Vi spelar inte på tur i SUS.
Axel har växt i och med sitt nya ansvar och hans hårda skott och snabba ryck passar perfekt vid inomhusspel. Själv trodde han att målproduktionen berodde på att han, som enda deltagare ur Fyrklövern, var tvungen att ta hand om allt runt om och därmed inte kunde tänka alltför mycket på själva spelet. Inomhus handlar det också allt som oftast om att dyka upp på rätt ställe vid rätt tidpunkt och själva målskyttet är ju "bara" det sista steget i ett anfall hela laget varit med om att bygga upp. Vill därför även pusha lite extra även för Emil som hade ett flertal målgivande passningar.



Nick-Chrille tog på sig ett stort ansvar i slutspelet då han tog över målvaktshandskarna inför straffarna - kommer Fyrklövern att ge honom fortsatt förtroende i målet?
Fantastiskt att vi har spelare i SUS som självmant tar på sig ett så stort ansvar och sedan levererar på det sätt som han gjorde. Utomhus kommer vi dock fortsätta spela Chrille som utespelare och då främst som mittfältare. Efter att ha sett honom på träning och hört om hans individuella konditionspass tror jag personligen att Chrille kommer vara ett riktigt utropstecken i år.

Inte ett enda gult kort under hela turneringen - är NYA SUS för snälla?
SUS har så länge jag spelat varit ett lag som dragit på sig få gula/röda kort och det finns ingen anledning att ändra på det. Vi ska kunna vinna utan att dra på oss kort och så verkar det ju ha varit i den här turneringen också.

Till sist - hur känns knät?
Knät är ok. Mycket skönt att inget var av eller behöver opereras utan det är bara vila som gäller. Jag ska försöka skynda långsamt...


--

Det låter bra Daniel. SUS TILLS JAG DÖR tackar för svaren...

1 kommentar:

SirMoose sa...

Känns som att Fyrklövern lyckats med precis det vi i Trojkan kände att vi tappade på slutet: Att motivera laget!
Tydligt tecken på det är att alla i laget tar ansvar och även de jobbiga posterna löser sig själva. Mot andraplatsen!!!!