tisdag 20 februari 2007

Jonas Dahlquist, vår man på Canal Plus, rapporterar


Skador tillhör fotbollen (och även skidsemestrar, tydligen), men det finns skador som kanske hade kunnat undvikas. Vad sägs om följande exempel:

1. Mo Johnston, Glasgow Rangers - missade en jättechans sen han rundat målvakten, och när Johnston såg bollen gå utanför blev han så rasande att han slet upp lite gräs från planen och kastade allt vad han kunde tillbaka ner i marken. Denna aggressiva rörelse gav Johnston en sträckning i ryggen och ett antal veckor på skadelistan.

2. Francesco Totti, Roma - missade också en målchans och valde att sparka allt vad han kunde på första bästa reklamskylt. Bröt tån.

3. Santiago Canizares, Valencia - lyckades tappa en After Shave-flaska i golvet på ett så pass konstigt sätt att den skadade hans ena fot. Han missade VM2002 på grund av denna skada! Dessutom tappade han inte bara parfymflaskan, han tappade platsen som förstemålvakt till Iker Casillas i och med denna märkliga skada.

4. Jari Litmanen, Malmö FF - skulle in till Hasse Borgs kontor för att berätta att han äntligen var skadefri. Hasse Borg öppnade en flaska mineralvatten för att fira och sprätte iväg kapsylen rakt i Litmanens öga. Han missade ett par matcher på grund av det.

5. David Batty, Leeds - skulle avbryta den sköna nattsömnen för att gå upp och dricka vatten, och på väg till köket råkade han trampa på en av sin sons leksaksbilar och gjorde en jättevurpa. Var borta från fotbollen flera veckor.

6. Rio Ferdinand, Manchester Utd - på planen en gigant, utanför planen en riktig slöfock. Rio satt och tittade på TV i flera timmar och lyckades somna i soffan. När han vaknade så hade hans ben hamnat lite konstigt under sömnen, så Rio sträckte lårmuskeln och missade ett par veckors spel.

7. Emerson, Real Madrid - stod och lattjade på träningsplanen med sina brasilianska lagkompisar inför VM 2002 när han fick för sig att han skulle extraknäcka som målvakt. Han slängde sig efter en boll och slog axeln ur led, och missade därmed hela VM. Lite extra trist med tanke på att han var lagkapten i landslaget och alltså fick ge Cafú äran att lyfta pokalen i skyn några veckor senare.

8. Kalle Corneliusson, AIK - ville göra gurksallad. Skar sig i tummen. Var borta typ ett halvår.

So hey, hey, hey... Let's be careful out there!

1 kommentar:

Anonym sa...

en variant av nr 5 råkade jag själv ut för en natt i förra veckan

vaknar ca två på natten av att dotter Ebba är ledsen, går in i hennes rum och trampar rakt på en del av en legobil som ligger mitt på golvet...på väg tillbaks till egen säng känner jag att det är blött på golvet, tänder lampan och konstaterar att det blöder rätt friskt under foten... legobiten har slitit upp ett rejält sår, dock inte värre än att jag kunde träna i söndags, dvs några dagar senare...