måndag 30 mars 2009

Lasse Richt - från allsvenskan till SUS


I mitten av 90-talet var SUS plötsligt hett igen. TV-sporten var på plats för rapportering och SUS vann serien. Mycket av detta hängde på en spelare, en spelare med ett ryck som inte tidigare skådats i åttan, en vänsterfot med både tryck och känsla, ett huvudspel som gjorde att alla ville slå hörnorna eftersom det ofta gav en assist och att han var en jäkligt trevlig kille i omklädningsrummet. För att kort sammanfatta hade SUS en spelare med kvaliteter som förgyllde hela Stockholmsfotbollen. Denna spelare hette Lasse Richt!


Lasses kändisskap och intresse från media kom sig då av att han i och med sin tid i SUS spelat på alla serienivåer i Sverige, från allsvenskan med Derby till SUS i åttan. I allsvenskan gjorde han fyra mål, vilket måste ses som en prestation i ett lag som kom överlägset sist i serien. Han kan dra stories om när han tog Sven Dala Dahlqvist i en nickduell, hur det var att spela med Kim Källströms pappa samt att få dra på sig landslagströjan. Men han vann även skytteligan i SUS på 14 mål vilket troligen värderas lika högt.


I dag är Lasse minst lika het för media som när han spelade i SUS. Hans titel "chef för landslaget" ger honom tyngd i svensk fotboll och när du tittar på landslagssamlingarna ser du honom ofta stå och snacka med grabbarna eller peka vad som ska göras. STJD har fått en exklusiv intervju med detta högvilt för pressen och kommer att i flera delar publicera den här på STJD. Det är en lång och öppen, för att vara från landslaget, intervju där vi pratar om både nu och då. Vi kommer även att få kommentarer från Lasses gamla klubb Derby och hur deras minne är av den vänsterfotade bombaren från Rimforsa.

8 kommentarer:

Björn sa...

kul - ser fram emot detta!

Johan seidefors sa...

Världsklass! Vem tipsar Aftonbladet?

Björn sa...

Lykke...

vem tipsar Fotbollskanalen?

Axel sa...

Vilken högtidsstund!

Ettan sa...

Jag bara njuter. Snacka om perfekt laddning inför säsongen!

Daniel sa...

Gåshud! Fan vad tungt!!!

Derbys SF Red. sa...

Fantastiskt roligt! Finfint initiativ. Detta ger eko ända till Linköping. Alla äkta Derbyiter njuter också... ;)

Johan seidefors sa...

Kära läsare - du hittar mer info om Lasse Richt här till höger, högst upp bakom länken: LÄS BERÄTTELSEN OM SUS - DE 40 FÖRSTA ÅREN