onsdag 25 mars 2009

KRÖNIKA: Man kan nästan bli socialist - igen

Man kan nästan bli socialist - igen

Nej, jag tänker inte på Wanja i LO-toppen, som trots idog mediaträning gick bort sig fullständigt i kvällens nyhetsinslag. ”Ja, jag vet att jag skrev under årsredovisningen, men trodde inte att det rörde sig om sådana belopp”. Hon har 400 000:- i styrelsearvode! Zlatan skulle inte kliva ur sängen för ett sånt skitbelopp.

Nej, vad jag tänker på är en liten notis i dagens Aftonbladet med rubriken Statens krav-gå på fotboll.

Det handlar återigen om den för oss välbekante despoten (Saparmyrat Nyyazow) i Turkmenistan eller rättare sagt hans son (nuvarande presidenten Karbanguly Berdymuchamedow; kom ihåg namnet om ni blir väckta mitt i natten).

Ni som kommer ihåg när vi i SUS kommunicerade med varandra via SUS-Nytt på papper. Papper? Fattar ni hur länge sedan det var?  Sextontaggaren, Linus pappa och jag stod på jobbet och kopierade upplagan i smyg och facket bjöd på portot (Wanja, någon?)

En artikel då handlade om att Turkmenistans president hade gjort om tidskalendern. Alla helger hade döpts om efter namn på hans familj eller släktingar. Julen heter Farmor Agathas Storfest och påsken Morbror Stepanovs långhelg osv. Linus har originalet. Han, inte Linus, hade också påbud om en ny åldersindelning som vi kan ta en annan gång, när ni blivit lite äldre.

Nej, som sagt, det handlar om att gå på fotboll, annars får man sparken.

”Karban” i folkmun, har påpekat behovet av att ”kultivera befolkningen till en en större kärlek för sport” . Han lät bygga en en ny arena ”Olympic Arena”, förstås. Ingen kom till matcherna.

När Presidents Cup skulle spelas i februari var det ju viktigt att arenan fylldes. Därför kommenderades alla myndighetsanställda (alla) och studenter att gå på fotboll.

”Vi tvingades gå på vår lediga dag ,Hunden Pavlovs bebådelsedag,” säger en anställd som vill vara anonym. Annars skulle man få sparken sa de som kontrollerade närvaron.

Arenan är under utbyggnad!

Jag kan sympatisera med denna hållning. Det kommer alldeles för lite folk till matcherna nu för tiden.

Det behövs lite nya tag!

SUS IF är ju i alla fall en universitetsrepresentant (Stockholms dessutom) så att kommendera studenterna till Stadshagen är inte för mycket begärt.

Prawitz

prawitz@turkmenistan.se

3 kommentarer:

SirMoose sa...

Det känns som att Fyrklövern har något att diskutera på kommande möte. Kanske är Prawitz krönika till och med ett upprop om att något liknande ska ske i SUS?!?!

ALLA TILL HAAAAGEN!

Axel sa...

Lysande krönika! Vi har Fyrklövernmöte nu ikväll och vi får diskutera om vi inte ska lagstifta om 100%-ig närvaro i samband med matcher, för alla vi känner.

Daniel sa...

Den allsmäktige Fyrklövern tog ikväll det historiska beslutet att det är matchplikt för alla i och runt laget säsongen 2009. Utebliven närvaro bestraffas hårt men rättvist...