söndag 12 april 2009

SUS - TOPKAPI (träningsmatch)

Matchrapport
SUS – Topkapi: 8-2 (3-1)
2009-04-12

Vilken härlig försommardag på Stora Mossens förnämliga Idrottspark, där två anrika klubbar möttes upp för att testa spelarmaterialet en sista gång innan serien startar nästa vecka. Solens ogenerade strålar omfamnade oss och gav våra vinterbleka ansikten en klädsam rödlätt nyans. Underbart.



Matchen började som sig bör vid den här tiden på året, en aning trevande. Lagen kände på varann och Topkapi tilläts ha en hel del boll, oftast förmedlad framåt av deras bollskickliga mittfältare #10 och #17. SUS höll dock 11 man på rätt sida av bollen (taktiskt) och det blev inledningsvis aldrig särskilt farligt.




SUS spelade upp sig en aning och vips hade Björn bollen nere vid hörnflaggan och kände att det var läge att testa målisen – och skottet/inlägget dök lämpligt nog in i den bortre burgaveln. Skönt. Nu var det mest SUS och när Nick-Chrille slog en läcker lyra över försvaret föll offisdefällan ihop som en misslyckad sufflé. JS rinner igenom och har fem minuter på sig att lägga in bollen i mer eller mindre öppet mål. Sen tror vi att Topkapi lyckade peta in en reducering, innan det var dags för SUS igen att utöka ledningen. Det var Lyckety Lyckan som slog den där vansinniga crossbollen (på volly) som våldsamt träffade en oberörd Davas i bröstet. Nedtagningen, dragningen och skottet i närheten av krysset var den lektion professor Sköld tvingade Topkapis försvar att lära sig på en söndag.



Halvtid.

I andra var det aldrig något snack. Anders rullar in bollen efter pass från Russell, som förövrigt visade upp närmast Kenyanska gener under matchen. Han sprang HELA tiden. 5-1 är en fräsig solodribbling av Björn. 6-1 är Danne på ett distinkt långskott. 7-1 är åter Danne som lugnt rullade in bollen efter en genomskärare från JS. RZL fick till sist avsluta SUS målfest med att stänka in 8-1 (som senare blev 8-2) på pass från Davas.



SUSUSUSUSUS.

Sammanfattningsvis var det en mycket trevlig match och en bra vägvisare inför säsongen. Nu vet vi att SUS kommer att vinna ligan och förmodligen sätta något slags målrekord. Känns bra.

EDIT:






10 kommentarer:

Davas sa...

Fin skildring av matchen. Och mycket insiktsfull slutsats.

Daniel sa...

UNDERBART!

Notera Johans TRE kaptensbindlar.

max sa...

stjd!

Björn sa...

härlig rapport och väldigt susk slutsats...

Axel sa...

Underbart susk rapportering. Och slutsatsen är ju ofrånkomlig.

Ettan sa...

SUSUSUSUSUSUS! Härligt matchrapport och härlig seger. Önskar jag kunnat varit med.

Axel sa...

Håller med om RZL. Vad hade han käkat egentligen?

RZL sa...

Jag tyckte våra skottmål var lysande - äkta "slapshots" fr Danne och Davas. Björns dribbelmål var också riktigt elakt.

Ser bra ut inför premiären

Axel sa...

Nu när det blir riktig match på lördag så rasslar det till lite snabbare på bokat. Vi har redan en startelva. Endast några platser på bänken kvar!

Vilken premiär det kommer bli!!

Ettan sa...

Jag är också anmäld nu! Känner mig bättre och hoppas på spel!