tisdag 7 april 2009

Matchrapport SUS - FKNS 4-3 (2-2)

Laget
Startelva:
Jojje
Aaron, Chrille, Axel, Janne
Linus, Björn, Simon (Linus kompis), RZL
Daniel, Ettan
Avbytare: Love (RZLs kompis)
Några minuter in i andra halvlek förstärkte även Davas.

Matchen
Vi började bra och hade lite övertag första kvarten. Sedan tog FKNS över och pressade oss och gjorde två mål innan vi kom igen mot slutet av halvleken och hann såväl reducera som kvittera innan halvtid. Andra halvlek var mer jämn även om FKNS nog hade ett större bollinnehav över 90 minuter.

SUS spel
Jojje och Janne tog varsinn halvlek i mål. Som vanligt när någon som inte vanligtvis är målvakt står i mål blandades riktigt bra insatser med mindre lyckade. Inte mycket att snacka om - ingen annan på plats hade gjort det bättre och STORT att de ställde upp!

Matchens stora utropstecknet i SUS var Axel och Chrilles mittbackspel. De kämpade i luften och på marken, bröt och rensade undan, tog emot och spelade vårdat. Förutom några långskott, tre som resulterade i mål, var det inte mycket som passerade där.

Mittfält och anfall var ok med några fina anfall men det där riktiga bollrullandet kom aldrig igång. För stora problem med mottagningar och lite dålig timing i löpningarna låg bakom det. Men vi gjorde fyra mål så visst var det en ok insats även där.

Motståndet
FKNS hade en del nya spelare som alla hade framträdande roller. Framförallt på mittfältet kändes det som de värvat rutinerade spelare med en hel del boll i sig. De saknade dock sin vassa anfallare och det märktes. Backlinjen låg väldigt högt.

Målen
1-2 Ettan fick pass från höger av Love, avancerade inåt och framåt och fick på ett hårt skott invid första stolpen precis när backen skulle fram och bryta.
2-2 en minikontring där Ettan slog en tidig öppnande pass till mig som sköt in den i bortre burgaveln.
3-3 Björn efter matchens finaste anfall. Chrille passade Björn som släppte till Ettan innan han gick i djupled. FKNS backlinje stannade upp och Ettan hittade med en perfekt boll fram till Björn som kallt avslutade vid sidan av den utrusande målvakten.
4-3 Även här fyllde vi på bakifrån mot FKNS höga backlinje och undvek därmed offside. Jag snappade upp en lång boll nere vid kortlinjen och klackade den förbi målisen snettinåtbakåtn till Ettan som fick sträcka ut lite för att placera den i öppet mål.

Sammanfattning
Ingen höjdarmatch vad gäller spel med bollen av oss men på det hela taget riktigt starkt att slå ett FKNS som faktiskt kändes starkare än någonsin. Vi kämpade bra, försvarade oss och tog vara på de chanser vi fick. Som sagt ett extra plus till mittbacksparet och så får man inte glömma Ettans 2+2. SEGER!!!!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Suverän matchrapport.

/Axel

Björn sa...

verkligen suverän. måste också hålla med om att Axel och Chrille var grymma som mittlås!

Axel sa...

ON ON TILL THE BREAK OF DAWN, TAKIN OUT FKNS LIKE WE'RE MOWIN A LAWN.

/SUSTILLSJAGDOR@Twitter

JS gör det again and again.

Ettan sa...

RZL gjorde en grym match också. Äkta engelsk FIGHTIN' SPIRIT!

Kanonbra matchrapport Danne och tack för klacken!

max sa...

Härligt med vinst!!

Stort av Jojje och Janne att ta målisjobbet, inte kul, inte lätt, men ack så uppskattat!

SirMoose sa...

Jag tycker att vi spelade riktigt trevligt bitvis, särskilt första kvarten samt i slutet. Mittlåset imponerade stort och Ettan ser riktigt vass ut.

FKNS hade, som Danne säger, ett par riktigt duktiga killar på mitten men de var lite som många av junisgängen vi alltid slår. Det finns liksom ingen substans. Sen kul att de satt ut sin duktiga mittback på yttermittfält, där han verkligen var svag, och satt in en ganska kass och gnällig kille istället.

Björnes mål var fantastiskt snygg. Hela anfallet var lysande och avslutet otroligt nonchanlant men exemplariskt.

Daniel sa...

"Rutinerade spelare med en hel del boll i sig" = Avdankade träningsprodukter. Junislagen vi brukar slå är mer talanglösa träningsprodukter (såg mycket av det i div 6) I teorin vet vad de ska göra när de får bollen men när medspelarna inte rör sig exakt enligt plan blir de rådlösa.

SUS, vi är lite mer avdankade talanger som tar det som det kommer och anpassar oss efter med- och motspelare. En lite mer artistisk approach. Finns ju för och nackdelar med det också.

2009 är ställningen mellan avdankade talanger och avdankade träninsprodukter just nu alltså 1-1