onsdag 22 april 2009

7 juni 2002: Storkyrkopojkarna - SUS 2-3 (1-1)

På söndag möter vi Storkyrkopojkarna för kanske 111e gången i SUS IFs historia. Personligen kan jag inte minnas att vi någonsin förlorat men, som tidigare påpekats i denna reportageserie där vi tittar tillbaka på SUS moderna historia, är mitt minne inte det bästa.

Nåväl, 2002 var året då vi kom trea i div 7D efter Tensta och BOIS. Noterbart även att såväl Tudor som Westis vid denna tid var riktiga slagpåsar i serien - det var bättre förr...

SUS trupp 2002 är inte helt olik dagens. Av de 27 spelare som representerade SUS 2002 finns hela 18 stycken kvar i truppen 2009. Kontinuitet!Under seriens gång lyckades vi slå SP två gånger i matcher som hade följande gemensamt:
- SUS vann med 3-2
- matcherna spelades i otrolig hetta
- SPs målvakt blev skadad
- Linus var matchvärd


Linus testade en alternativ matchvärdsväst


Det första mötet beskriver Max på följande sätt:

- - -
Poäng: 1-0 Axel (Daniel, Stefan), 2-1 Håkan (Björn), 3-1 Daniel (Axel)

Laget: David S
Janne, David, Juan, Hasse, Andreas
Micke, Björn, Stefan, Daniel, Aaron
Max, Håkan

Matchvärd: Linus
Dojjan: Axel 1, Stefan 1, David D 1
Publik: 3 pers

SuS var obesegrade fem matcher i rad inför denna match och hade vid seger en delad andraplats i tabellen inför sista omgången innan sommaruppehållet. Sådana var förutsättningarna inför denna fredagsmatch i solskenet på Hagens gräs.

Oro i laget eftersom Björn eventuellt skulle bli tvungen att bryta sin rutin i hur han tar sig till matcherna. Hoppet vad det gäller vidskeplighet ställdes då till mig som spelar Pearl Jams Ten och brakar in på Stadshagen med Alive dundrandes hur högtalarna på Rockbilen. Men detta var inte det största problemet, vi stod nämligen utan målis eftersom såväl Jonte som Jonas inte kunde vara med. Bägge succé målisarna borta. Illa men som tur har vi demonreserven Sauter som är obesegrad som målvakt i SuS efter sitt inhopp mot Sthlm All stars förra året.

Inspirerade av Sveriges vinst mot Nigeria på morgon så började SuS i ett högt tempo med bra rörlighet och snabbt passnings spel precis som vi snackat om att vi ska spela. Vi skapade en massa målchanser och det tog inte lång tid innan Axel slog in 1-0 på volley efter ett snyggt anfall där Håkan på djupledsboll fick bollen till Max som slog den till Stefan som spelade fram till Danne som lyfte in bollen till Axel som inte missade. Kul!

Mittfältsspelet var strålande och det verkar som om Björne antingen styrketränat eller bara gått upp i vikt eftersom han numera river åt sig bollen allt som oftast. Stefan var grym på mitten och vann en massa i luften och dribblade likt ZZ (inte Johan, jag menar den riktiga). Försvarsspelet hölls ihop av David D som denna säsong varit så gott som felfri luften och brytningarna, strålande idag. Jojje var inte mycket sämre han, tuff att passera och stark i luften han med. De tillsammans med ytterbackarna släpper inte till många målchanser och det gjorde att Sauter i mål inte hade allt för mycket att göra. Anfallsspelet kunde dock ha varit lite bättre i alla fall avsluten.

Max, Håkan och Björne missade friläge. Max nickade utanför. Björn hade skott i ribban. Ja en massa missade chanser.Kul att vi skapar chanser med vårt rörliga spel men bollen ska in i nät också. Bättre skärpa i avsluten krävs.

1-1 slog ner som ett kroatiskt mål mot Italien efter en frispark som slogs in i öppet mål när Sauter ställde upp muren. Sista sparken i första halvlek. Skit!

I halvlek så dracks det en massa vatten detta krävdes i den då nästintill outhärdliga hettan. Vi snackade om att fortsätta att röra oss och att försöka skapa ytor för mittfältet som vid flera tillfällen fick chansen att bryta igenom.

Taggade och inspirerande så tog det inte lång tid innan Björn på pass från Max frispelar både Max och Håkan där Håkan har det bättre läget . Håkan snackar och Max flyttar på sig, Håkan fri med målisen så lobbar han enkelt in 2-1.

En halvtimme in i andra så springer Max från mittlinjen upp mot SPs straffområde efter ha fått påhejande rop från lagledande matchvärden Linus. Vid straffområdet så lyfts boll rakt in i mitten där Axel tar emot och lägger på ett skott som målvakten nätt och jämt räddar. Danne störtar på returen men vill inte glidtackla in den så han klackar in den. Bollen balanserar på mållinje och Axel stormar fram med motståndarnas målvakt. I närkampen dem emellan så får målvakten Axels knä hårt på sig och den precis nyexaminerade läkaren Axel –GRATTIS- håller på att orsaka en skada istället för att bota skador. Målvakten har dock räddat bollen men domaren har sett att bollen var över linjen i samband med Dannes klack och det är 3-1 till SuS.

Trötta men kämpandes så sliter SuS vidare och spelar helt OK även fast tröttheten lös igenom på många håll. Men SuS går mot ännu en ny seger då det efter en tveksam situation blåses straffspark. Aaron är på killen men bollen är borta från honom och fallet förstärks av killens dykande fall. Straffspark eller inte? Domaren blåste i alla fall och det är ju det som gäller.
Sauter är på straffen men kan inte hålla den och SP reducerar till 2-3. Det är dock endast tre minuter kvar och snart ljöd slutsignalen för trötta men nöjda SuSspelare som numera är obesegrade sex matcher i rad.

Stort plus till hela laget som genomförde matchen med en härlig inställning och hela tiden spelade fotboll. Rörelsen var jättebra och det gör att passarna blir lättare att slå. Härligt med ett spelande lag som kämpar, mer av det så kommer vi att fortsätt att ha lika roligt som mot SP.

Gooooooooo SuS!!!
/#11

9 kommentarer:

SirMoose sa...

Kul att jag duschade trots att jag bara var matchvärd. Det är som Lasse Richt säger, det är i omklädningsrummet fotboll är som bäst.

Daniel sa...

Lägger till bildtext...

Daniel sa...

Hur kom det sig förresten att du var matchvärd så mycket? Skadad?

max sa...

Kul läsning! Så länge sen att det inte känns som jag skrivi det själv. :)

Axel sa...

Jäklar vad kul. Framkallar gamla minnen.

Anonym sa...

vadå "den riktiga"?

/JS

Björn sa...

vilken nostalgi, helt sjukt att det var sju år sen.

Axel sa...

Att jag delade sjundeplatsen med Stefan i poängligan 2002 hade jag glömt. Verkligen hedersamt!

max sa...

Det tog sju år att få en reaktion från JS..