tisdag 14 april 2009

Fyrklövern informerar

Så här inför seriestarten känns det på sin plats att lufta några av de ämnen Fyrklövern har diskuterat under vintern och delge vår syn på dem.

Truppen består av 29 spelare. Vi har alltså ungefär 2,5 spelare per plats. Vår genomgång av alla spelare gav att dessa spelare är mycket bra fördelade över de olika lagdelarna. Givetvis är det många som kan spela på flera positioner men som vi ser det har vi 2 målvakter, 11 backar, 11 mitffältare och 5 anfallare.

Uttagning, om vi blir fler än 16 anmälda till match, kommer som vanligt utgå från träningsnärvaro, inomhus och träningsmatcher, samt i viss mån tid i laget. Nytt för i år är dock att vi även kommer försöka ta ut en trupp med bra fördelning över lagdelarna. Är vi 16 st eller fler vill vi ha 1 målvakt, 3 ytterbackar, 3 mittbackar, 3 yttermittfältare, 3 innermittfältare och 3 anfallare. Det är förstås viktigt att ingen blir ställd åt sidan flera matcher för att den position man helst spelar redan är full men med antalet all-round spelare i truppen ska detta inte vara något problem att kombinera. Innan match kommer vi dock vara lite tydligare med var man byter.

Fördelarna med detta tror vi kommer bli att så många som möjligt får spela där de kommer som bäst till rätta och att speltiden per spelare blir bättre fördelad. Tidigare har vissa spelat hela matchen för det saknats alternativ på den positionen medan andra varit 4-5st som bytt runt på 2 platser.

Fyrklövern ska även uppmuntra uppvärmning, detta genom en tydligare rollfördelning inför match, och prioritera det sociala!

3 kommentarer:

Björn sa...

Bra Fyrklövern!

Ettan sa...

Lovvärt initiativ!
Jag svänger förbi ditt jobb snart Björne. Måste handla lite reservdelar.

Björn sa...

det låter bra Ettan, handla rejält!