torsdag 30 april 2009

Ny arena för SUS?

NyaGamla Hagen, något för SUS?

I väntan på våra pengar från Morris Thompson, tack Mr Oumar Bako, åker representanter för SUS runt och tittar på hur vi kan använda det efterlängtade tillskottet i klubbkassan. Jag åkte därför till Göteborg för att titta på NyaGamla Ullevi. En arena som kanske är lite för liten sett till publikkapacitet men ändå värd att studera.

Läktarnas struktur och närheten till planen ger en bra känsla när man kommer in på arenan. Man ser bra från alla platser, det kan bli ett ordentligt tryck när det är mycket folk och det är en tät och bra stämning. I anläggningen finns även gym, souvenirshop, hamburgerrestaurang med mera. Lite minus för faciliteterna och det kommerciella utbudet inne på arenan samt att jag gärna ser att vi även har kontorslokaler i anslutning. Det är ju faktiskt inte främst på fotbollen som vi ser intäkterna.

Betyget blir en 314:a på vår 400-gradiga skala. Mycket tack vare den genuina fotbollskänslan och närheten till allt som händer på plan. Gör man den något större, kommersialiserar lite och lägger den i Rålis kan det bli riktigt bra.

Linus

7 kommentarer:

Axel sa...

Det blir ju helt perfekt! Oumar mejlar nog pengarna snart så kan vi börja bygga på vår drömarena i rålis. SUS går mot ännu en guldålder.

Daniel sa...

Vore trevligt med ett tak som går att justera efter väderlek också. Eller som de har i Phoenix "Super Dome" där de helt enkelt rullar ut naturgräset i solskenet mellan matcherna. Think BIG!

Ettan sa...

Glöm inte hotelldelen där våra konferensgäster skall bo. Jag har redan snackat med Marcus Samuelsson och han är sugen på att driva restaurangen som planerats i anslutning till hotellet.

SirMoose sa...

Kul, det känns som att vi har mängder av bra idéer som bara behöver fästas på papper. Justerbart tak, mobil plan, hotell med konferens är taget. Jag är inne på en golfbana som kanske hänger ihop med badet de tänkt bygga i Riddarfjärden. Stadshuset som klubbhus?!?!

Sen vill jag ha som half time show som i Super bowl på alla våra matcher samt kändis som sjunger nationalsången innan match. Drömmen hade varit att Svullo, RIP, kommit i helikopter med matchbollen till första matchen.

Fantasin är vår begränsning.

måljonas sa...

Kalla mig konservativ, men är inte Rålis lite långt från Hagen? Det är för guds skull halvvägs till Essingen. Vad är nästa steg - att dela arena med andra lag? Nej Hagen är vårt hem - vi kommer inte att flytta - och vi kommer inte att dela arena med någon.

Axel sa...

Du har en poäng där Jonas. Vi köper loss marken runt stadshagen och bygger en egen stadsdel, SuStan, med SuStadion som centrum. Åsså får inga andra lag spela där förutom SuS!

Anonym sa...

heya susfotboll.blogspot.com admin found your site via Google but it was hard to find and I see you could have more visitors because there are not so many comments yet. I have discovered site which offer to dramatically increase traffic to your website http://explode-your-site-traffic.com they claim they managed to get close to 4000 visitors/day using their services you could also get lot more targeted traffic from search engines as you have now. I used their services and got significantly more visitors to my website. Hope this helps :) They offer most cost effective services to increase website traffic at this website http://explode-your-site-traffic.com
To your success your friend
James