söndag 26 april 2009

Matchrapport: SUS IF - Storkyrkopojkarna 4-0

Matchrapport 090426

SUS IF - SP 4-0 (1-0)

Mål: 1-0 Axel (RZL), 2-0 Johan (Jojje), 3-0 Emil (Lyckety), Ettan (Emil)
Gula kort: Max, Johan, (fler?)
Publik: Väldigt många
Låt: Perfect Day - Ballistic Brothers


Först lite om inramningen. 26 april 2009 visade sig vara tidernas vackraste aprildag. Strålande solsken mötte en SUS-trupp som på pappret kändes starkare, bredare och hetare än kanske nånsin (vilket egentligen är konstigt med tanke på alla prominenta susare som inte kom till spel). Magsjuka satte t ex stopp för SUS ständige skyttekung Danne och Janne tog storstilat på sig att vila denna match till förmån för andra hungriga susare. Båda spelarna var dock med och stöttade från sidan precis som Anders (skadad), Linus (kom senare) och stora delar av den utvidgade SUS-familjen. Helt Underbart!

Folk kom i rätt god tid innan match och för en gångs skull kändes det som att vi var beredda när matchen började. Direkt på avspark går bollen ner till backlinjen där bollen spelas ut till Danne Lepp som sätter fart på vänsterkanten och leverar bollen vidare till RZL som jagar ner mot hörnflaggan för att plötsligen lägga över bollen på högerfoten och slå ett inlägg. Bollen kommer i huvudhöjd men Axel som gjort sig fri från sin bevakning hoppar upp och slår till med vänstern(!) på volley. Målvaktens tappra men misslyckade försök att freda målet innebar SPs första bollkontakt. Ställningen alltså 1-0 efter 30 sekunder och SUS hade fått en smakstart.

SUS fortsätter att dominera större delen av första halvlek men får inte riktigt till avsluten. SP skapar i princip ingenting i anfallsväg. Eric och Domeijs kompakta försvarsspel firar triumfer. Med täta byten upprätthåller vi energin i laget. Chrille spelar resolut på topp men tvingas utgå efter skada mot slutet av halvleken. Jojje axlar därefter motvilligt rollen som anfallare(ironi).

I halvlek talar vi om vikten av att arbeta vidare, ligga närmre motståndarna i det defensiva arbetet och ta oss tid i anfallsuppbyggnaden.

Ganska tidigt i andra halvlek sliter sig Johan, i sällsynt målform, igenom SPs mittförsvar och rullar enkelt in 2-0. Helt välförtjänt! Här är matchen redan i princip över. SP går på knäna. Hettan verkar påverka deras spelare mer än SUS. Någon enstaka farlighet uppstår vid nån fast situation men spelmässigt lyckas SP inte skapa någonting. SUS fortsätter dock skapa och Emil sätter ett riktigt klass-mål på nick. Ettan rinner igenom, vackert framspelad av Emil, och avslutar iskallt. Firma Domeij/Toris fortsätter att ha järnkoll på alla anfallsförsök från SPs sida. Matchen slutar 4-0, kunde blivit mer. Jonte höll nollan och solen sken över SUS!


Dan Lepp plåtar SUSare efter match.



Efter matchen tilldelades Max competition-priset under högtidliga former av enväldiga domaren Johan.


Sammanfattningsvis en stark insatts av SUS som i och med segern går upp på andra plats i tabellen. Där ska vi ligga nu resten av säsongen!

8 kommentarer:

Johan seidefors sa...

Underbart. Att läsa detta och slungas tillbaka till Stadshagen.

Daniel sa...

En match man aldrig vill glömma underbart förevigad. Assist till Emil var Lyckety och till Johan eventuellt Jojje(?)

max sa...

jojje till js stämmer.

Axel sa...

ok, då har jag lagt till det.

Björn sa...

Härlig matchrapport! alltid skönt med seger men jäklar vad sliten jag känner mig nu, har haft riktigt ont i bröstet hela eftermiddan...

den här veckan ska jag teknikträna.

max sa...

Undrar hur sps ytter känner sig, jag klippte nog honom fyra-fem gånger..

Jag ska förbättra timingen denna vecka.

Emil sa...

Grymt kul att lira igår. Ont i hela kroppen idag. Känns sjukt att vi med hjälp av vår kondition maler ner ett lag. Stort!

div6spöket sa...

Kul att ses igen!