söndag 19 april 2009

Matchrapport: Oranje - SUS 3-4

Matchrapport

Oranje – SUS 3-4 (0-3)

090418

Alltså – först och främst är det läge att säga ett par ord om nya Essinge IP. Någon påstod att SUS spelat där 2008 och att det var ombyggt redan då – men det tror vi inte på. Hur som helst så var allt väldigt bra. Solen sken. Fina förutsättningar, som man brukar säga. Det blåste i och för sig lite. Och så var det rätt kallt, när vi tänker efter. Håkans spektakulära comeback visade sig enbart gälla målvaktsposten. Ingen av våra ordinarie keepers kunde ställa upp. Årets rookie, Erik, skulle tydligen flytta och missade matchen. Lykke-Li fick ont i magen (prestationsångest?) innan matchen och gav återbud. Just det – skadeproblem var det också. Davas skadade sig på uppvärmningen (Nick-Chrille tacklade sönder honom på tvåmålet) men kunde ändå göra några byten.

Hur som helst. SUS underskattning av Oranje höll på att kosta laget matchen. Scoutingrapporten visade sig felaktig på de flesta punkter och de orangea visade sig ha ett rakt igenom kvalificerat lag med mycket duktiga innermittfältare och en blixtsnabb forward. Det kan räcka långt i årets serie och det höll på att räcka hela vägen mot ett inledningsvis passivt och lojt SUS helt utan fungerande passningsspel.

Efter den första anstormningen var känslan att SUS kom in i matchen lite bättre. Höll i bollen och så där. Inte mycket, men tillräckligt. Bollen studsade in till JS, som fick måtta och dra till från kanske 30 meter eller så. Bollen flög i en hög båge och smet in precis under ribban. Hade de haft Håkan i kassen så hade det inte blivit mål – låt oss stanna där i analysen.

0-1 kändes kanske lite orättvist, tills Oranjes lagkapen plötsligt visade upp ett beteende som närmast för tankarna till… ja, SUS egen lagkapten, faktiskt. (matchen i matchen kom att bli något av en intern holmgång i irriterande beteende, där det röda kortet hängde i luften). 0-2 kom strax efteråt då Danne slog en underbar hörna som landade på Björns panna. I den här delen av första halvlek var SUS helt ok. Bollar spelades ut på kanterna och laget kom fram fint vid flera tillfällen. Ytterligare en hörna från Danne var sånär att resultera i mål, om bara DD hade lyckats få sin nick på mål. Oranje fortsatte att hota hela tiden och hade ett par väldigt bra chanser – men samtidigt höll det nygamla mittlåset DD och Jojje ihop backlinjen på ett väldigt bra sätt. 0-3 kom därför också som någon av en överraskning. Danne fick chansen, och tog den. Påpassligt. I övrigt: Emil gjorde det bra på mitten. Max stötte framåt fint och Axel höll i bollen framåt.

Just det. Domaren var lite märklig. Tror det slutade med 5 gula kort för SUS. Frisparksstatistiken vanns av Oranje med 32 – 4. Olustigt.

Halvtid.

Andra halvlek. Lag som inte fattar när det är över gillas inte mycket. Oranje är ett sånt. Istället för att ge upp var det deras tur att äntligen få maximal utdelning. Herregud. Pang tjong så stod det 3-3 och ett paralyserat SUS försökte desperat freda målet. Ingenting i spelet fungerade och den oerhört enerverande lagkaptenen malde oavbrutet på om hur urusla SUS var och hur fruktansvärt rättvist allting nu kändes. Med 20 minuter kvar stod matchen och vägde. Tror att det var där någonstans som Janne delade ut årtusendets hårdaste tackling på sidlinjen, när han med perfektion levererade en knähög glidtackling som utanför en fotbollsplan eventuellt borde ha inneburit någon slags civilrättslig prövning men som här endast renderade ett gult kort. Härliga Janne. SUS repade nytt mod och flyttade åter upp spelet. Tryckte på. Kämpade lite och skapade chanser. Danne tog ett stort ansvar i framförallt andra halvlek och drev på och kämpade. Visade vägen.

Med 42 sekunder kvar av matchen får JS bollen ganska lång utanför straffområdet. Bollen studsar lite åt sidan. Deras 44’a, han med pannbandet, hotar. JS drar till för kung och fosterland. Bollen går rakt mot mål, med ca 10 spelare i vägen. Plus målvakten. Speciellt den sistnämnde gör inte mycket för att stoppa bollen och 3-4 är ett faktum.

Next!

23 kommentarer:

Johan seidefors sa...

Har någon koll på vilka som fick gult? räck upp en hand!

Björn sa...

som alltid en mycket bra matchrapport. inget gult för mig men däremot väldigt ont i kroppen idag, bla tror jag att jag har en spricka i ett revben.

Har funderat angående Essinge IP och visst var det så att gräset var nytt förra året när vi mötte Atlas men att det trevliga fiket inte fanns på plats?

Ettan sa...

Vacker musik. Visst var det så Björn. Nytt gräs, inget fik, SUS bortdömda mot Atlas...

dale sa...

Det måste ha gått vilt till igår. Jag vaknade med ett sprucket revben, ett svullet och ömt kindben, en stukad handled och nån slags minne av ett muck och ett gult kort. Va var det som hände på Essingen egentligen? Hjälp mig fylla i mina luckor.

Johan seidefors sa...

Gula:
Dale
Janne
JS
...
Max?
Danne?
Davas?

max sa...

Jag klarade mig tyvärr undan ett gult.

Samma tid förra säsongen så hade jag en klar ledning i busligan, tio minuter ett rött.

Ny säsong, nya mål, nya vinster, nya busar.

max sa...

Kul att Håkans lilla fadäs med att släppa bollen och ta upp den igen kom med på band. :)

Axel sa...

Är det bara att jag är ovanligt uppsluppen efter att ha firat Indigos 9-årsdag med gratissprit en söndagkväll eller var inte det här den bästa matchrapporten nånsin?!!

Själv fick jag ju för första gången i min långa fotbollskarriär en "känning" i vaden under matchen. Jag spelade iallafall vidare och idag gjorde det knappt äns ont alls när man rörde sig. Jag tror att det beror på att vi vann. Det var en fantastiskt rolig match att vinna.

S T J D ! ! !

Daniel sa...

*räcker upp en hand* (tog väl lite drygt en minut innan jag missade bollen och sparkade ner deras mittback vid förlängd mållinje)

Underbar matchrapport - låtvalet stod ut lite extra denna gång.

Oranje var, som sagt, riktigt bra rakt över och hade haft full respekt om det inte var för deras överdrivna Bror Duktig attityd.

RZL sa...

Vilken härlig 'Family Fresh' låt du hittade för zoomen på deras bänk !!!? Mys pys a la Carpenters '71...

RZL har också 2st märkliga svullnader men är osäker om det är fr matchen eller Spy Bar kl.03.31 ??? hhmmmmm

Jag lirar f*n nästa i alla fall

RZL

Davas sa...

Fin rapport. Och helt makalös filmsekvens, den med Hockeys upptag. Rakt upp i himlen bara. Kom bollen aldrig ner från den där utsparken? Man undrar annars vem som manövrerade kameran... Tog för övrigt inget gult. Var på tok för spak för det efter Chrilles omilda behandling i upptakten.

Adam Oranje sa...

Fotboll är en härlig, fantastisk och alldeles oerhört orättvis sport. Man vet att det är en märklig match när man går igenom mål för mål och backlinjen varit felfri på alla fyra (och det säger jag inte bara för att jag var vikarierande mittback).

Att det skulle tuggas en del var ju ofrånkomligt med vår lagkapten och ett motståndarlag som bloggar oftare än andra äter, men det kändes lite märkligt när varenda avblåsning möttes med total oförståelse från de rödklädda. Visst var domaren kvar i försäsongens vänskapsmatcher snarare än i hårda seriebataljer, men han var konsekvent i sin bedömning.

Truppen vi hade var närmast identisk med den vi hade i SVASS, så några scoutingansvariga SuS-huvuden kommer säkerligen rulla när efterspelet till den här matchen är avslutat.

Till det bittra slutet brukar man säga, och nog var det bittert alltid. Efter en makalös Liverpoolvändning (inga jämförelser i övrigt) och ett 4-3-mål inne (jag var inte där, men de som var det svär på att bollen inte gick framåt), så kändes det väldigt tomt efter slutsignalen. Men vi har fått blodad tand, och vem vet, kanske blir det en tabellmässigt väldigt intressant match på Stadshagen i oktober? Då kanske träningsfliten blir avgörande...

Johan seidefors sa...

"Total oförståelse" is our middle name

Axel sa...

Jag har svårt att se att vi gjorde någon felbedömning av Oranje i lagledningen inför matchen. Vi förutspådde seger och det blev seger, precis som det kommer bli på stadshagen i oktober. Kan möjligen erkänna att de var roligare att möta än vi hade trott. Känns helt klart kul att ha Oranje i serien!

Stefan sa...

Fin rapport. Känns som jag var där.

Davas sa...

JS: Ha ha ha!

Davas sa...

Jag skrattar alltså så att jag nästan gråter.

max sa...

Jag som var där svär på att bollen går framåt..

max sa...

Domaren tillät ingenting och det drabbade SUS mer än vad det drabbade Oranje.

"Total oförståelse" var ordet.

max sa...

Ser fram emot nästa fight och samma glada diskussioner!

Anonym sa...

Sk*t i det
Ikväll smälller det...HIF-DIF

http://www.youtube.com/watch?v=fhTOVGg90SA

Är det inte Skölden på slutet (spelandes piano)

RZL

Axel sa...

Ju mer man tänker på det så är det här med "total oförståelse" nog mer utmärkande för SUS årgång '09 än kanske någonsin. Tack Adam Oranje för den insikten!

Resten av din kommentar förstår jag inte alls.

*totalt oförstående*

Ettan sa...

Nu fattar jag ingenting. Vad hände egentligen i lördags?