fredag 26 juni 2009

SUS SAVES THE WORLD


SUS-vänner, det har hänt igen. En fd SUS-spelare och numera bl.a. aktiv i Nobels priskommitté för ekonomi, Torsten Persson, uppmärksammas i Dagens Nyheter för hans idéer om hur världen ska räddas (typ). Torsten har givetvis synts här på STJD tidigare genom åren, exempelvis här och här, och är för alltid en SUS-hjälte.

STJD-redaktionen tar fö gärna emot tips på hur vi kan göra bloggen mer lukrativ.






















2 kommentarer:

SirMoose sa...

Torsten var troligen den som tog det moderna ytterbacksspelet till SUS. Snabb, hård, offensiv och bra tillslag. En dåtidens Danne Lepp.

Utöver det var han en av de drivande bakom ekonomitranformationen i klubben. Under hans tid kunde vi ställa upp med en professor och sju doktorander i ekonomi i elvan. Några av dessa var rivjärnet Magnus på mitten, evighetsmaskinen Tobbe på högerkanten, centertanken Kasper och anfallseleganten Jonas. Största arvet efter Torsten är dock en av SUS största genom tiderna, David Domeij.

Om jag inte är fel underrättad fick Torsten vid sin profesur, eller vad det kan heta när man får sin titel, en fotboll från dåvarande ledarna, och legenderna, Anders Elghorn och Ingemar Ederström. En gåva och gest som Torsten värderade högre än någon av de andra presenterna. För är det något Torsten uppskattat så var det tiden i SUS.

SUS är stolta över Torsten, både från tiden på plan och hans nuvarande liv som världsräddare.

max sa...

Jag saknar hans mustasch på bilden, den var bättre än Magnums.