onsdag 10 juni 2009

10/8 2001: SuS IF - En Bro Förmyckers IF 3-1 (0-0)

Det har av någon outgrundlig anledning skrivits en del om En bro för myckers i kommentarerna här på STJD på sistone. Med anledning av detta har Old School redaktionen gjort ännu en djupdykning ner i arkiven för att hitta senaste mötet mellan SUS och EBFM. Det skedde 2001, en säsong som tidigare uppmärksammats här. Här följer matchrapporten (som, med tanke på den otroligt syrliga inställningen till basket, med största sannolikhet är skriven av Linus)

- - -

Poäng: 1-1 Danne (Ettan), 2-1 Ettan (David Sköld), 3-1 Ettan (Johan)
Laget: Christian
Milko, K-P, Axel, Håkan, Janne
Linus, Max, Björn, Johan, Danne, David Sköld
Christofer, Ettan
Dojjan: Håkan 2, Danne.
Publik: Stor, minst fyra flickvänner och två fruar, ett par
föräldrar samt vänner och annan släkt.

Första matchen på höstsäsongen var mot En Bro och vi hade revansch att kräva efter sen vidriga förlusten på våren. I laget hade vi en comeback från David Sköld som är tillbaka från proffssejour i Paris. Vi hade även med ett nyförvärv, Håkan Folin. Han är troligtvis den mest framgångsrike spelare SUS
haft med SM-guld, 2001 med Alvik Stockholm, och årets rookie på meritlista. Det är dock i basket så inte imponeras vi?!?!

Vi visade direkt att vi ville vinna och uppvisade en kämpaglöd som jag inte sett sen tidigt på säsongen. Några jättechanser skapade vi dock inte. De chanser vi hade kom faktiskt på hörnor. Vi var vid ett flertal av dessa mycket nära att trycka in bollen och även där visade vi en vilja som inte är vanlig. Vi ägde halvleken fullständigt men det stod trots det 0-0 i paus. Första 15 minuterna i andra tappade vi spelet och de kunde på sin enda chans i matchen göra 1-0. Det kändes mycket tungt. Otroligt orättvist. Vi tog dock tag i oss och fortsatte spela på. Utdelningen kom tillslut. Ettan sköt, tog egen retur och slog in bollen till Danne som lade in bollen i öppet mål.

Efter det såg matchen ut som i första med enda skillnaden att vi nu gjorde mål. En långboll på högerkanten jagades av David Sköld som i sista stegen vred till knät. Trots det fick han in bollen till Ettan som drog in den vid första stolpen. Dessvärre gjorde sig David ganska illa och fick kliva av. Ettan gjorde även 3-1 efter ett skolboksanfall. Björne slog en långboll ner mot höger hörnflagga. Därifrån slog Johan, tror jag, bollen snett inåt bakåt till Ettan som trots att han var kraftigt ihållen lyckades slänga sig och slå in bollen i bortre gaveln. Våra hörnor fortsatte vara bra och på en av dem nickade Axel bollen i undersidan av ribban men tyvärr ut sen.

Vi gjorde en mycket stabil match och Christian behövde inte göra en enda räddning. Bäst hos oss var nye Håkan som spelade hårt i mittlåset och avvärjde mycket snyggt i straffområdet ett flertal gånger. Som basketspelare
borde han också kunna bli ett vapen på fasta situationer där vi inte kan betraktas som direkt livsfarliga i vanliga fall. Bra var också Danne som kämpade föredömligt både på kanten och i mitten.

4 kommentarer:

Axel sa...

Brings back memorys

max sa...

Håkan i mittlåset.. det var så det började.

Jag minns Davas knäskada nere mot gatan på höger sida.. bra inlägg men synd att han blev skadad, nu är han ju dock återställd så allt är gott.

Ettan sa...

Hårda krav när man inte får en Gulddojja efter den insatsen ;)

Daniel sa...

Också lite konstigt att Håkan får dojja i sin första match då det ju ska handla om att "ta sig själv i kragen och höja sig en nivå"