14. Björn
15. Davas
16. Johan (K)
17. Anders

Vi tog tag i matchen direkt och spelade riktigt bra. Framför allt mittfältet dominerade. Johan fördelade bollar, Björn kom till farliga lägen i skottsektorn, Stefan erövrade boll och dribblade framgångsrikt, Davas slog inlägg på inlägg efter kantrusher, Axel tog sig in i straffomrpdet gång på gång och RZL hade flera chanser till avslut. Det kändes helt enkelt som det skulle ordna sig. Men trots alla chanser blev det inte några mål. Tolkarnas målvakt var förvisso ganska bra, och engagerad (ibland arg), men han sattes inte på några direkt prov i första halvlek. Våra skott gick över, frilägen smet utanför stolparna och nickarna var missriktiade. Men vi spelade bra.

Tolkarnas anfallsspel var som farligast när de slog långa bollar som vår backlinje fick vända om för att jaga. Efter två halvchanser efter långbollar lyckades de också göra ett mål när Jonte och backlinjen kom lite på mellanhand och en tolk smet emellan och sedan enkelt rullade bollen i mål. Så slutade första halvlek.

0-1 i halvtid speglade alltså inte matchbilden. Med samma effektivitet som i matchen mot exempelvis Kronis hade det nog stått 7-1 redan nu.

Vi fortsatte spela på i andra halvlek och till slut fick vi utdelning. Dan fick bollen vid mittlinjen och sökte lugnt spelalternativ. Med en perfekt boll hittade han också Ettan i djupet och fri med målvakten sköt Ettan 1-1.
2-1 kom lite senare då Anders bröt in från kanten och slog en boll in i mitten som Daniel hoppade över till fördel för en framrusande Björn vars skott satt otagbart.

Efter det började vi spela riktigt bra. Vi hittade tillbaka till pressen i defensiven, som vi fram tills dess varit lite för bekväma för att utföra, och med det kom allt annat naturligt. Vi låg nära och erövrade lätt bollen gång på gång, vi rörde oss bra och kunde därmed slå enklare pass hela vägen in i motståndarnas straffområde. Tror knappt Tolkarna hade ett bollen under ordentlig kontroll på vår planhalva efter detta medan vi kom i anfallsvåg efter anfallsvåg - på kanterna, i mitten, på marken och i luften.

Björn utökade till 3-1 på pass från Lyckstedt som var ute på en av ett tiotal kantrusher på lika många minuter. Daniel gjorde 4-1 stolpe in efter att bollen studsat ut från en tilltrasslad situation i straffområdet. 5-1 gjorde Axel mellan benen på målvakten på en stickare från Björn. 6-1 satte Anders på pass från Ettan. Det flöt på kan man säga. De snabba målen tillsammans med hettan på plan gjorde att det var flera av oss som helt tappat räkningen när Daniel avslutade målskyttet med ett långskott över målvakten i bortre gaveln. Men 7-1 blev det alltså.

Svårt att klaga när vi vinner med 7-1 men... det var lite lojt där ett tag. Vi väntade liksom på att det skulle lossna utan att aktivt göra något åt det. Men när vi spelar som vi gjorde i framför allt andra halvlek så njuter man bara, vare sig man är på plan eller sitter på avbytarbänken.

Dojjor ska det vara också:
2p: Johan. Passningarna satt rätt matchen igenom och med sitt exakta och pådrivande spelfördelande tvingade han oss andra att ta de löpningar som krävdes. Hade det utdelats poäng för andraassist hade nog Johan haft sju stycken.
1p: Axel. Särskilt i andra halvlek lossnade det ordentligt för Axel. Förutom målet lyckades han då även komma till fina inlägg och dribblingar.