lördag 6 juni 2009

Martchrapport Carioca - SUS, 5 juni kl 20.00

Terapi.
Det skimrande minnet av Tantos förträfflighet fick sig en törn redan på förhand då regnet och kylan gjorde sitt bästa för att bryta ned SUS moral och engagemang. När sedan planen visade sig vara kort, tjock och ojämn, fanns det inte mycket glädje kvar inför matchstarten.



Men SUS 2009 är en svårstoppad maskin, som inte har några problem med att anpassa spelet och/eller humöret efter motståndarna. Gnälligt, fult och okontrollerat – så kan första halvlek beskrivas. Inte många passningar hittade rätt och Carioca lyckades, liksom stundom Muza, skapa ett visst tryck.



0-1 kom efter att deras vänsterback – han med snett huvud – vansinnesnickat bollen rakt bakåt och friställt Danne, som pangade in bollen utan pardon…förbi den handikappade målvakten (vadå? han var ju det!).



Tvåan kom på frispark, men blev felaktigt bortdömd.

Lite gruff och lite stök senare var det halvtid.

Andra halvlek kändes i princip som trampa runt i en tunna sirap. Bollen studsade omkring och SUS kom liksom ingenstans. När de tillslut, rättvist, gjorde 1-1 så var SUS segerstreak för första gången under säsongen i fara.

Men 2009 är dådens år – och den här gången var det RZL som tog tag i ödet genom att kasta sig fram på en hörna som deras back återigen nickat rakt mot eget mål (efter en fint slagen hörn av Lyckstedt eller Danne). RZL missar oftast inte från 30 centimeter, 1-2 var ett faktum.

Därefter flyttades positionerna ned och SUS höll rent.

Sammanfattningsvis kan det sägas att Portugiserna i Carioca är bra på Tantos ojämna grus, men att SUS lär krossa dem på Stadshagens större plan där den brittiska 70-talsstilen passar bättre.

Två matcher till – sen har SUS de tio raka segrar som krävs för ett samtal till Dagens Nyheter.

10 kommentarer:

Johan seidefors sa...

Max snabba inkast bäddar för 0-1 ser man tydligt. Bra Max! Och bra räddning av Jonte i momentet innan.

Anonym sa...

RZL är stolt över att få avgöra för SUS räkning ...fan börjar känna mig som "skitmålen"s Kaka!!
Lite brittisk noll koll och jumper punch på motståndaren i straff området funkar ju susen.
Har liksom Ettan lite ångest över den nick jag brände i första fr magnifik Beckham inlägg fr Axel Rose...den sitter nästa gång.
Ps
Lyckstedt slog hörnan för Axelstats' stats

RZL DZL

Axel sa...

Vad vore SUS utan RZL? hemska tanke, jag vill inte ens börja fundera på det. Inlägget RZL nämner var min stoltaste stund på plan igår. Och idag har man duktigt ont i kroppen. Jäkligt trist med Lyckans knäskada. Man får hålla tummarna att det inte var så allvarligt även om det tyvärr verkade illavarslande.

Mest utmärkande för SUS i år är nog vinnarmentaliteten som verkar orubblig. Laget vimlar av folk som bara måste vinna till varje pris. Nu tar vi KFK i ett dubbelmöte och sen har vi 10 0 0. Fan vad man längtar nu!

Axel sa...

Intressant att notera skytteligan så här långt:
1. Danne 8mål
2. Johan, RZL, Ettan 5mål
3. Björn 4mål
4. Axel, Emil 3mål
5. Aaron, Tobbe 2mål
6. Anders, Nico 1mål

Poängligan är mycket intressant med en delad förstaplats mellan Danne (8+1)och Johan (5+4). Johan får nästan betraktas som vårens överraskning i SUS.

Den stora frågan nu är -Hur kommer det se ut till sommaruppehållet? En match mot KFK kan möblera om rejält i skytte- och poängligan.

Adam Oranje sa...

Jag noterar tacksamt att förnuftet verkar ha segrat över nostalgin när det gäller intrycket av Tanto som fotbollsplan (om den nu förtjänar det epitetet).

Björn sa...

Som alltid en bra matchrapport! Vi får se till att inte loja till det för mycket mot KFK nu.

Med tanke på de lägen jag haft under våren borde jag nog också haft åtta mål, får hoppas det lossnar mot KFK...

Jonte sa...

Mycket viktigt i statistiken, är också att vi släpper in oerhört få mål. Under ett i snitt om jag undantar första matchen då Håkan stod. Och det gör jag helst....

SirMoose sa...

Märklig SUS-insats igår, men väntat resultat. Det var längesedan jag såg oss slå så många oprovocerade felpass. Favoriterna var hårt på närmsta motspelare och lite längre pass rakt till deras backlinje.

Men tre poäng är tre poäng oavsett hur det ser ut, som Hasse skulle kunnat säga, och vi är fortfarande obesegrade.

Leppen lysande i första och Jonte grym rakt igenom.

Ettan sa...

Känns trist att missa första mot KFK men samtidigt är det ju himla roligt att gifta sig :)

Lycka till nu! Jag ser fram emot andra halvan av serien! Glad sommar alla! Jag ska se till att träna kondisen så att jag orkar springa mer och scora mer.

Anonym sa...

Ja jäklar vad skönt med tre pinnar och samtidigt jävlar va oskönt med ett knä som verkar paj.
Lycka till resten av matcherna. Jag kommer att vila = bli fetare under sommaren och hoppas på att återkomma någon gång under hösten. Det blir röntgen i veckan.

Kör hårt!!!
Lyckstedt