onsdag 17 juni 2009

Matchrapport: SUS IF - KFK 8-0

Målen:
1-0 Johan (Davas)
2-0 Lepp (Chrille)
3-0 Chrille (Danne)
4-0 Danne (Johan)
5-0 Självmål
6-0 Emil (Lepp)
---
7-0 Emil (Axel)
8-0 Danne (Johan)

Gula kort: Ingen var i närheten. Det var tidernas snällaste match.
Publik: Ja


Inför den här matchen hade det spekulerats i storseger för SUS. En omröstning på STJD indikerade att det möjligen skulle kunna handla om tvåsiffrigt. Med nio backar i truppen gjordes vissa omdispositioner där Max fick spela på topp, Lepp på yttermittfält och Eric på mittmitt.

Redan när man hälsade på KFKs lagledare innan matchen förstod man att detta inte var ett lag vilket som helst. Det faktum att dom med säkerhet inom det snaraste skulle bli upprullade bemöttes med ett upphöjt, skojfriskt och ja nästan likgiltigt lugn. Samma vana att vinna som SUS nu har, verkar KFK ha vad gäller att förlora och det verkade som att bägge lägren var lika nöjda med sin lott.

KFK startade matchen med en yttermittfältare som bara var en tvärhand hög och möjligen född på 00-talet. Att gå in i närkamp med honom vore liktydigt med barnmisshandel och alltså helt otänkbart. Detta var ett listigt drag av KFK eftersom den predatoriska inställningen i SUS då helt kom av sig. Efter 2 minuter spräckte dessutom Johan deras nolla genom ett misslyckat skott som på något vis ändå rullade in. I det läget var det inte särskilt kul. Det kändes nästan oschysst att fullfölja matchen. Men KFK fick in nån senkommen vuxen spelare på kanten istället och visade sen prov på imponerande kämpatakter. Energin lades dock främst på deras egna anfallsförsök och försvarsspelet var mest stillastående, något som SUS inte var sena att utnyttja. Målen kom i jämn takt i första halvlek, och de var generellt sätt snygga, särskilt Emils 6-0 på nick på ett stenhårt inlägg (skott?) från Lepp.

I andra hackade SUS-maskineriet betänkligt. Den spelmässiga dominansen ledde till påtagligt få avslut och med lite flyt hade KFK nog fått sitt hett eftertraktade mål på SUS. Ett friläge från halva plan som Jonte lyckades avstyra med en benparad var det närmaste KFK kom. Positivt var SUS ambitioner att ta sig runt på kanterna, något man lyckades med ganska ofta även om inläggen inte så ofta hade vettig adress. Vissa annars notoriska SUS-målskyttar drabbades av mentala låsningar i avslutningsskedena och att det bara blev två mål i andra får nog ses som underkänt. Det var dock en kul match att spela, mycket pga av att KFK inte lät sig bekomma över underläget utan spelade på utan att vika ner sig. De gjorde ett sympatiskt intryck helt enkelt.

När domaren blåste av matchen var det närmast lättnad man kände. Jonte höll nollan och det var kanske det viktigaste. Det blir kul att möta KFK igen i augusti!

BHGD:
2 dojjor: Jonte
1 dojja: Johan

9 kommentarer:

Daniel sa...

Ganska intetsägande match på det hela taget. Regn och folktomt på Hagen bidrog. Stor eloge till Jojjes brorsa som kom upp och kollade!

Johan seidefors sa...

Yes! Dojja!!!

Björn sa...

Bra rapport, men loj match... Jag tänkte träna avslut minst en gång under sommaren. Kanske ett pass på Björkliden för att få tillbaks rätt känsla i kroppen.

och till returen mot KFK i höst blir det grusdojjor och blåa långbrallor!

SirMoose sa...

Känns tungt att missa båda mötena med KFK. Verkar annars vara tillfälle att testa att göra mål för första gången sedan 2007.

Kul att Jonte fick två dojjor. Enligt hans egen utsago trodde han att vi vunnit även utan honom i mål, alltså utan någon alls i mål.

Axel sa...

Jonte är bara ödmjuk. Det här var en jättesvår match för en målvakt. Nästan inget att göra men så helt plötsligt så måste man topprestera. Och precis detta svåra klarade Jonte lysande, därav 2 dojjor.

Axel sa...

Kan ju tillägga en motivering av Johans dojja också. Johan har ju överlag gjort en väldigt stark vår och han visade sin goda form i den här matchen också. Han är ett "nav" i ordets mest positiva betydelse. Han vinner boll, är ständigt spelbar och han fördelar spelet mellan kanterna och varierar SUS anfallsspel på ett finessrikt sätt. Sen har han ju blivit en poängmaskin att räkna med också, vilket han kanske inte varit tidigare i SUS, inte vad jag kan minnas iallafall.

Jonte sa...

Jag väljer att se dojjorna som retroaktiva från föregående match.

max sa...

Bra val Jojje.

Du duschade ju inte ens efter match i fredags. :)

max sa...

Vill angående publiken tillägga att Kersi och Ludvig var där för sin tredje match denna säsong.

Kersti skrattade rått åt vårt första mål och undrade vad det var för ett lag som spelade med en nioåring på plan och om man verkligen får göra det.

Ludvig tyckte att våra tröjor var väldigt fina.

Båda två hade verkligen korrekta åsikter och funderingar kring matchen enligt mig.