torsdag 13 december 2007

Nobla SUS

Professor Krusell under Nobelmiddagen

SUS världsherravälde är väl känt. Här kommer ännu ett bevis. En gammal SUS-spelare - 80-tal - satt i Nobelstudion och kommenterade ekonomipriset som i år gick till tre amerikaner, "för att ha lagt grunden till teorin för allokeringsmekanismer", ni vet.

Som alla pålästa SUSare känner till har laget under många år dominerat "Sveriges Riksbanks pris i ekonomisk vetenskap till Alfred Nobels minne". SUS ex-back professor Torsten Persson tillhör den krets som utser nobelpristagarna.

I år hade han släppt en del av ansvaret till en av sina många SUS-värvningar, ekonomiprofessorn vid Princeton, Per Krusell. I TV 4-studion berättade mittfältaren att han egentligen skulle ha spelat squash mot en av nobelpristagarna, Eric S Maskin, men att en gammal idrottsskada stoppade honom.

Mittfältare Krusell på Hagens grus

På bilden ses han före skadan på Stadshagens svårbemästrade sandplan. I målet till vänster, legendaren Pigge i målet.

Elgen

7 kommentarer:

Johan seidefors sa...

herregud, när man läser sånt här inser man att det bara är ett gäng medelmåttor som lufsar omkring på plan nuförtiden. för sus i tiden, dvs förr i tiden.

Björn sa...

medelmåttor och lufsar - huvet på spiken...

Axel sa...

Jösses va lång Pigge var. Älskar SUS historia.

SirMoose sa...

Vilka påläggskalvar finns i dagens SUS? Kommer det bli David Domeij som är med och pratar ekonomi om några år? Kanske Skölden? Eller blir det Målis-Jonas, som får vara med i utnämnandet inom medicin?

Daniel sa...

På plan har vi bevisat att vi förtjänar att bära SUS-tröjan. Nu återstår den civila karriären. Men det ska nog ordna sig - vi har ju några år på oss innan vi kommer upp i respektabel och tv-mässig expertålder, dvs en så där 50-60 bast.

Anonym sa...

Måste det bara vara den här typen av uppmärksamhet? Jag saknar ju akademisk utbildning, men skulle absolut kunna tänka mig att begå något brott istället...

Daniel sa...

All publicitet är bra publicitet. Men en brottslig bana verkar kanske lite överilat särskilt med tanke på att du väl redan är den mest kända i SUS nuvarande trupp, Jonte. Ingen annan finns med i Internet Movie Data base i alla fall.