torsdag 20 augusti 2009

SUS - Carioca 5-2 (1-1)

Ettan skriver:
Det var ett sammanbitet och fokuserat SUS som ställde upp för avspark mot ett Carioca som vunnit 5 av de senaste 6 matcherna. Första riktiga prövningen för SUS denna säsong - dels pga mycket bra motstånd, dels för pressen att slå klubbrekord i antal segrar i rad.
Matchen inleds med en liten försvarsmiss som Carioca inte är sena att utnyttja. Resultatet blev en stolpträff av sällan skådat slag. Returen kunde snappas upp först på halva planhalvan av en lätt chockad Björn (ni kan kolla in filmen så förstår ni). Efter den starten så tar SUS över och rullar riktigt bra boll. Resultatet låter inte vänta på sig. Axel skjuter snyggt in bollen i bort burgaveln från straffområdets högra kant. Carioca jobbar sig mer och mer in i matchen och gör tillslut ett snyggt mål genom att lobba över Jonte från snäv vinkel. Lite som Drogbas mål i premiären. Nu står matchen och väger med visst spelövertag för SUS.

Daniel tar vid: 1-1 blir dock halvtidsresultatet efter en halvlek som, med div 7 mått mätt, spelades i högsta tempo av två bra lag. Carioca var som väntat spelskickliga på mitten och hade dessutom förstärkt framåt. SUS skickliga försvar tvingade dem dock att ta såna avslut som passade oss. Det blev mycket att de sökte skottläge i sidled för att sedan se skottet blockeras av backar eller skopas upp av Jonte.

Andra halvlek fortsätter på samma sätt, matchen står och väger och nästa mål kändes mycket viktigt. Till slut kommer Björn loss framför deras backlinje och timar Ettans löpning perfekt med en liten stickare på djupet. Ettan avslutar iskallt vid sidan av den utrusande målvakten. Snyggt. Skönt! Efter det går luften ur Carioca lite och vi tar över helt. Björn sätter lite senare 3-1 efter ett helt monstruöst mönsteranfall. Linus tar emot mitt på offensiv planhalva och väntar in Dans löpning utmed högerkanten innan han levererar en perfekt pass ner mot kortlinjen. Dan slår ett hårt, lågt inlägg som Björn möter med bredsidan in i öppet mål. Herregud vad snyggt det var! Jubel på bänken.

4-1 var också en riktig pärla. Björn lägger ut bollen till Ettan som avancerar in i straffområdet från vänster. Innan backen når upp honom avlossar Ettan ett skott som antagligen landat nere på Fridhemsplan om det inte dessförinnan borrat sig in i nätmaskorna. Spikrakt upp i nättaket liksom... Vi gör även 5-1 efter ett fint anfall. Bollen kommer in till Björn vid första stolpen. Björns avslut tar i ribban men vid bortre stolpen står Dan som på volley iskallt placerar bollen i mål.

Carioca får tyvärr göra 5-2 på slutet men det gjorde inte så mycket. SUS hade vunnit sin historiska elfte raka match för säsongen och det mot det hittills bästa motståndet. Gott om publik var det också. Och solen sken. Det var lite magiskt/religiöst nästan.

Enda smolken i glädjebägaren var att Magnus vred knät olyckligt i en duell och fick ledas av plan i smärta. Fotbollsveriges mest kompetenta läkarteam (Haglund/Garmén Sr) sattes således på prov. Den första diagnosen var kanske inte den bästa men magnetröntgen väntar på fredag.

Gulddojjan:
En bra insats av hela laget men två spelare stod ut mest när vi som bäst behövde det under den stenhårda första timmen.
2p Jonte: Förutom att han stod rätt hela matchen och därmed kunde göra många till synes enkla räddningar gjorde han några parader som Iker Casillas hade varit stolt över. Ni minns väl dubbelräddningen. PÅ RIKTIGT - NI MINNS VÄL!!!
1p Max: Vilken kämpainsats. Max stångades i nickdueller och låg på som en iller i löpduellerna. Varierade enkla pass in i mitten med den långa bollen i pressade lägen.

7 kommentarer:

SirMoose sa...

Det var en lysande tillställning mellan seriens bästa lag och troligen det nästbästa. SUS är dock grymt tunga just nu och vårat målmedvetna malande gav resultat.

Jag vill även påminna om K-P:s grymma räddning på mållinjen efter en av Jontes fina räddningar. K-P dök upp som Salgado, när han var bra, och gjorde en benparad á la Jonte.

Stiliga mål rakt igenom från SUS sida.

Axel sa...

Bra matchrapport!

Adam Oranje sa...

Carioca må vara bra (och har alltid varit ett höstlag), men de har inte riktigt den där jämnheten som utmärker de riktigt bra lagen. Sen har de också 8 poäng och åtskilliga plusmål upp till andraplatsen...

Johan seidefors sa...

Ja! Helt rätt att Max får dojjan. Jag har faktiskt tänkt på det hela veckan! Bra Max.

max sa...

Jag tycker själv att det gick bra.. kände mig så otroligt stark hela matchen. Men med det sagt så var det många som var bra, tyckte Björn var riktigt bra, han låg bakom 2-1 målet och gjorde sen 3-1 och passade sedan ettan till 4-1. Matchavgörande!

Nu ikväll är det en nygammal roll för mig och jag ska iaf bidra med en massa löpande.

max sa...

Carioca är det bästa laget vi mött i serien. Sen verkar det att deras startelva är lite varierande från gång till gång.

Daniel sa...

Givetvis låg Björn, Ettan och Dan nära dojjor också för den offensiva poängproduktionen men jag tycker inte det är något snack om vilka två som förtjänade dem mest...